• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FONDURI EUROPENE pentru MICII FERMIERI! PROIECTELE se depun DE ASTĂZI, la AFIR!

  agrointeligenta.ro -

  Fonduri europene pentru micii fermieri! Începând de astăzi, 15 decembrie și până pe 15 mai 2017, pentru acești producători agricoli a fost deschisă prima sesiune de depunere a proiectelor pentru submăsura (sM) 6.5 „Schema pentru micii fermieri” din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

  Beneficiarii direcți ai acestei submăsuri sunt fermierii care au aplicat cel puțin un an Schema simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I, implementată prin APIA, și care doresc să cedeze exploatația agricolă prin contract de arendă pe minim 20 de ani sau prin contract de vânzare – cumpărare. Aceștia sunt eligibili pentru a încasa o primă de până la 1.500 euro/an, care va fi plătită până în decembrie 2020.

  Valoarea primei anuale ce le revine beneficiarilor sM 6.5 este mai mare cu 20% față de suma primită în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri. La prima anuală se vor adăuga sumele primite din arendă sau în urma vânzării exploatației.

  Totodată, prin această submăsură sunt sprijinite activ eforturile fermierilor care doresc să-și mărească exploatația agricolă.

  Accesarea submăsurii și succesul implementării presupune existența unei relații contractuale între doi fermieri. Astfel, deși sunt plătiți cei care cedează exploatația, criteriile de selecție au în vedere și pe cei care preiau exploatațiile, fiind prioritizate acele transferuri de teren agricol care au ca efect, pe lângă mărirea suprafeței exploatate, și comasarea terenurilor agricole. Sprijinul oferit este o oportunitate pentru dezvoltarea unor exploatații mai puternice care să beneficieze de fonduri europene pentru investiții.

  Alocarea disponibilă aferentă primei sesiuni de depunere de proiecte pentru submăsura 6.5 este de 112,33 milioane de euro.

  Sesiunea va fi deschisă în perioada 15 decembrie 2016, ora 9.00 – 15 mai 2017, ora 16.00. Modalitatea de depunere a proiectelor este cea on-line pe pagina oficială a Agenției, www.afir.info. Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții au la dispoziție Ghidul Solicitantului care poate fi consultat pe site-ul Agenției, la secțiunea „Investiții PNDR”.

  INFORMAȚII SUPLIMENTARE

  Beneficiarii eligibili pentru acest tip de finanțare acordată prin PNDR sunt fermierii care au aplicat cel puțin un an Scheme simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I, conform Titlului V din Regulamentul (UE) nr. 1307/ 2013, cu modificările și completările ulterioare.

  Solicitantul sprijinului trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  – să fi aplicat cel puțin un an Schema simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I

  Solicitanții care nu au primit sprijin de la APIA în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri nu pot accesa submăsura 6.5.

  Fermierii care au fost excluși de la plată în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I în anul precedent celui în care a transferat exploatația nu sunt eligibili în cadrul acestei submăsuri. De exemplu, fermierii care s-au retras din Schema simplificată pentru micii fermieri sau nu au primit plăți în cadrul acestei scheme în anul 2015, nu mai au posibilitatea de a accesa Submăsura 6.5 în anul 2016, deoarece aceștia au obligația de a rămâne în Schema simplificată pentru micii fermieri cel puțin 1 an.

  – fermierul va prezenta documente prin care să dovedească dreptul de proprietate
  – fermierul trebuie să dețină în proprietate cel puțin terenurile sau terenurile și animalele care au făcut obiectul sprijinului în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I.

  – fermierul trebuie să transfere definitiv către alt fermier întreaga exploatație a drepturile de plată corespunzătoare.

  Transferul definitiv al exploatației se va face integral către UN SINGUR FERMIER, care trebuie să fie înregistrat la APIA. Cererea pentru transfer de exploatație trebuie să fie înregistrată la APIA.

  Transfer definitiv al terenului se poate face prin următoarele contracte acceptate:
  – Contract de vânzare-cumpărare;
  și/sau
  – Act de donație;
  și/sau
  – Contract de arendă încheiat pe o perioadă de minim 20 de ani, începând cu anul depunerii cererii de finanțare.

  Scorarea unei cereri de finanțare eligibile se realizează în baza următoarelor principii de selecţie:
  -principiul dimensiunii fermei transferate, prin prioritizarea celor mai mari exploatații (maxim 30 puncte);
  -principiul comasării exploatațiilor (maxim 60 de puncte);
  -principiul potențialului agricol al zonei care vizează zonele cu potențial determinate în baza studiilor de specialitate (maxim 5 puncte);
  -principiul dreptului real de proprietate (maxim 5 puncte).

  Sprijinul public nerambursabil se acordă anual, începând cu data transferului și până la data de 31.12.2020 și reprezintă 120% din suma anuală calculată a sprijinului pe care fermierul a primit-o în ultimul an în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (maximum 1.500 euro/ an, reprezentând 120% din suma maximă anuală calculată a sprijinului pe care fermierul a primit-o în ultimul an în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I).


  Te-ar mai putea interesa

  Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

  Ultimele știri

  Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor Markus Kamieth este noul CEO al BASF Vinurile bune de Jidvei se fac cu struguri protejați împotriva manei de fungicidul Lieto