• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AVERTISMENT OFICIAL pentru TOȚI FERMIERII care cer SUBVENȚII!

    Gabriela Gimbășanu -

    Ultimele vești despre depunerea cererilor pentru subvenții! Șeful APIA, Adrian Pintea, a anunțat astăzi că depunerea pentru Campania 2017 a început oficial iar procesul decurge bine!

    UPDATE: 1.700 de cereri depuse până la ora 12.00

    ”Profitând și de date de 1 martie, dată în când APIA lansează campania de primire a cererilor aferente anului 2017, pot să spun că, până la ora actuală, fiind doar trei ore de la deschiderea campaniei, fermierii au înțeles mesajul nostru și au respectat acele programări și invitații. Până la ora 12:00 avem peste 1.700 de cereri închise la nivel național. Fac încă odată un apel către toți fermieri pentru a respecta acele programări astfel încât perioada 1 martie-15 mai să fie perioadă în care noi primim acele cereri, astfel încât tot fluxul aferent anului 2017 să nu fie perturbat”, a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA, prezent la Conferința de lansare a Agrim – prima platformă din România care promovează legătura dintre producătorii agricoli și furnizorii de inputuri în domeniu, prin intermediul specialiștilor – cadre didactice din cadrul USAMV Cluj-Napoca, cu rol de consultanți.

    ”Ce pot să vă spun legat de campania de primire a cererilor 2017, astăzi fiind și startul campaniei, până la ora 11:00 avem 870 de cereri care sunt închise la nivel național. Începând de mâine, vor fi, în fiecare zi monitorizări cu procentul în funcție de numărul de fermieri programați și numărul fermierilor care efectiv și-au depus cererea. Eu zic că lucrurile merg bine în teritoriu, invitațiile au fost transmise din timp și rugămintea la fermieri este să-și respecte acea programare pentru a nu apărea tot felul de probleme atât din partea oamenilor pentru a nu aștepta la coadă. Sunt programați undeva la 15-20 de fermieri per funcționar, la o diferență de 15 minute, cam atât durează. Timpul diferă de la fermier, la fermier, dar din calculele noastre atât ar trebui să dureze”, a declarat astăzi directorul general al APIA.

    Vă reamintim că puteți depune cererea unică până pe 15 mai. La depunerea cererii unice de plată fermierul trebuie să prezinte toate documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conțin zone de interes ecologic, precum și a animalelor. Facem precizarea că aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile cel puțin până la data de 1 decembrie a anului de cerere.

    Potrivit prevederilor legislaţiei europene şi naţionale, orice fermier care solicită plăţi în cadrul schemelor de plată/măsurile de sprijin/ajutor aferente Campaniei 2017, cu excepția Ajutoarelor Naționale Tranzitorii sector vegetal și zootehnic, trebuie să respecte normele de ecocondiționalitate, care cuprind Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) şi Cerinţele Legale în Materie de Gestionare (SMR), pe tot pacursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploataţiei, indiferent de mărimea lor.

    Pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală se aplică cu prioritate cerințele specifice acestor măsuri, iar elementele privind ecocondiționalitatea trebuie corelate cu angajamentele asumate în cadrul acestor măsuri.


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Ce putem planta lângă sau sub un nuc

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial