• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ARC: Carnea de porc se scumpește cu 15-30%

    agrointeligenta.ro -

    Asociația Română a Cărnii informează că începând cu luna aprilie prețul cărnii de porc va crește în medie cu 15%-30%.

    Comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I 2017, prețul mediu de achiziție pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 și cu 12% mai mare față de 2015.

    Dacă ne referim la piesele tranșate o creștere substanțială se constată la categoria piept de porc, unde prețul de tranzacționare în ultimele 12 luni a înregistrat o creștere de +40%, dar și la jambon +25%, precum și la alte piese rezultate din tranșare.

    Conform datelor prezentate de Comisia Europeană în luna martie ac., în cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piața Cărnii se estimează că această creștere a prețului cărnii de porc va urma o curbă ascendentă până în a doua parte a anului 2017, când va avea loc o stagnare.

    Cauzele care au condus la creșterea prețului cărnii de porc la nivel european sunt:
    – Creșterea semnificativă în cursul anului 2016 a exportului de carne de porc în țările asiatice, în special în China, Japonia și Hong Kong. Pe relația China exporturile de carne de porc au reprezentat 44.9% din totalul exporturilor în țări terțe a acestui produs;
    – Scăderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de vârstă, cu o scădere de până la -2,3% la tineret între 20-50 kg și de -1,1% la porcii la îngrășat între 50-80 kg.
    – În luna ianuarie 2017 a fost semnalată o creștere a exporturilor cu 20% mai mare față de aceeași perioadă a anului 2016, supremația deținând-o în continuare China, urmată de Hong Kong și Coreea de Sud.


    Te-ar mai putea interesa

    Inspectorii ANZ vor controla peste 1.000 de ferme de animale în perioada ianuarie-martie Șeful ANZ – anunț despre plata ajutorului de stat în sectorul de creștere a animalelor Mihaela Neagu, Fabrica de zahăr Luduș: Am încheiat cea mai grea campanie de recoltare a sfeclei de zahăr

    Ultimele știri

    Fermierul Neculai Dulceanu renunță la sfecla de zahăr: ”În doi ani avut pierderi de 190.000 de euro” Oierii, decizie tranșantă: Ori plafon de minim 50 de femele la ajutorul de 50 euro/cap, ori NIMIC! Prețurile la îngrășăminte continuă să crească și în februarie. Ureea, vândută cu 530 euro/tonă în Europa