• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • OVIDIU IRIMIEȘ – noul director general Oscar Downstream

  agrointeligenta.ro -

  Ovidiu Irimieș vine la cârma Oscar Downstream aducând cu sine o experiență de peste 16 ani în industria petrolieră

  Ovidiu Irimieș se alătură echipei Oscar Downstream, în calitate de director general al companiei, începând cu luna iulie 2016. Având o experiență considerabilă în industria de petrol și gaze acumulată din 1999 până în prezent prin prisma rolurilor de management în vânzări, aprovizionare și logistică în companii ca Shell Romania, MOL Romania și MOL Group, noul CEO al Oscar Downstream a coordonat de-a lungul anilor mai multe proiecte strategice de integrare și extindere a operațiunilor comerciale și logistice atât în România cât și în tări din CEE. Cunoștințele avansate despre industria țițeiului și gazelor din perspective operaționale și strategice sunt susținute de un certificat de management în petrol și gaze obținut la Thunderbird School of Global Management și o diplomă în management financiar al ACCA Glasgow. Născut în anul 1972 în Cluj Napoca, Ovidiu Irimieș este licențiat în electronică la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

  Noul director general preia conducerea Oscar Downstream într-un moment aniversar, compania sărbătorind pe 15 iunie 2016, 15 ani de activitate. Acesta va avea un rol foarte bine determinat, acela de a pune în practică strategia de dezvoltare a firmei pe termen mediu și lung, ca urmare a investițiilor recente în infrastructura logistică.

  Provocarea principală a acestui rol constă în implementarea proiectelor strategice concomitent cu finisarea unei culturi organizaționale care să rezide în ansamblul valorilor, așteptărilor și viziunii companiei, cu accent pe managementul performanței. În noua formulă, guvernanța corporativă este de asemenea privită ca un element cheie cu rolul de a ajuta organizația să îşi crească performanţele economice şi competitivitatea, pe termen lung. Ovidiu este recunoscut ca având extraordinare abilități de management și leadership. Am toată încrederea că va reuși cu succes să consolideze echipa Oscar Downstream și împreună să atingem orizonturi noi și performanțe notabile” declară Alin Niculae, proprietarul afacerii.

  La 15 ani de la înființare, compania are ca segmente principale de activitate distribuția clasică prin carduri de carburant Oscar Downstream în rețeaua proprie de stații și distribuția de carburanți printr-o rețea de 1500 de stații de incintă instalate direct la client, la nivel național. Ponderea utilizatorilor finali în totalul vânzărilor a atins 70% la mijlocul anului 2016, iar cea a vânzărilor en-gros 20%. Totalul volumelor vândute in ultimii ani au crescut și își păstrează acest trend datorită concentrării pe vânzarea directă către clientul final, în timp ce vânzările făcute prin licitații publice au scăzut sub 10%. Pe fundalul acestor creșteri, cifra de afaceri a avut totuși o ușoară scădere ajungând la un nivel de 390 milioane euro pe 2015 pe fondul fluctuaților prețului carburantilor și a introducerii supra-accizei în 2014.

  Potențialul Oscar Downstream este extraordinar. Având o bază solidă consolidată în ultimii 3 ani de infrastructura logistică, compania iși asumă obiective ambițioase prin programe de dezvoltare ce urmăresc 4 direcții strategice, respectiv vânzări de 800.000 t, 35 mil Euro EBITDA, diversificare în retail și extindere regională. Penetrarea segmentului de retail, punând accent pe comportamentul de cumpărare al consumatorului final așa cum suntem obișnuiți să o facem din B2B, este un moment mult așteptat atât de către noi cât și de către clienți pentru care suntem deja pregătiți din punct de vedere logistic. Ne propunem să atingem și pe acest segment o cotă de piață semnificativa în următorii 5 ani atât prin dezvoltări greenfield, cât și prin preluarea de stații white și, de ce nu, a unei rețele existente. Relația cu angajații, responsabilizarea acestora față de companie, crearea unui mediu de lucru plăcut și motivațional, identificarea potențialului și evoluția profesională, sunt de asemenea elemente pe care le consider esențiale pentru succesul afacerii. Pornesc la drum cu încrederea că împreună vom reusi să atingem următorul nivel de dezvoltare și să ne îndeplinim obiectivele strategice asumate. Îmi doresc ca alături de mine echipa Oscar să ajungă să fie recunoscută ca fiind cea mai performantă din industrie. Ne vom evalua atât prin rezultatele operaționale cât și prin măsura în care promovăm și atragem talent atât din cadrul organizației cât și din exteriorul acesteia“ declară noul CEO Oscar Downstream la început de mandat.

  Despre Oscar Downstream

  Înființată în anul 2001, Oscar Downstream este o companie românească ce pune la dispoziția clienților cei 15 ani de experiență pe piața românească.

  Portofoliul Oscar Downstream include în acest moment furnizarea de motorină prin utilizarea unor canale de distribuție variate: livrări en-gross, stații de incintă, carduri de carburant Oscar Downstream, completate de servicii integrate personalizate pe specificul fiecărei industrii și fiecărui client în parte. Portofoliul de produse este completat de benzină, bitum și lubrifianți.
  Astăzi compania are peste 4.000 de colaboratori la nivel național pe toate liniile de business și se poziționează ca un partener de încredere al companiilor ce activează în transporturi, logistică, dar și în construcții, agricultură sau alte domenii.

  Despre reteaua de stații Oscar Dowsntream – DIESELpoint Access Alimentările pe bază de card în rețeaua de stații Oscar Downstream – DIESELpoint Access se adresează în special transportatorilor care tranzitează principalele rute comerciale. Rețeaua a fost construită și se dezvoltă în mod special pentru a acoperi nevoile acestora, punând accent pe nevoia șoferului profesionist, atât a celor naționali, cât și a celor internaționali care pot găsi pe rutele de transport puncte de alimentare bine poziționate la un preț competitiv pentru derularea în condiții optime a activității. Parteneriatele dezvoltate, extind accesul în rețeaua Oscar Downstream și pentru posesorii de carduri DKV și Eurowag.

  Despre stațiile de incintă DIESELpoint

  Serviciul de alimentare prin stații de incintă (DIESELpoint) se pretează oricărui domeniu de activitate ce presupune ca traseele mijloacelor de transport să aibă punct de plecare/sosire sau să tranziteze zona unde este amplasată stația. Este un serviciu integrat ce include: alimentare cu motorină prin intermediul stațiilor de incintă oferite în comodat pe perioada contractului, cu instalare, suport tehnic și mentenanță incluse; aprovizionare prin intermediul flotei Oscar Downstream, din cele 9 depozite răspândite la nivel național; sistem de gestiune a stațiilor
  de incintă disponibil pentru client și consultanță în alegerea celei mai potrivite soluții pentru afacerea clientului, dar și pentru optimizarea consumului.


  Te-ar mai putea interesa

  Terenuri gratuite de la stat pentru tineri, în 2022. Schimbări importante Trei soiuri de soia căutate constant de fermierii români Ministrul Chesnoiu: Plata subvenției APIA pe pășune – condiționată de numărul de animale!

  Ultimele știri

  Banii în conturi pentru fermieri. Plăți urgente anunțate de ministrul agriculturii! Adrian Chesnoiu: ”Ne-am trezit cu ministerul dat în judecată de crescătorii de animale!” DNA astăzi: Directorul APIA care a luat mită pentru o angajare – trimis în judecată!