Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PLĂȚI SUBVENȚII APIA: Când își primesc banii FERMIERII LA TELEDETECȚIE!

Când vor primii banii fermierii ”norocoși” care au picat la control prin teledetecție în Campania 2016? Această întrebare îi macină pe toți cei peste 17.000 de producători care au intrat în eșantionul de control și au avut și verificări ”din aer”.

Potrivit directorului general al Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, vineri, 31 martie, aproximativ 3.000 de fermieri dintre cei controlați au intrat pe flux pentru autorizarea la plată, rămânând ca 14.000 de beneficiari să intre pe flux abia după ce sunt clarificate toate neregulile apărute în urma controlului.

Așa cum a prezentat și domnul ministru este vorba strict de fermierii care sunt în lotul doi, 17.000 de fermieri. Pentru aceia, care s-au introdus rapoartele de control în sistem, au fost dat deja drumul la plată, iar ceilalți sunt pentru clarificări. În momentul în care se finalizează și acele clarificări vor intra la plată. 17.000 de fermieri au fost în lotul doi, dar nu sunt toți pentru clarificări, din aceștia, 3.000, care au fost cu rapoartele în regulă au intrat la plată. Diferența de 14.000 de fermieri sunt în curs de clarificare”, a declarat Adrian Pintea, directorul general al Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Vă reamintim că, vineri, 31 martie ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea anunța că din numărul total de fermieri care au cerut subvenții – 901.335, până pe 31 martie, la ora 9.00, APIA plătise subvenții din Campania 2016 către 843.264 fermieri. Procentul de fermieri plătiți fiind de 93,55%, în timp ce un număr de 17.651 beneficiari nu au primit nici o plată de la APIA.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!