• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • DOCUMENTUL care vă ajută SĂ LUAȚI FONDURI EUROPENE! Până la 200.000 DE EURO dacă depuneți proiectul înainte de 27 aprilie!

  agrointeligenta.ro -

  Asociația Agrointeligența vine în sprijinul celor care doresc să obțină finanțare pentru dezvoltarea afacerii. Puțini potențiali beneficiari știu că în afară de PNDR, mai există programe europene pe care afacerile le pot accesa. Beneficiarii mai au la dispoziție puțin peste o lună pentru a-și depune documentația necesară pentru banii europeni destinați dezvoltării microîntreprinderilor.

  Este vorba de microîntreprinderile ce vor primi finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, finanțate prin axa prioritara 2 ”Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiție 2.1 ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi si prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” – Apelul de proiecte 2.1.A. – Microîntreprinderi, cu o alocare de 234,12 milioane euro.

  În cadrul prezentului apel nu se pot depune proiecte pentru investițiile localizate pe teritoriul acoperit de instrumentul Investiții Teritoriale Integrate (ITI) Delta Dunării (municipiul Tulcea, orașele Babadag, Isaccea, Macin și Sulina).

  Solicitanți eligibili

  Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile sau societăți cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor ce își desfășoară activitatea în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru.

  90% rată de cofinanțare

  Contribuția programului la finanțarea unei investiții este de maximum 90% din valoarea eligibilă a investiției, în limita plafonului de minimis. Contribuția solicitantului la finanțarea investiției trebuie sa fie de minimum 10% din valoarea eligibilă a investiției. Valoarea eligibilă a investiției reprezintă suma cheltuielilor eligibile incluse în proiect.

  Valoarea eligibilă a proiectului trebuie să fie de minimum 25.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro valabil la data lansării apelului de proiecte. Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de maximum 200.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro, valabil la data lansării apelului de proiecte.

  Întrucât documentația pentru un astfel de proiect este extrem de stufoasă, Asociația Agrointeligența vă poate pune la dispoziție o fișă simplificată a măsurii, precum și documentele de care aveți nevoie pentru a solicita o astfel de finanțare. Cei care doresc documentația, pot transmite cereri la adresa mea de e-mail nini.sapunaru@agrointel.ro” a spus Nini Săpunaru, fost președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, actual președinte al Senatului Asociației Agrointeligența.

  Pentru afacerile din mediul rural și mediul urban, se poate accesa și 2.2 – Sprijinirea creării si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor. Această linie de finanțare s-a deschis din 23 februarie și se va închide pe 23 august, având disponibilă o sumă totală de 824,49 milioane de euro (FEDR si buget de stat). Pentru această finanțare sunt eligibile IMM-urile din mediul urban, precum și întreprinderilor mijlocii non-agricole din mediul rural cu un istoric de funcționare de minim 1 an. 

  La solicitarea dumneavoastră, vă putem transmite prin e-mail ambele documentații. 


  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene pentru achiziția de utilaje agricole – 300.000 euro/proiect. Condiții Schimbări majore în accesarea fondurilor europene. Sunt vizate proiectele depuse de fermieri Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene

  Ultimele știri

  Ungaria introduce un sistem de control al calității pentru cerealele din Ucraina Fermierii care pierd subvenția-bonus la hectar. Lista cu cele 79 de localități excluse la APIA Guvernul a aprobat normele pentru ca Observatorul laptelui să devină funcțional