• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DR. MIHAI PETCU: La țară se bea DE 10 ORI MAI MULT LAPTE decât la oraș și oamenii MOR MAI PUȚIN DE CANCER!

    Gabriela Gimbășanu -

    Laptele românesc este supus unei campanii cel puțin suspecte în care persoane care nu au nimic de-a face cu nutriția sau cu medicina, plasează laptele în rândul produselor care favorizează apariția cancerului. În opinia dr. Mihai Petcu, unul dintre cei mai cunoscuți crescători de vaci de lapte din România, teoria laptelui cancerigen poate fi ușor demolată cu exemplul țăranilor români care consumă cantități mai mari de lapte și prezintă mai puține tumori maligne, în comparație cu românii care locuiesc la oraș.

    Mai multe studii efectuate de-a lungul timpul au încercat să demonstreze faptul că, laptele de vacă ar fi responsabil de apariția cancerului. Potrivit crescătorului de vaci de lapte din Pantelimon, acest lucru este fals și este demonstrat tocmai de faptul că țări cu o strategie clară – precum China și Turcia, au investit masiv în ultimii doi ani în achiziția de vaci de lapte.

    mihai-petcu
    Mihai Petcu conduce Agroindustriala Pantelimon, singura fermă de vaci rămasă în jurul Capitalei

    Se vorbea de faptul că americanii au spus că laptele este cancerigen, dar peste jumătate din americani sunt obezi. Cum poți să-i oferi ca modele pentru ceea ce mănâncă? A apărut o doamnă care a spus că laptele este cancerigen. Sunt picturi rupestre, am cărți, de 6.000 de ani înaintea erei noastre, mai eram 7,5 miliarde sau câți suntem? La țară la noi se mănâncă de zece ori mai mult lapte decât la oraș. Mor mai mulți țărani bolnavi de cancer? China și Turcia sunt două țări foarte prospere. Chinezii au cumpărat 14 milioane de vaci din Europa în ultimii doi ani și turcii 8 milioane de vaci. Vor să-și omoare chinezii și turcii poporul cu laptele de vaci?”, se întreabă retoric crescătorul și medicul veterinar Mihai Petcu, care a acoprdat un interviu emisiunii ”Viața Satului” de la TVR 1.

    În timp ce alte state acordă prioritate agriculturii, sectorul zootehnic din România este în colaps, prețul laptelui a ajuns de nimic, iar valorificarea cărnii de vită se face la un preț de numai doi lei, în contextul în care numai porumbul pentru a produce un kilogram de carne de vită îi costă pe fermieri 6 lei.

    Lumea va muri de foame. Chinezii au cumpărat în Africa sute de hectare, pentru că va veni momentul când lumea se va înmulți și va trebui mâncare. Suntem într-un dezastru total, cine a mai pomenit să fie un kilogram de vacă în viu 2 lei? Cum să fie un kilogram de vacă 2 lei, când 2 lei reprezintă două kilograme de porumb și îți trebuie 6 kg să faci un kilogram de carne de vacă (…). Nu se poate să vii la televizor și să denigrezi vaca”, a declarat Mihai Petcu.

    ”Roșiile prezintă reziduuri de DDT?”

    DDT-ul este un pesticid ce a fost interzis la utilizare în România de mai bine de 20 de ani, dar cu toate acestea sunt foarte mulți cei care susțin că legumele și fructele românești prezintă urme ale acestui pesticid extrem de controversat și care ar fi responsabil de apariția cancerului.

    ”Cum să mănânci roșie dacă crește pe bălegar? Cine afirmă asta nu știe că nu pui sămânță în balegă. Din balega de vacă se face un gunoi de grajd, o mraniță care este excepțională. Băiatul meu care a făcut facultatea în Franța, a venit cu un coleg. Cât a stat francezul aici, băiat de profesor, nu era un sărăntoc care venise să se sature la mine, a mâncat numai roșii din solar pe care le cultivă soția mea și au un gust formidabil și brânză de vaci care este foarte bună. Noi avem produse deosebite și vin pe la televizor să spună că fructele sunt perfecte, dar la un măr faci 15 tratamente. Străinul cumpără mere mergând direct în livadă și unde vede că sunt 15-20% stricate de acolo cumpără, pentru că fără 15 tratamente merele se strică. Se vorbește de faptul că se găsesc urme de DDT, asta de 20 de ani nu se mai folosește”, a mai spus doctorul veterinar.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani

    Ultimele știri

    Îngrijirea oilor cu gestație dublă în perioada iernii Oficial: Adrian Chesnoiu a revenit la conducerea AFIR Subvenție de 1.000 lei/lună pentru fermierii care angajează tineri cu studii în domeniul agricol