• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 100.925 de fermieri nu și-au primit încă subvențiile de la APIA

  Roxana Dobre -

  Subvenții 2015:  fermieri lăsați fără bani de Agenția pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! S-a intrat deja în campania de recoltare a păioaselor și problemele cu subvențiile de la APIA par să nu se mai termine. Agricultorii încă își așteaptă banii, alături de producătorii din sectorul zootehnic unde nici crescătorii de animale nu au primit până acum nici un leu.

  886.807 de fermieri au depus cereri anul trecut iar o mare parte dintre ei își așteaptă încă banii. De la 8 aprilie, dată la care a debutat campania de plăți pentru anul de cerere 2015 și până pe 8 iunie când APIA a făcut ultima comunicare oficială, adică în fix 2 luni, agenția de plăți a trimis la plată banii pentru 786.512 de fermieri. 

  Numărul total de fermieri cu cereri pentru scheme de plată pe suprafaţa aferentă Campaniei 2015 este de 886.807. Suprafaţa eligibilă pentru care se aplică plăţile directe în anul de cerere 2015 este de 9,049 milioane hectare. Aceasta suprafaţă a stat la baza elaborării Hotărârii de Guvern nr. 216 din 30 martie 2016 privind stabilirea pentru anul 2015 a cuantumului plății unice pe suprafață, plății redistributive şi a intervalelor de suprafață pentru care se acordă aceasta, plății pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plății pentru tinerii fermieri, precum şi a plafonului şi cuantumului ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil”, potrivit datelor furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), la solicitarea Agrointeligența

  Dacă facem un calcul matematic simplu rezultă că în acest moment 100.295 de agricultori își așteaptă încă banii.  Dintre aceștia 57.091 de fermieri acoperă sectorul zootehnic iar restul adică 42.204 de agricultori sunt cel mai probabil cei care au încă dosarele blocate, fie pentru că au fost în eșantionul de control, fie din alte motive care nu și-au găsit până acum rezolvare la agenția de plăți.

  Fermieri încă neautorizaţi la plată (nepreluaţi în white list)
  – fermieri selectati la control pe teren/teledetecţie
  – fermieri implicati în transfer de exploatatie
  – fermieri pentru care trebuie recuperate sanctiunile multianuale
  – fermieri care au erori pentru nerespectare ecocondiționalitate, altele decât cele rezultate în urma controlului pe teren – fermierii care au culturi de floarea soarelui cultivată pentru care Campania 2015 este al- 3- lea an
  – fermieri care au erori pentru nerespectare ecoconditionalitate, altele decât cele rezultate în urma controlului pe teren – fermierii cu cel putin una din erori generată în Campania 2014: GAEC_1003, SMR_2003, SMR_1003, CM_1003 (cei care au atins pragul de sanctiune 100% în anul trecut)
  – fermieri cu sanctiuni multianuale constituite la DMS
  – fermierii care au bifă de mic fermier si au solicitat sprijin cuplat
  – fermieri care au bifă de mic fermier si au solicitat sprijin pentru tânăr fermier, cu o suprafată solicitată eligibilă mai mare de 7 ha
  – fermieri care au bifă de mic fermier si nu au solicitat sprijin pentru tânăr fermier, cu o suprafată solicitată eligibilă mai mare de 7,7 ha
  – fermieri cu erori ce vor conduce la constituirea de sancțiuni multianuale în 2015 (supradeclarare >50%, OSC_0185 pentru SAPS, TRF si PR si OSC_0197 pentru ANT)
  – fermieri care au generata eroarea TRN_0770 (din IPA online)

  93.547 de fermieri au renunțat să mai depună cerere în anul 2015

  Potrivit unei informări cerute anul trecut de Agerpres de la Agenția de Plăți, în 2014, în perioada de depunere fără penalizări, care s-a desfășurat între 3 martie și 15 mai, au fost depuse 980.354 de cereri pentru o suprafață de aproximativ 9,5 milioane hectare.

  Adică 93, 547 au renunțat în anul 2015 să mai depună cereri la APIA iar având în vedere că numărul de hectare nu a scăzut semnificativ o posibilă explicație ar fie că un număr cât mai mare de fermieri au ales să comaseze terenurile.

  Pentru anul 2016 APIA nu a comunicat încă numărul final de cereri depuse până vineri, 10 iunie când a fost ultima zi în care fermierii au putut depune fără penalizări cererea unică.


  Te-ar mai putea interesa

  Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Fermieri sunați de APIA să își deschidă conturi noi pentru a încasa cei 100 euro/ha Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Găinile nu mai fac ouă – cauze. Ce remedii există Șeful APIA: 12 euro/ha – cuantumul ANT la culturi în teren arabil

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)