• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • NOUTĂȚI DESPRE SUBVENȚIA SPECIALĂ pentru MICII FERMIERI!

    Roxana Dobre -

    Ajutor excepțional care va fi plătit fermierilor la începutul anului 2017!  Anunțul a fost făcut în premieră de către fostul ministru al agriculturii, Achim Irimescu, la Balul Fermierilor eveniment ce a avut loc pe data de 5 noiembrie la Târgul Indagra. Fermierii ne-au trimis întrebări dacă odată cu schimbarea conducerii Ministerului Agriculturii ”dispare” și acest ajutor!

    Ajutorul excepțional pentru crescătorii de vaci de lapte se va acorda fermierilor iar Ministerul Agriculturii pregătește deja proiectul de lege. ”Pentru acel proiect nu sunt modificări dar a rămas că o să îl lămurim cu domnul ministru (Petre Daea – n.r.). Fermierii trebuie să știe că vorbim despre bani europeni deci nu se poate schimba nimic doar că așteptăm acum proiectul de lege”, ne-a explicat Claudiu Frânc, președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Bovine din România.

    Citiți și: EXCLUSIV! SUBVENȚIE SPECIALĂ pentru MICII FERMIERI: 36 DE EURO/CAP DE VACĂ!

    România a primit din bugetul european 5,5 milioane de euro pentru sectorul laptelui, sumă ce a fost dublată din bugetul național. În luna ianurire crescătorii de animale ar putea să primească acest ajutor excepțional al cărui cuantum o să fie cam de 36 de euro pe cap de animal. Banii vor ajunge la toți cei care au luat ANT-urile dar nu au primit Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ). Deci vorbim despre fermierii care dețin între 3 și 9 vaci inclusiv și care vor primi această subvenție de 36 de euro pe cap de animal.

    Vă reamintim că Agrointeligența -www.agrointel.ro. a fost prima publicație agricolă care a făcut public acest nou ajutor excepțional care îi vizează în principal pe fermierii mici. Cine sunt fermierii care pot depune cereri? ”Se preconizează că o să fie un număr mare de fermieri care se încadrează la acest sprijin. Banii vor merge doar la fermierii mici care nu s-au încadrat pentru sprijinul cuplat zootehnic în campania 2015. Banii vin și de la bugetul de stat atât pentru sectorul porcinelor cât și pentru producătorii de lapte, deci jumătate sunt bani europeni și restul din bugetul național”, a explicat în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Claudiu Frânc.

    Cererile vor fi depuse la APIA iar fermierii nu sunt obligați să prezinte vreo situație a producției de lapte sau vreun contract de livrare dar singura regulă este să NU fi beneficiat de sprijin cuplat zootehnic în campania 2015.

    În plus, cererile se vor depune la agenția de plăți ”de la A la Z” fără ca aceasta să aibă vreo legătură cu cererea unică depusă deja în campania 2016. ”Deci sprijinul nu este condiționat de vreo producție și nici nu se va mai lega de acea dată istorică cum a fost la Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT). Trebuie să compensăm și pierderile pe care le-au avut producătorii agricoli care dețin până în 15 capete și au pierdut în campania 2015 Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ-ul) din diferite motive: că s-au tăiat din animale, că nu au fost eligibile pentru că au depășit vârsta de 8 ani, etc. dar au suportat costurile pentru Controlul Oficial al Performanțelor COP) și Registrul Genealogic (RG)”, a mai spus Claudiu Frânc.

    În campania 2015, crescătorii de animale au beneficiat pentru plata ANT-ului de un cuantum de 447 de lei pe cap de animal și a fost acordat și fermierilor care dețin între 2 și 10 animale! 


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Schimbare majoră în ferma lui Sorin Mănoiu, unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de cartofi din România MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar

    Ultimele știri

    Subvenții APIA. Fermierii de pe lista de plăți de dinainte de Crăciun Alertă meteo de ninsori! Județele unde ninge înainte de Crăciun Rusia și-a stabilit cotele de export la cereale pentru 2025. La porumb e jale!