• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pritocirea vinului sau când se trage de pe drojdie vinul de casă

    agrointeligenta.ro -

    Mustul are nevoie de două-trei săptămâni pentru a fermenta și a se transforma în vin. După ce trece această perioadă, la finalizarea procesului de fermentație, se recomandă ca vinul să fie tras imediat de pe drojdie, să fie pritocit.

    Pritocul este o simplă lucrare de transvazare a vinului, în scopul înlăturării sedimentelor, iar operațiunea constă în tragerea vinului dintr-un vas în alt vas pentru de a-l separa de drojdia depusă, prevenindu-se astfel apariția de mirosuri și gusturi neplăcute cum ar fi cel de drojdie, de hidrogen sulfurat etc, defecte care apar prin descompunerea drojdiei depuse.

    Citiți continuarea articolului pe www.mustdejidvei.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Mesaje de Crăciun 2025: Cele mai frumoase urări și felicitări de Sărbători Fermă XXL, scoasă la vânzare. 900 de hectare de teren și efectiv de 100.000 de capete Terenurile agricole care vor fi scutite de la impozite începând de anul viitor

    Ultimele știri

    Abatorul unde se sacrifică numai porci crescuți în România. Ministrul Agriculturii: ”Suntem într-o direcție foarte bună” Speranța fermierilor: Ordonanța Trenuleț! Premierul Bolojan – anunț despre noile impozite: ”Dacă solarul nu are autorizație de construcție, nu se impozitează”