• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Adrian Porumboiu – urmărit penal într-un dosar DNA privind tranzacții ilegale cu terenuri. Reacția fermierului: ”Nu am nicio legătură cu faptele pentru care se efectuează cercetări”

  agrointeligenta.ro -

  ADRIAN PORUMBOIU ESTE URMĂRIT PENAL într-un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție și care are ca obiect tranzacții ilegale cu terenuri, au anunțat oficial, procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Iași. Fondatorul Grupului Racova este acuzat de instigare la abuz în serviciu într-un amplu dosar privind ilegalități cu terenuri.

  Direcția Națională Anticorupție a dispus începerea urmăririi penale față de omul de afaceri Adrian Porumboiu, în dosarul de corupție în care se fac cercetări față de alte 61 de persoane, printre care Gheorghe Nețoiu, foști șefi ai Prefecturii Vaslui și mai mulți primari și secretari de primării, arată news.ro.

  ”Față de Porumboiu Adrian s-a dispus efectuarea urmăririi penale în legătură cu suspiciunea comiterii infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, se arată într-un comunicat al DNA.

  Fostul arbitru internațional este acuzat de procurorii anticorupție de comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, în speța privind retrocedarea ilegală a peste 700-750 de hectare de teren către foști proprietari care, ulterior, ar fi fost constrânși să vândă către Gheorghe Nețoiu la prețuri sub cele ale pieții.

  Adrian Porumboiu a declarat că se consideră nevinovat și susține că nu are nicio implicare în acest dosar.

  ”Calitatea pe care o prezentați, aceea de suspect, nu-mi creează absolut nici cea mai mică emoție de vreme ce nu am nicio legătură cu faptele pentru care se efectuează cercetări. Suspiciunea că aș fi comis infracțiunea de instigare la abuz în serviciu nu poate fi sub nicio formă susținută de vreme ce nu s-a produs. În niciun moment al activității mele nu am instigat pe nimeni la abuz în serviciu. Regret că sunt subestimat și cineva ar putea crede că eu aș fi fost ‘argatul’ sau instigatorul în favoarea lui Nețoiu. Calitatea de suspect nu înseamnă nimic, atâta timp cât suntem o țară de suspecți”, a declarat joi, pentru Agerpres, Adrian Porumboiu.

  ”Nu am niciun fel de problemă sau implicare în această speță. Cum puteam să fiu instigator, să i se dea teren lui Nețoiu, când eu eram unul din cumpărătorii de teren din județ?! Este un nonsens. Dar, eram mort dacă nu exista nicio suspiciune față de mine. Dă bine să apară că Porumboiu este urmărit penal. Oricum, mi se pare de domeniul fantasticului să fiu argat și instigator pentru Nețoiu”, a explicat Porumboiu pentru news.ro.

  Fostul lider al PNL Vaslui Dan Marian este cercetat de către DNA sub control judiciar, pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată, într-un dosar în care este urmărit penal și omul de afaceri Gigi Nețoiu.

  În anul 2007, Nețoiu ar fi obținut în mod fraudulos, la prețuri sub valoarea pieței, ajutat de alți șapte inculpați, între care și Dan Marian, aproape 700 de hectare de viță de vie în Huși, aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului (ADS), prejudiciind statul cu peste 9,5 milioane de lei. Gigi Nețoiu este cercetat în acest dosar sub control judiciar, pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, toate în formă continuată.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Afacerea lui Fănel Bogos cu 1.000 ha și 2.000 de angajați. ”Suntem în perioada de conversie la ouă și pui bio” Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale!

  Ultimele știri

  Pachetele de produse recomandate de INNVIGO AGRO pentru protecția culturii de rapiță adaptate la condițiile din orice situație tehnologică! Îi pasă cuiva în țara asta că fermierul Neluțu Ionică renunță la agricultură? Un portofoliu ca la carte! Donau Saat oferă genetică de top la hibrizii de porumb!

  Căutare în articole