• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pritocirea vinului sau când se trage de pe drojdie vinul de casă

    agrointeligenta.ro -

    Mustul are nevoie de două-trei săptămâni pentru a fermenta și a se transforma în vin. După ce trece această perioadă, la finalizarea procesului de fermentație, se recomandă ca vinul să fie tras imediat de pe drojdie, să fie pritocit.

    Pritocul este o simplă lucrare de transvazare a vinului, în scopul înlăturării sedimentelor, iar operațiunea constă în tragerea vinului dintr-un vas în alt vas pentru de a-l separa de drojdia depusă, prevenindu-se astfel apariția de mirosuri și gusturi neplăcute cum ar fi cel de drojdie, de hidrogen sulfurat etc, defecte care apar prin descompunerea drojdiei depuse.

    Citiți continuarea articolului pe www.mustdejidvei.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Pe lângă cei 3% reținuți din subvenția APIA, fermierii ar mai putea suporta o contribuție de 20 euro/ha la fondul de risc Servicii gratuite pentru proprietari. Șeful ANCPI: Avem în derulare lucrări de cadastrare în 2.684 de localități Arendele ADS la hectar – dublate, chiar triplate! Cătălin Tutilescu, directorul ADS: ”Contractele vechi le aducem la stadiul de contracte noi”

    Ultimele știri

    Nu aruncați cojile de portocală! Uite cum le puteți folosi în grădină la viitoarea cultură de legume DNA: 10 apicultori – fraudă de 1,2 milioane de lei din Planul Național Apicol Depozitele de legume promise prin Casa Unirea au devenit centre logistice: ”În perioada imediat următoare vom demara construcția”