• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUBVENȚII APIA: Încep PENALIZĂRILE la depunerea CERERII UNICE!

  Roxana Dobre -

  Fermierii ”întârziați” vor plăti scump pentru fiecare zi care depășește termenul limită. Deși după ziua de astăzi mai pot depune sau pot aduce modificări la cererea unică de plată, ei vor pierde 1% pentru fiecare zi ce depășește termenul de 10 iunie, bani ce le vor fi reținuți din subvenția totală pe anul 2016. 

  Ultima zi! 10 iunie este data agreată de Ministerul Agriculturii cu Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) pentru depunerea cererilor unice pentru anul 2016. Regulamentul european permite o nouă prelungire, până pe 15 iunie, dar autoritățile abilitate de la București nu au anunțat că intenționează să mai întârzie depunerea cererilor.

  Depunerea cererilor unice a început pe 1 martie și avea termen limită 15 mai. Din cauza numărului mic de fermieri care au depus cererea dar și pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale care au pierdut ”startul”, Ministerul Agriculturii a decis inițial să facă o prelungire de până la 31 mai ca după aceea să anunțe o nouă sesiune de depuneri până pe 10 iunie, adică astăzi.

  Potrivit datelor APIA, de la 1 martie și până la finele lunii aprilie, au fost depuse 550.523 cereri de plată, pentru o suprafață eligibilă de 2.792.439 hectare în campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016.

  După data de 10 iunie depunerea se mai poate face în termen de 25 de zile calendaristice dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare. După această dată, cererile nu mai sunt admise la calcul, iar beneficiarului nu i se acordă niciun fel de plată sau de sprijin.

  Tot începând de mâine, fermierii mai pot continua să aducă modificări cererilor depuse, însă acest lucru îu va costa. ”Modificările la cererile unice de plată se depun până la data-limită de 10 iunie la centrele APIA, fără penalizări. Modificările acestora pot fi depuse și după data limită de 10 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1 % pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată și/sau modificările cererii unice de plată ar fi fost depuse până la data limită de 10 iunie”, se arată în actul normativ intrat în vigoare pentru prelungirea termenului de depunere a cererilor unice fără penalizare.

  Plăți întârziate pentru anul de cerere 2015

  APIA a anunțat pe 8 iunie că numărul total de beneficiari autorizați la plată pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și Buget Național), începând cu data de 8 aprilie este de 786.512. Suma totală autorizată la plată pentru cererile unice de plată depuse de fermieri în Campania 2015, este de 1,219 miliarde euro, respectiv:

  FEGA – 966,67 milioane euro, din care:
  – 255,44 milioane euro plăți în avans (efectuate în luna noiembrie 2015);
  – 711,23 milioane euro plăți regulare.
  FEADR+cofinanțare de la bugetul național – 162,25 milioane euro pentru Măsura 13 – “Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice” – din PNDR 2014-2020.


  Te-ar mai putea interesa

  Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament

  Ultimele știri

  Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobate de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark