• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pritocirea vinului sau când se trage de pe drojdie vinul de casă

    agrointeligenta.ro -

    Mustul are nevoie de două-trei săptămâni pentru a fermenta și a se transforma în vin. După ce trece această perioadă, la finalizarea procesului de fermentație, se recomandă ca vinul să fie tras imediat de pe drojdie, să fie pritocit.

    Pritocul este o simplă lucrare de transvazare a vinului, în scopul înlăturării sedimentelor, iar operațiunea constă în tragerea vinului dintr-un vas în alt vas pentru de a-l separa de drojdia depusă, prevenindu-se astfel apariția de mirosuri și gusturi neplăcute cum ar fi cel de drojdie, de hidrogen sulfurat etc, defecte care apar prin descompunerea drojdiei depuse.

    Citiți continuarea articolului pe www.mustdejidvei.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Piața îngrășămintelor în luna martie. Scăderi de preț la uree și alte azotoase APIA poate începe plata pentru o subvenție ”restantă” așteptată de fermieri SEEFCO: Nava Basic Island a ajuns în portul Constanța cu peste 30.000 de tone de îngrășăminte pentru fermierii români

    Ultimele știri

    KWS Gento, hibridul premium din portofoliul Agrii care redefinește performanța la porumb Fermierul Vasile Balcan a renunțat la două culturi care i-au adus pierderi în ultimii ani Autoritățile sunt în alertă! Cod Galben de inundații pe râurile din opt județe.