• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FASTBALE de la KVERNELAND, PRESA DE BALOTAT CILINDRICĂ CE POATE LUCRA NON-STOP

    agrointeligenta.ro -

    Echipa Kverneland din Kerteminde, Danemarca, a organizat recent un eveniment în câmp unde vizitatorii au putut vedea în lucru revoluționara presă pentru baloți cilindrici FastBale non-stop, în sensul ca nu mai este necesară oprirea tractorului pentru descărcarea balotului.

    Cele mai recente îmbunătățiri aduse producerii de baloți în regim non-stop (fără oprire) includ un kit de eliberare a balotului, făcând posibilă dispunerea baloților pe aceeași parte, imediat ce sunt expulzați din sistemul de balotat și dezvoltarea unui kit cu aplicator de folie, util fermierilor ce doresc o alternativă folosirii plasei de protecţie a balotului.

    kv_fastbale_013_kvg_large

    Proiectată și dezvoltată în centrul de competență pentru producerea balotierelor Kverneland Group, din Ravenna, Italia, FastBale este expresia a două premiere mondiale: în primul rând, la momentul actual, este singura balotieră non-stop (fără oprire) cu cameră fixă, iar în al doilea rând, este singura balotieră din lume care folosește combinația camerei fixe cu sistemul de înfoliere a balotului.

    Modul de funcționare al mașinii agricole este realmente inovator, având cele două camere dispuse în serie, fapt ce impune funcționare sincronizată și în tandem. Având rolul unei pre-camere, prima secțiune a balotierei FastBale produce două treimi din balot. De îndată ce pre-camera determină atingerea densității optime a balotului, fluxul continuă la nivelul camerei principale a balotului făcând posibilă continuarea procesului de balotare.

    Pre-camera este apoi deschisă, transferând balotul format în camera principală unde va fi adus la dimensiunea maximă de 1,25m. Odată ce procesul de formare a balotului s-a finalizat, fluxul de lucru revine la nivelul pre-camerei, permițând funcționarea continuă a balotierei. Apoi, plasa este aplicată pe întregul balot, iar capacul posterior al balotierei se deschide determinând astfel transferul balotului către secția destinată înfolierii.

    Pentru a facilita transferul balotului in siguranţă, echipa de ingineri a proiectat cadrul sistemului de înfășurare pe un sistem de prindere paralel. Acesta face posibil ca sistemul de înfășurare să fie dispus mai jos astfel încât să fie în contact complet cu balotul chiar în timp ce acesta se rostogolește dinspre camera principală. Acest sistem înlătură nevoia unui procedeu complet de transfer mecanic.

    fastbale-de-la-kverneland

    În acest punct, sistemul de înfășurare este ridicat astfel încât să permită celor două brațe să înfășoare balotul. Spre deosebire de mecanismele tradiționale de înfășurare a balotului, balotiera FastBale, cu cele două brațe ale sale, reinventează procedeul de înfășurare, rotindu-se în plan vertical. Odată finalizat procesul, sistemul de înfășurare este coborât, iar cilindrul din spatele acestuia este ridicat, eliberând cu grijă balotul pe sol.

    Toate etapele de balotare și înfoliere se întâmplă sincronizat în timp ce mașina de balotat Kverneland FastBale se află în mișcare non-stop față de sol, fiind tractată de tractor.
    Design-ul ingenios al FastBale le-a permis celor de la centrul de competență să producă o mașină extrem de compactă – FastBale fiind mai mică decât orice altă balotieră cu sistem de înfășurare existentă pe piață.

    După o perioadă de teste, FastBale va fi lansat într-o serie limitată pentru sezonul 2016.

    Dezvoltarea balotierei FastBale reprezintă rezultatul imediat al investițiilor semnificative ale Kverneland Group în tehnica de producere a balotierelor, acesta urmărind o poziție de lider de piață în sectorul preselor de baloți rotunzi.

    Despre Kverneland Group

    Kverneland Group este o companie internațională, lider de piată, ce dezvoltă, produce și distribuie mașini agricole și servicii de tehnica agrara. Kverneland Group oferă un pachet amplu de produse care vizează comunitatea agricolă si care acoperă cele mai diverse domenii: pregătire a solului, semănat, furajare și echipamente destinate balotării, împrăștierii, pulverizării și oferă soluții electronice pentru tractoare si utilaje agricole. Pentru mai multe informații despre Kverneland Group puteți accesa www.kvernelandgroup.com.

    Despre AgroConcept Impex

    Începând cu 1 ianuarie 2016, AgroConcept este unic importator și distribuitor New Holland Agriculture și Kverneland în România. Principalele domenii de activitate ale AgroConcept sunt comercializarea de utilaje și echipamente agricole, asigurarea unui serviciu complet de asistență (service și piese de schimb) și furnizarea de soluții financiare avantajoase. Mai multe informații despre AgroConcept pot fi accesate online pe www.agroconcept.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA