Furaje, seminţe, îngrăşăminteIMPORTANTŞtiri agricoleStrategii de afaceriViaţa la ţară

Premieră pentru România. Primul Congres European al Sorgului va avea loc la București, în perioada 3-4 noiembrie

România va găzdui anul acesta, în premieră, în perioada 3-4 noiembrie la București, primul Congres European al Sorgului, un eveniment la care vor participa circa 200 de invitați, din care jumătate vor fi din străinătate.

Prezentările și dezbaterile se vor axa pe tematici care vizează progresul genetic și practicile agronomice, piețe și debușee, promovare și politici agricole, iar pe lista speakerilor se vor afla Olivier Bouillet, director general Agritel Ucraina, Alexis Ferard (Arvalis), dr. Jeff Dahlberg, director KARE SUA, Alberto Libertini, președinte Assosementi Italia, precum și ministrul Agriculturii din România.

Organizatorii manifestării sunt Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR), Institutul sectorului vegetal din Franța (ARVALIS), Confederația Europeană a Producției de Porumb (CEPM ), Federația Națională a Producătorilor de Semințe de Porumb și Sorg din Franța (FNPSMS), alături de companii producătoare de semințe precum Euralis, KWS, RAGT Semences sau Semences de Provence.

”Va fi o manifestare internațională cu participanți din Europa, dar și din întreaga lume. Vor veni producători, comercianți de sămânță de sorg, traderi, dar și firme care procesează sorg. În România nu se cultivă sorg, pentru că piața de desfacere nu este neapărat mare”, a declarat pentru Agrointeligența Alina Crețu, director executiv APPR.

În România, suprafețele cultivate cu sorg sunt foarte mici, undeva la 15.000 hectare. Sorgul este o plantă care rezistă foarte bine la secetă, fiind o cultură pe care fermierii ar putea să se bazeze în anii care se anunță secetoși.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu