• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • NU RATAȚI BANII EUROPENI! Data-limită: 31 IANUARIE pentru 1 MILION DE EURO

  Roxana Dobre -

  Fermieri, încă mai aveți timp să depuneți proiecte pentru bani europeni. 31 ianuarie 2017,  ora 16.00, este termenul-limită până la care puteți aplica la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru afaceri mici și mijlocii pentru care puteți primi până la 1 milion de euro. 

  Banii sunt destinați investițiilor în producția din zona alimentară, cum ar fi brutăriile, morile, fabricile de bere sau cele de lactate. Astfel, solicitanții pot depune proiectele până la 31 ianuarie 2017. ora 16.00 deși termenul inițial era 30 decembrie 2016. Proiecele se depun online, pe site-ul AFIR (apdrp.ro sau afir.ro).

  Ce bani pot fi accesați, în funcție de mărimea firmei

  Valoarea maximă a proiectului acordat în cadrul prezentei scheme aferentă sM 4.2 nu poate depăși  plafonul maxim după cum urmează:

  -1.000.000 Euro/proiect pentru IMM în cazul proiectelor care nu presupun investiții care conduc la un lanț alimentar integrat;

  -1.500.000 Euro/proiect pentru alte intreprinderi pentru proiectele care nu presupun investiții care conduc la un lanț alimentar integrat;

  -2.500.000 Euro/proiect pentru investițiile care conduc la un lant alimentar integrat (indiferent de tipul de solicitant), precum si pentru forme asociative, in cazul proiectelor care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat.

  La Submăsura 4.2a, care se referă la procesarea produselor pomicole (fructe), inclusiv pentru băuturi alcoolice, se oferă sume ceva mai mici, potrivit următoarelor plafoane:

  Intreprinderi micro și mici (inclusiv forme asociative):

   – 600.000 euro pentru proiectele care nu presupun investiții care conduc la un lanț alimentar integrat;
   – 900.000 euro pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat.

  Intreprinderi mijlocii (inclusiv forme asociative):

   – 800.000 euro pentru proiectele care nu presupun investiții care conduc la un lanț alimentar integrat;
   – 1.100.000 euro pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat.

  Intreprinderi mari (inclusiv forme asociative):

   – 1.000.000 euro pentru proiectele care nu presupun investiții care conduc la un lanț alimentar integrat;
   – 1.500.000 euro pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat.

  Producerea de bauturi alcoolice. Investițiile legate de producerea de băuturi alcoolice din produse agricole vor fi sprijinite doar în cazurile microintreprinderilor și formelor asociative (grupuri de producători și cooperative), iar sprijinul va fi limitat astfel:

   – 200.000 de euro pentru microintreprinderi;

   – 300.000 de euro pentru formele asociative (grupuri de producători și cooperative).

  Cât trebuie să aducă antreprenorul din propriul buzunar

  Mare atenție la județul în care este afacerea și la tipul de firmă, pentru că de ele depinde intensitatea sprijinului nerambursabil. Acesta este între 10% și 50%. Astfel, la o intensitate de 50% și un ajutor nerambursabil de 1 milion de euro, înseamnă ca antreprenorul trebuie să pună din propriul buzunar încă 1 milion de euro în proiect. În acest caz, valoarea proiectului trebuie să fie de 1 milion de euro.

  Deja la 40% intensitate, lucrurie se schimbă semnificativ.  Dacă luați fonduri nerambursabile de 1 milion de euro, înseamnă că trebuie să faceți un proiect de 2,5 milioane de euro, iar aportul financiar propriu să fie de 1,5 milioane euro în investiție.

  Documente utile: Ghidul solicitantului si celelalte documente relevante in Sm 4.2 PNDR


  Te-ar mai putea interesa

  Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi Furtuni puternice anunțate în aproape toate județele. Alertă de vreme severă de la ANM

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar