• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SCHIMBARE BRUSCĂ a vremii ÎN WEEKEND. ANUNȚUL METEOROLOGILOR!

  Roxana Dobre -

  Anunțul meteorologilor pentru următoarele două zile! Vremea de schimbă drastic în weekend iar după o săptămână frumoasă de primăvară, cu maxime de 20 de grade, sâmbătă revine frigul, iar duminică va ploua.

  Sâmbătă, vremea se va răci accentuat în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 la Miercurea și 16-17 grade în sud-vest, la Drobeta Turnu Severin. Vor fi înnorări mai persistente în centrul, estul și sud-estul țării. Local va ploua.

  În zona montană, precipitațiile, în general slabe, vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări pe timpul zilei la munte și local în regiunile sudice și sud-estice, dar și în partea de vest a teritoriului.

  În Bucureşti, vremea se va răci accentuat. Sâmbătă dimineaţa vom avea în jur de 8 grade dar până la amiază temperatura nu mai crest mult, doar până în jurul valorii de 10 grade. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar pe parcursul zilei vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

  Duminică, regimul termic va fi caracterizat de valori mai scăzute decât cele normale pentru ultima decadă a lunii martie. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în depresiunile intramontane și 14 grade la Drobeta Turnu Severin.

  Cerul va avea înnorări și în cea mai mare parte a țării vor fi precipitații local moderate cantitativ.

  În nord și în centru, precipitaţiile vor fi mixte, la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul tarii va ploua. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor.

  Starea de vegetaţie a culturilor agricole

  În condiţiile agrometeorologice menţionate, ritmurile de creştere şi dezvoltare ale cerealierelor de toamnă (orz şi grâu) se vor desfăşura pe ansamblu normal în cea mai mare parte a zonelor agricole, procesele vegetative ale plantelor fiind mai intensificate în jumătatea de sud a ţării. De asemenea, în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, procesele biologice ale plantelor vor evolua mai lent, îndeosebi spre sfârşitul intervalului.

  Starea de vegetaţie a culturilor se va menţine în general bună şi medie, iar în semănăturile efectuate în afara epocii optime, uniformitatea şi vigurozitatea va fi medie şi slabă, iar densitatea redusă. Orzul şi grâul de toamnă, în funcţie de data semănatului şi condiţiile pedo-climatice se vor afla în fazele de răsărire, apariţia frunzei a treia şi înfrăţire (10-100%). De asemenea, în sudul şi vestul teritoriului agricol, izolat se va semnala alungirea paiului (10-35%). Cultura de rapiţa înfiinţată în epoca optimă va parcurge înfrunzirea (8-16 frunze), precum şi local alungirea tulpinii (10-30%).

  În cea mai mare parte a plantaţiilor, la speciile de sâmburoase (cais, piersic, cireş) se va înregistra predominant faza de înmugurire. În majoritatea podgoriilor, local la viţa de vie se va semnala faza de „plâns”, iar în nordul şi centrul ţării se va menţine repausul biologic. În zilele fără precipitaţii, lucrările agricole de sezon, respectiv pregătirea patului germinativ, semănatul culturilor de primăvară, tăieri şi tratamente în vii şi livezi, fertilizări şi erbicidări se vor desfăşura în bune condiţii.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  FENOMEN NEOBIȘNUIT PE UN CÂMP DIN DOBROGEA! Sat din România, acoperit de grindină! Stratul de gheață a atins pe alocuri un metru grosime! Prognoza meteo: Zile cu ploi și căderi de grindină! Ce se întâmplă cu temperaturile!

  Ultimele știri

  Termen în noiembrie pentru fermierii care au cerut subvenția de 3.000 euro/ha! Încep controalele în fermele care au cerut ajutorul de 7.000 euro! Ce verifică inspectorii APIA! Un cioban de numai 22 de ani s-a spânzurat chiar la stâna de oi!

  Căutare în articole