Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚIA pentru MOTORINĂ: APIA a efectuat plățile pentru TRIMESTRUL II din 2016

Veste excelentă pentru fermieri! Subvenția pentru motorina folosită de fermieri în trimestrul II al acestui an a fost autorizată la plată săptămâna aceasta. În premieră, sumele sunt virate de către centrele județene ale APIA, iar mai multe dintre acestea au anunțat că au virat deja banii fermierilor. Sprijinul achitat este de 1,7975 de lei pe litrul de motorină aferent lucrărilor efectuate și declarate la APIA.

Potrivit reprezentanţilor APIA Botoșani, în această săptămână au fost achitate subvenţiile pentru motorina utilizată în agricultură, aferente trimestrului II al acestui an.

Valoarea ajutorului de stat este de 1,79 lei pe litrul de motorină utilizată în lucrările din agricultură, atât în sectorul vegetal, cât şi în cel zootehnic. Pentru a beneficia de acest sprijin, fermierii au fost nevoiţi să depună cereri, însoţite de mai multe documente, printre care situaţia centralizatoare a cantităţilor de motorină utilizate, copie a facturilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanţilor sau copie a documentelor de identitate şi/sau a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare.

De precizat însă că mai sunt județe unde APIA nu a început încă să plătească această subvenție.

Sursă selectivă: www.monitorulbt.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!