• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pritocirea vinului sau când se trage de pe drojdie vinul de casă

    agrointeligenta.ro -

    Mustul are nevoie de două-trei săptămâni pentru a fermenta și a se transforma în vin. După ce trece această perioadă, la finalizarea procesului de fermentație, se recomandă ca vinul să fie tras imediat de pe drojdie, să fie pritocit.

    Pritocul este o simplă lucrare de transvazare a vinului, în scopul înlăturării sedimentelor, iar operațiunea constă în tragerea vinului dintr-un vas în alt vas pentru de a-l separa de drojdia depusă, prevenindu-se astfel apariția de mirosuri și gusturi neplăcute cum ar fi cel de drojdie, de hidrogen sulfurat etc, defecte care apar prin descompunerea drojdiei depuse.

    Citiți continuarea articolului pe www.mustdejidvei.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Un buzoian a înființat o livadă cu smochini și vinde fructele la 30 de lei/kg, direct din fermă Fermieră: ”Telemeaua de capră la 30–40 lei/kg, n-are cum să fie naturală” Preț prune pentru țuică. Cât costă un kilogram de prune pentru rachiu

    Ultimele știri

    Șeful ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, la Bruxelles pentru a discuta despre siguranța în ferme și cea alimentară Egalizarea subvențiilor pentru fermieri – vot decisiv la Bruxelles la inițiativa unui eurodeputat român 500 de fermieri au celebrat ”Sărbătoarea Porumbului – De la plug la dronă” cu sprijinul fermelor vegetale TRANSAVIA și East Agro