• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANUNȚ despre SITUAȚIA PLĂȚILOR APIA către FERMIERI!

    agrointeligenta.ro -

    Plăți la foc continuu la APIA! Atât Agenția de plăți, cât și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că sume importante sunt autorizate pentru a fi virate producătorilor agricoli care au urma să primească primii bani în conturi în cursul zilei de vineri. 

    Cea mai nouă informare venită din partea MADR este cu privire la situația plăților APIA efectuate în cursul zilei de miercuri. ”Azi, 22 februarie 2017, APIA a transferat în conturile a 187.659 fermieri suma de 14.865.475 euro, urmând ca aceștia să poată beneficia în zilele următoare de primele plăți”, este anunțul oficial. Acesta a fost precedat de un comunicat de presă cu conformarea reluării plăților către fermieri după aprobarea bugetului național pentru anul în curs.

    Procedurile birocratice și cele bancare vor face ca abia vineri, fermierii să aibă primii bani în cont, lasă să se înțeleagă MADR printr-o comunicare oficială.

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că, începând cu data de 21 februarie, a demarat procesul de autorizare și plată efectivă a ANT 1 (Ajutoare Naționale Tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate în teren arabil). Până la acest moment au fost autorizați la plată un număr de 253.071 fermieri, cu suma totală de 25.534.195 euro.

    ”Conform Hotărârii de Guvern nr. 54/16 februarie 2017, plafonul aprobat pentru anul de plată 2016 este de 119.422.100 euro pentru 680.000 de fermieri, reprezentând echivalentul a 531.870.207 lei, și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017”, se arată în comunicatul de presă transmis către Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    Vă reamintim că ieri, 21 februarie, Agrointeligența – www.agrointel.ro a anunțat în exclusivitate reluarea plăților la APIA pentru Campania 2016. Anunțul a fost făcut pentru publicația noastră chiar de directorul general al APIA, Adrian Pintea: ”Ieri (20 februarie – n.r.) am transferat în contabilitate 47.905  de fermieri cu suma de 6.782.292 euro. Sunt bani pentru Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT1) care se plătesc din bugetul național dar și sume plătite din bugetul Fondului European de Garantare Agricolă (FEGA). Vineri acești fermieri vor avea deja banii în cont”.

    Cuantumul ANT 1 este de 17,72 euro/ha, reprezentând echivalentul a 78,92 lei/ha, iar plăţile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2016.

    Beneficiarii ANT 1 sunt fermieri activi; fermieri persoane fizice și/sau persoane juridice; universităţile; institutele de cercetare; staţiunile didactice; fermele, staţiunile şi fermele de cercetare şi producţie agricolă; staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, care au care au cultivat în anul 2016 culturi în teren arabil.

    De asemenea, MADR mai face precizarea că până la această dată, suma totală autorizată la plată (avans + plată finală) pentru Campania 2016 este de 1,094 miliarde euro, din care:

    – FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) reprezentând suma de 897,63 milioane euro;

    – FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) + cofinanțare de la BN1 (Bugetul Național) în suma de 172,12 milioane euro.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență