• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pritocirea vinului sau când se trage de pe drojdie vinul de casă

    agrointeligenta.ro -

    Mustul are nevoie de două-trei săptămâni pentru a fermenta și a se transforma în vin. După ce trece această perioadă, la finalizarea procesului de fermentație, se recomandă ca vinul să fie tras imediat de pe drojdie, să fie pritocit.

    Pritocul este o simplă lucrare de transvazare a vinului, în scopul înlăturării sedimentelor, iar operațiunea constă în tragerea vinului dintr-un vas în alt vas pentru de a-l separa de drojdia depusă, prevenindu-se astfel apariția de mirosuri și gusturi neplăcute cum ar fi cel de drojdie, de hidrogen sulfurat etc, defecte care apar prin descompunerea drojdiei depuse.

    Citiți continuarea articolului pe www.mustdejidvei.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Cu ce stropim trandafirii contra afidelor, păduchii verzi ai rozelor! Un fermier român s-a specializat în semănatul ierbii pe lângă autostrăzi folosind tehnica hydroseeding Fermierii din Ucraina revin la culturile ”clasice” care le aduc profit

    Ultimele știri

    Ioan Jelev – președinte interimar al Academiei de Științe Agricole și Silvice (ASAS) Fermierii sunt așteptați în weekend la Târgul de Zootehnie de la Popăuți (10-11 mai). Parada berbecilor – atracția evenimentului! „Șunculiță ardelenească” produsă în Ungaria, descoperită într-un control ANPC: „Oamenii trebuie să știe”