• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pritocirea vinului sau când se trage de pe drojdie vinul de casă

    agrointeligenta.ro -

    Mustul are nevoie de două-trei săptămâni pentru a fermenta și a se transforma în vin. După ce trece această perioadă, la finalizarea procesului de fermentație, se recomandă ca vinul să fie tras imediat de pe drojdie, să fie pritocit.

    Pritocul este o simplă lucrare de transvazare a vinului, în scopul înlăturării sedimentelor, iar operațiunea constă în tragerea vinului dintr-un vas în alt vas pentru de a-l separa de drojdia depusă, prevenindu-se astfel apariția de mirosuri și gusturi neplăcute cum ar fi cel de drojdie, de hidrogen sulfurat etc, defecte care apar prin descompunerea drojdiei depuse.

    Citiți continuarea articolului pe www.mustdejidvei.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Mihaela Neagu, Fabrica de zahăr Luduș: Am încheiat cea mai grea campanie de recoltare a sfeclei de zahăr Fermierii, penalizați în plus la subvențiile APIA. Noi reguli obligatorii din acest an Fermier de Paulownia, la 10 ani de la înființarea plantației: N-am cui vinde, bani au făcut doar vânzătorii de răsaduri!

    Ultimele știri

    Medicii veterinari – semnal de alarmă: Fermele de vaci nu vor mai putea vinde lapte, exporturile de animale vor fi blocate Prețul mieilor este în creștere. Medic veterinar: ”Cererea este imensă pe această piață!” România, traversată de un vortex polar care aduce ninsori abundente și ger