ARC: Carnea de porc se scumpește cu 15-30%

Asociația Română a Cărnii informează că începând cu luna aprilie prețul cărnii de porc va crește în medie cu 15%-30%.
Comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I 2017, prețul mediu de achiziție pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 și cu 12% mai mare față de 2015.
Dacă ne referim la piesele tranșate o creștere substanțială se constată la categoria piept de porc, unde prețul de tranzacționare în ultimele 12 luni a înregistrat o creștere de +40%, dar și la jambon +25%, precum și la alte piese rezultate din tranșare.
Conform datelor prezentate de Comisia Europeană în luna martie ac., în cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piața Cărnii se estimează că această creștere a prețului cărnii de porc va urma o curbă ascendentă până în a doua parte a anului 2017, când va avea loc o stagnare.
Cauzele care au condus la creșterea prețului cărnii de porc la nivel european sunt:
– Creșterea semnificativă în cursul anului 2016 a exportului de carne de porc în țările asiatice, în special în China, Japonia și Hong Kong. Pe relația China exporturile de carne de porc au reprezentat 44.9% din totalul exporturilor în țări terțe a acestui produs;
– Scăderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de vârstă, cu o scădere de până la -2,3% la tineret între 20-50 kg și de -1,1% la porcii la îngrășat între 50-80 kg.
– În luna ianuarie 2017 a fost semnalată o creștere a exporturilor cu 20% mai mare față de aceeași perioadă a anului 2016, supremația deținând-o în continuare China, urmată de Hong Kong și Coreea de Sud.
Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!
Recomandări
Idei de afaceri în agricultură: Rase de capre pentru lapte și carne
Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kilograme în viu și carcasă
ALERTĂ ALIMENTARĂ! Fermierii cer excluderea de pe piață a acestor produse din carne!
FERMIERII – PRESAȚI SĂ VÂNDĂ MAI IEFTIN! 4,9 LEI/KG de carne de porc – SCĂDERE DE 30% ÎN ULTIMELE DOUĂ LUNI! În magazine, CARNEA S-A SCUMPIT!
CUNOSCUT PRODUCĂTOR ROMÂN DE MEZELURI – cumpărat de MEXICANI!
CERTIFICATUL HALAL – ”biletul” fermierilor români PENTRU EXPORT
Anunțuri agricole
Agrointeligența Bio
Ion Toncea, INCDA Fundulea: Sistemele de agricultură ecologică rezolvă problemele de fertilitate a solului
Viitorul agriculturii sună ecologic!
Mierea bio, singurul produs apicol cu vânzare sigură
SuperVinuri
Vinuri româneşti impresionante: Rotenberg Emeritus Merlot 2007
Jurnalul unui pelerin la Goodwine: 22-24 noiembrie 2019
Ce pierderi au înregistrat producătorii de struguri din Dealu Mare în 2019
Food & Retail
Untură de porc sau ulei? Ce grăsime e mai sănătoasă pentru prăjit?
Testul brânzei bune. Cum deosebești brânza din lapte de cea falsificată cu grăsimi vegetale
Telemea din lapte de oaie sau de vacă? Cum faci diferența indiferent de mirosul brânzei!