• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • DUPĂ UN WEEKEND CĂLDUROS, meteorologii anunță că VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL!

  agrointeligenta.ro -

  Prognoza meteo pentru începutul săptămânii. Vremea se schimbă radical după un weekend cu temperaturi crescute! Meteorologii au anunțat că după vremea caldă din ultimele zile, urmează ploi în aproape toată ţara. 

  Luni vremea va fi în continuare caldă, chiar deosebit de caldă în vestul, centrul şi nordul ţării. În prima parte a zilei cerul va fi mai mult senin, dar începând de după-amiază înnorările se vor accentua treptat dinspre sud şi vor cuprinde majoritatea regiunilor. Noaptea, va ploua slab pe arii restrânse în sud-vest şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 10…11 grade pe litoral şi 23…24 de grade, local în regiunile intracarpatice. În zonele joase de relief, în special din est şi sud-est, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

  Marți vremea va fi în continuare caldă, chiar deosebit de caldă în vestul, centrul şi nordul ţării. În prima parte a zilei cerul va fi mai mult senin, dar începând de după-amiază înnorările se vor accentua treptat dinspre sud şi vor cuprinde majoritatea regiunilor. Noaptea, va ploua slab pe arii restrânse în sud-vest şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 10…11 grade pe litoral şi 23…24 de grade, local în regiunile intracarpatice. În zonele joase de relief, în special din est şi sud-est, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

  Starea de vegetaţie a culturilor agricole

  În condițiile agrometeorologice menționate, ritmurile de creştere şi dezvoltare ale ale speciilor de câmp şi pomi-viticole se vor desfăşura pe ansamblu normal în cea mai mare parte a zonelor agricole, îndeosebi pe terenurile cu o aprovizionare satisfăcătoare cu apă a solului. Starea de vegetație a plantelor se va menţine medie şi bună la culturile de toamnă înfiinţate în epoca optimă, iar în semănăturile tardive, precum şi pe suprafeţele agricole unde se menţin deficite de apă în sol, uniformitatea și vigurozitatea se va prezenta în continuare medie şi slabă, iar densitatea redusă. Sub aspect fenologic, cerealierele de toamnă (orz şi grâu) vor parcurge înfrăţirea şi alungirea paiului (10-100%).

  În culturile înfiinţate după 20 octombrie 2016, predominante vor fi formarea frunzei a treia (50-100%) şi înfrăţirea (10-100%). Rapiţa din sudul, sud-estul, estul şi centrul ţării îşi va continua înfrunzirea (8-16 frunze) şi alungirea tulpinii (10-50%). În plantaţiile pomicole, soiurile extratimpurii şi timpurii de sâmburoase (cais, piersic, cireş, vişin, prun) se vor afla la înflorire, iar seminţoasele (măr, păr, gutui) la înmugurire şi dezmugurire. În cea mai mare parte a podgoriilor, la viţa de vie se va înregistra faza de “plâns”, precum şi local începutul înmuguririi. Culturile de primăvară (borceag, mazăre, ovăz, orzoaică, etc.) însămânţate până la această dată vor parcurge fazele incipiente de vegetaţie (germinare-răsărire).

  Totodată, local se vor efectua lucrările de semănat la floarea-soarelui, sfecla de zahăr şi porumb. Lucrările agricole în câmp (arat, pregătirea patului germinativ, semănat, fertilizări, erbicidări, tratamente fito-sanitare, etc.) vor fi întrerupte temporar în zilele cu precipitaţii.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Un val de aer tropical lovește România! Unde se anunță furtuni și alte fenomene meteo periculoase! Prognoza meteo pentru perioada 11 mai – 8 iunie. Șefa ANM: ”Vom avea fenomene extreme!” Pepenarii din Dăbuleni cer sistem antigrindină. Gheața i-a lovit din nou în acest an!

  Ultimele știri

  Subvenții APIA 2020, eșantionul de control. Adrian Pintea: ”Niciun fermier nu este exclus de la verificări!” Ing. Vasile Iacob, TCE 3 Brazi: La noi în fermă domină produsele Bayer la toate culturile principale! Decizie pentru a-i ajuta pe fermierii care sunt în conflict cu primarii!

  Căutare în articole