• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pritocirea vinului sau când se trage de pe drojdie vinul de casă

    agrointeligenta.ro -

    Mustul are nevoie de două-trei săptămâni pentru a fermenta și a se transforma în vin. După ce trece această perioadă, la finalizarea procesului de fermentație, se recomandă ca vinul să fie tras imediat de pe drojdie, să fie pritocit.

    Pritocul este o simplă lucrare de transvazare a vinului, în scopul înlăturării sedimentelor, iar operațiunea constă în tragerea vinului dintr-un vas în alt vas pentru de a-l separa de drojdia depusă, prevenindu-se astfel apariția de mirosuri și gusturi neplăcute cum ar fi cel de drojdie, de hidrogen sulfurat etc, defecte care apar prin descompunerea drojdiei depuse.

    Citiți continuarea articolului pe www.mustdejidvei.ro


    Te-ar mai putea interesa

    MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe

    Ultimele știri

    Zetor Crystal HD – tractorul perfect pentru fermele mici și mijlocii. Dotări, preț în România Cerealele se scumpesc, prețul rapiței a atins cel mai înalt nivel din ultimii doi ani AAC: Adoptarea Legii arendei marchează o zi istorică pentru agricultura românească!