• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Programul PSD pentru agricultură: Impozitul pentru terenuri agricole și utilaje, eliminat din 2018

  agrointeligenta.ro -

  FACILITĂȚI FISCALE PENTRU FERMIERI! TVA zero pentru toate materiile prime și servicii din agricultură, precum și eliminarea impozitului pentru terenuri agricole și utilaje începând din anul 2018 – figurează ca măsuri de sprijin pentru sectorul agricol în cadrul programului pentru Agricultură prezentat vineri de președintele PSD Liviu Dragnea, ca parte a programului de guvernare al partidului.

  Principala țintă a programului nostru pe agricultură este ca fermierul să aibă cel puțin șanse egale cu fermierii europeni, adică să-și primească subvențiile la timp, să aibă acces irigații, să poată accesa fonduri europene într-o procedură simplificată și să-și poată vinde produsele lor pe piața românească, așa cum și fermierii francezi sau germani își vând întâi ei produsele pe piața internă. Îmi doresc ca de la anul copiii noștri să poată să mănânce mai multe roșii românești decât mănâncă acum, pentru că roșiile noastre sunt mai gustoase și mai sănătoase”, a declarat Dragnea, citat de news.ro.

  Citiți și:

  Ce trebuie să știi despre impozitul pe venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură

  Impozitul pe teren agricol în 2016: cum se calculează și ce trebuie să știi pentru a evita penalizările!

  Potrivit programului prezentat de liderul PSD, este prevăzut ca din 2018 să fie eliminat atât impozitul pe terenurile agricole lucrate, cât și cel pentru tractoare ori utilaje agricole, precum și cadastrarea tuturor terenurilor agricolele până în 2020 de către stat.

  De asemenea, programul prevede și eliminarea TVA la toate materiile prime și serviciile din agricultură de la 1 ianuarie 2017, acestă măsuri având un impact bugetar anual de 170 de milioane de lei.

  Potrivit proiectului prezentat de liderul PSD, subvențiile pentru fermieri ar urma să fie achitată în trei tranșe: un avans la 15 octombrie și încă două tranșe la 1 decembrie, respectiv 31 martie.

  În ceea ce privește sistemul de irigații, PSD propune refacerea și extinderea sistemului de irigații în trei etape după cum urmează: etapa I 2017-2020, etapa II 2018-2020 și etapa III 2019-2020, precum și apă gratuită până la stația de punere sub presiune.

  Citiți și:

  IMPOZITAREA SUBVENȚIILOR după NOUL COD FISCAL. Răspunsul ANAF pentru FERMIERI

  De asemenea, PSD vrea înființarea unor centre de colectare și unități de procesare pentru legume-fructe și unități de colectare și procesare lână și piei de ovine și caprine.

  Potrivit programului pentru agricultură, PSD vrea reducerea balanței import-export pentru produsele deficitare printr-un program care să fie demarat în 2017 prin selectarea a câte două produse agro-alimentare deficitare pe an. Pentru anul 2017 produsele deficitare sunt tomatele și carnea de porc. Programul va avea ca scop reducerea importurilor și asigurarea consumului din producția internă și va avea o alocare bugetară suplimentară de 240 milioane de euro.

  Citiți și:

  Ai mai mult de două vaci? Uite cu cât te impozitează statul în 2016!

  Ce trebuie să știi despre impozitul pe arendă în 2016 – UPDATE

  Cum se calculează impozitul la tractoare și combine agricole în 2016


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi Vijelii puternice, grindină și ploi de peste 40 l/mp. Județe sub alertă până joi O uriașă fermă de porci a intrat în faliment. Investitorii au pierdut zeci de milioane de euro

  Ultimele știri

  Plata ajutorului de 25 lei/familia de albine. Termenul oficial privind virarea banilor în conturi Plafonare de preț pentru fermierii care dețin tractoare și alte mașini agricole Auchan aduce în prim plan importanța agriculturii regenerative și a decarbonizării la prima ediție Climate Supplier Event