• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 15.000 de euro – ajutor de minimis pentru meșteșuguri și artizanat. Care sunt condițiile și ce sume sunt alocate

  Roxana Dobre -

  890.000 lei! Este bugetul alocat de către Guvern pentru sprijinirea operatorii economici din domeniul meșteșugurilor și artizanatului  care vor beneficia de un ajutor de minimis. Numărul minim al operatorilor economici beneficiari ai acestei scheme de ajutor de minimis este estimat la 160/an, respectiv 800 beneficiari pentru perioada 2016-2020!

  În această toamnă va fi organizat, de altfel, un festival al antreprenoriatului, care ”face parte din demersurile guvernului de activare și susținere a potențialului economic al sectoarelor culturale și creative din România. Prin măsurile de sprijin pentru IMM-uri la nivel naţional, care se încadrează în politica la nivel european, se urmărește: îmbunătăţirea ritmului de creştere economică şi a competitivităţii întreprinderilor într-o economie bazată pe cunoaştere, cu un puternic accent pe globalizare; promovarea spiritului antreprenorial; îmbunătăţirea cadrului financiar pentru întreprinderi, în special pentru IMM; facilitarea accesului la finanţare.

  Schema de minimis este concepută ca program multianual, până în anul 2020, cu finanțare de la bugetul de stat, iar selecția beneficiarilor ajutorului de minimis se face prin înscriere anuală, în limita bugetului alocat prin legea bugetului de stat și cu respectarea unor condiții de eligibilitate. Schema de minimis pentru meșteșuguri și artizanat, cu finanţare de la bugetul de stat este elaborată pentru anul 2016, cu posibilitatea prelungirii pe următorii ani.

  Data estimată la care va intra în vigoare această schemă este luna septembrie 2016, iar perioada estimată în care se vor efectua plățile ajutorului de minimis este până la finalul anului 2016.

  Schemele de minimis pentru sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii implementate prin programele naţionale sunt bugetate pentru anul 2016 cu suma de 159,490 milioane lei lei.  Conform Anexei 3/35/27 la Legea bugetului de stat pentru anul 2016, bugetul schemei de ajutor de minimis pentru meșteșuguri și artizanat este 890.000 lei.

  Conform legislației în vigoare, ajutorul de minimis poate fi de maxim 15.000 de euro, suma putând fi cumulată pe durata a trei ani.

  Ca efecte ale implementării schemei de minimis pentru înființarea și dezvoltarea IMM-urilor, se preconizează:

  -Stimularea cererii interne de servicii şi produse, care presupun un grad important de prelucrare manuală;

  -Dezvoltarea contactelor de afaceri şi stabilirea unor legături parteneriale;

  -Îmbunătăţirea accesului meşteşugarilor la informaţii de piaţă şi facilitarea valorificării acestor informaţii;

  Rezultate preconizate:

  -Câştigarea de pieţe externe noi pentru acest tip de produse şi servicii;

  -Creşterea vizibilităţii pe piaţă atât a meşteşugarilor, cât şi a produselor şi serviciilor furnizate de aceştia;

  -Promovarea serviciilor şi produselor realizate apelându-se la tehnologii tradiţionale şi având o componentă de prelucrare manuală semnificativă;

  În perioada 2009-2015, au fost finanțați prin intermediul Programului un număr de 625 operatori economici. Bugetul schemei, aprobat prin legea bugetului de stat pentru perioada 2009-2015 a cumulat 7,780 milioane lei lei, ceea ce a permis finanțarea a 625 operatori economici.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ambasadorul Elveției în România, în vizită la șantierul fabricii de etanol celulozic Clariant din Podari, județul Dolj Fermierii nu vor mai putea fi sancționați sau executați silit! Procedură pentru declararea stării de calamitate! Guvernul a reușit să ”lase mască” o verigă cheie din lanțul de producție agricolă!

  Ultimele știri

  ANSVSA: O nouă secție de biologie moleculară și analiză genetică – la DSVSA Maramureș! Ce face fermierul Emil Constantea pentru a obține furaje de cea mai bună calitate! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an!

  Căutare în articole