• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ”Performanța” APIA: 22 de milioane de euro plătite ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ. Cine sunt FERMIERII CARE AU ÎNCASAT BANII!

    Roxana Dobre -

    1,555 miliarde euro! Aceasta este suma totală pe care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit-o până astăzi, 15 iulie, fermierilor, conform ultimului bilanț remis presei!

    APIA a comunicat astăzi că suma totală autorizată la plată pentru Campania 2015 este de 1,555 miliarde euro, pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și Buget Național. Făcând o comparație cu ultima comunicare a APIA de acum fix o săptămână, adică de pe 8 iulie, când erau plătite 1,533 miliarde euro, rezultă că agenția de plăți a plătit către fermieri de vinerea trecută NUMAI 22 de milioane de euro! Iată ce progrese a făcut agenția de plăți de vinerea trecută până astăzi pe fiecare schemă în parte:

    Crescători de animale:

    ANTZ 7  Vinerea trecută, 8 iulie, APIA achitase suma de 4,22 milioane euro pentru Ajutor Național Tranzitoriu în sector zootehnic – Schema decuplată de producție în sectorul lapte, specia bovine (ANTZ 7) pentru un număr de 13.610 beneficiari. 

    Astăzi, agenția de plăți a informat că suma a crescut la 5,06 milioane euro pentru Ajutor Național Tranzitoriu în sector zootehnic – Schema decuplată de producție în sectorul lapte, specia bovine (ANTZ 7) pentru un număr de 17.235 beneficiari. Comparativ performanța APIA într-o săptămână de plăți este de 840.000 de euro pentru 3.625 de beneficiari

    ANTZ 8 – Vinerea trecută, 8 iulie, APIA achitase suma de  7,27 milioane euro pentru Ajutor Național Tranzitoriu în sector zootehnic – Schema decuplată de producție în sectorul carne, specia bovine (ANTZ 8) pentru un număr de 14.464 beneficiari.

    Astăzi, agenția de plăți a informat că suma a crescut la 11,82 milioane euro pentru Ajutor Național Tranzitoriu în sector zootehnic – Schema decuplată de producție în sectorul carne, specia bovine (ANTZ 8) pentru un număr 22.404 beneficiariComparativ performanța APIA într-o săptămână de plăți este de 4,55 milioane de euro pentru 10.584 de beneficiari

    Plăți din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA)Vinerea trecută –  942,70 milioane euro plăți regulare – Astăzi –  955,88 milioane euro plăți regulare, rezultă că APIA a plătit într-o săptămână 13,18 milioane de euro!

    Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală FEADR + cofinanțare de la bugetul național – Vinerea trecută 213,36 milioane euro, vinerea aceasta 215,87 milioane euro, din care:

    197,86 milioane euro pentru Măsura 13 – “Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice” –  din PNDR 2014-2020, vinerea trecută și 200,37 milioane euro vinerea aceasta. Asta înseamnă că APIA a achitat într-o săptămână 2,51 milioane de euro!

    15,5 milioane euro pentru Măsura 214 – “ Plăți privind agromediu”, vinerea trecută și 15,5 milioane euro vinerea aceasta. Asta înseamnă că APIA nu a mai făcut nicio plată pentru măsurile de agromediu în săptămâna 8-15 iulie!

    Ajutorul Național Tranzitoriu pe vegetal, ANT 1 – 110,36 milioane euro, vinerea trecută și 111,32 milioane euro, vinerea aceasta. Asta înseamnă că APIA a achitat într-o săptămână circa un milion de euro către fermierii care primesc bani pe suprafață.

    Erau programate 76 de milioane de euro pentru a fi autorizate la plată

    Săptămâna aceasta, ministrul agriculturii a intrat marți în direct la Realitatea TV și a anunțat că APIA l-a informat că miercuri era programat în sistem autorizarea la plată pentru 76 de milioane de euro. ”Acei fermieri care au fost în control și au avut diverse probleme – de suprapuneri de parcele, alte erori, pentru ei s-a întârziat plata, dar pentru plățile pe zootehnie, care se desfășoară în paralel cu cele pentru cele la cei în control, astăzi erau în sistem 76 de milioane de euro care urmează mâine să se emită ordine de plată”, a declarat marți seară ministrul Achim Irimescu. Din această sumă se pare, însă, din motive neprecizate în comunicatul APIA, doar 22 de milioane de euro au fost, în final autorizate să fie achitate fermierilor în această săptămână.


    Te-ar mai putea interesa

    Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte