• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • NU PUTEM ACCEPTA să devenim O ȚARĂ CONSUMATOARE de produse străine ÎN TIMP CE FERMIERUL ROMÂN ESTE UMILIT!

    Roxana Dobre -

    NU PUTEM ACCEPTA SĂ DEVENIM O ȚARĂ IMPORTATOARE ȘI CONSUMATOARE DE PRODUSE ALIMENTARE STRĂINE! Este mesajul ferm al oierilor, transmis după ce oficialii de la Bruxelles au transmis încă de acum două săptămâni un document oficial prin care atenționează țara noastră că ar risca să intre în procedură de infringement dacă nu va modifica prevederea din Legea privind comercializarea produselor alimentare (cunoscută ca Legea Supermaketurilor – n.r), potrivit căreia marile magazine sunt obligate să expună la raft, în proporție de 51%, produse românești provenite din  lanțul scurt.

    ”O ASTFEL DE  ATENȚIONARE (atenționarea UE privind Legea 150 din 2016 ce modifică Legea 321 din 2009) , DETERMINĂ TOATE FORȚELE FERMIERILOR ROMÂNI  SĂ SE UNEASCĂ!!!! UE devine sperietoare pentru fermierii români? De ce? Cine se teme de potențialul agriculturii din România? Poate ar fi bine să preluăm noi, organizațiile profesionale, negocierile cu CE  și să rezolvăm ceea ce nu au rezolvat   cei care au  salarii  la Bruxelles de mii de euro. Dacă  nu sunt în stare să apere  interesele fermierilor români, pentru ce mai stau în fotoliile călduțe de la Bruxelles?”, se arată într-un comunicat al celei mai mari organizații profesionale de oieri, ROMOVIS, semnat de secretarul general, Ionică Nechifor.

    Aceasta își exprimă speranța, în cadrul aceluiași text, că persoanele ce au fost trimise în Parlamentul UE , să nu  acționeze  în interesul grupurilor bine ancorate financiar și mai puțin pentru fermierul român.

    Solicităm ferm reprezentanților României, să rezolve această situația neplăcută și să protejeze produsele românești pe piața internă. Nu putem accepta să devenim o țară importatoare și consumatoare de produse alimentare străine, în timp ce fermierul român este umilit prin afișarea produselor la colțul străzilor. Dacă este nevoie, organizăm un protest în fața Parlamentului European, mesajul nostru trebuie auzit de la mică distanță, ce vine de la mare depărtare observ că nu este luat în considerare. Prin această lege nr.150 din 2016, ce modifică Legea 321 din 2009, nu am făcut altceva de cât să dăm posibilitatea producătorilor români să vândă produsele în condiții umane și consumatorului, alternativa de a consuma produse  românești, pentru  o alimentație sănătoasă, fără a periclita acele produse de calitate din import. CEREM RESPECT PENTRU PODUCĂTORUL ROMÂN, ORIUNDE PRODUCE PE TERITORIUL ROMÂNIEI !!!”, se mai arată în documentul citat.

    Vă reamintim că ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat luni că România riscă o procedură de infringement, dacă nu va modifica prevederea din Legea privind comercializarea produselor alimentare, potrivit căreia marile magazine sunt obligate să expună la raft, în proporție de 51%, produse românești provenite de pe lanțul scurt.

    Acesta a spus că, deocamdată, nu știe în ce constă efectiv penalizarea pe care ar trebui să o plătească România, dacă nu se va alinia legislației europene. ”Nu știu acum în ce constă penalizarea, mi-e greu să spun, dar, probabil, soluția este să ne aliniem din punct de vedere al legislației. În momentul de față analizăm”, a subliniat ministrul Agriculturii pentru Agerpres.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvențiile APIA care intră în conturi până la Crăciun! Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului

    Ultimele știri

    Îngrijirea oilor cu gestație dublă în perioada iernii Oficial: Adrian Chesnoiu a revenit la conducerea AFIR Subvenție de 1.000 lei/lună pentru fermierii care angajează tineri cu studii în domeniul agricol