• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Atenție fermieri! Albit – posesorul recordului mondial la rapiță disponibil acum și în România! Cum ajută Albit culturile să atingă randamentul maxim?

    agrointeligenta.ro -

    Investițiile în inputurile pentru agricultură reprezintă costul cel mai mare pentru agricultori. De aceea aceștia își doresc să obțină recolte cât mai bune cu investiții cât mai mici. Sau mai bine zis, toți agricultorii își doresc să obțină randamentul maxim al investițiilor lor. Pentru acest lucru, este recomandată folosirea unui produs de tip fundație care determină plantele să asimileze mai bine substanțele nutritive și potențează efectele tratamentelor aplicate.

    Chiar dacă Albit – www.albit.ro are o vechime de 18 ani și este folosit cu succes în aproximativ 30 de țări din întreaga lume, acesta este un produs nou pe piața din România și de aceea vă aducem la cunoștință câteva din efectele sale:

    1. Albit este un agent de protecție și stimulare, bine echilibrat, care cuprinde toate domeniile vitale ale vieții plantelor

    Albit are la bază doar mecanisme naturale, conţine microelementele esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor : MgO, SO42 , K2O, P2O5, N și acid poli-beta-hidroxibutiric (biopolimer natural ce conţine bacterii din sol: Bacillus Megaterium şi Aureofaciens Pseudomonas).

    2. Albit asigură culturi mai sănătoase cu productivitate ridicată

    Prin mecanismele sale Albit determină: creșterea rezistenței plantelor la secetă și la alte condiții climatice nefavorabile (tensiuni), neutralizarea efectului stresului pesticidelor și a îngrășămintelor chimice (antistres), cresterea cantitatii culturilor – creșterea germinarii semințelor, scăderea perioadei de cultură, creșterea randamentului culturilor (cu 5-30%, în funcție de cultură), îmbunătățirea calității culturilor (crește conținutul de gluten din grâu cu 0.5-5.1%,etc), imunizarea plantelor împotriva unei game largi de boli (putrezirii rădăcină, pata frunzei Septoria , rugina maro, mucegai, pătarea net, bacteriozelor, rădăcină și tulpină putrezirii, etc.).

    3. Albit asigură recolte mai bogate – a stabilit recordul mondial la rapița 6,86 t/ha

    Creşterea producţiei se obține prin stimularea proceselor de creştere a plantelor pe parcursul întregii perioade de vegetaţie. În primul rând, ALBIT acţionează asupra plantelor la nivel biochimic şi celular si schimbă caracteristicile biometrice ale creşterii vegetative (germinarea, creşterea sistemului radicular, înfrăţirea, timpul necesar pentru fazele fenologice, etc.) şi caracteristicile structurii culturilor: numărul de boabe în spic, masa la 1000 de boabe, aspectul comercial al cartofilor, masa şi dimensiunea calatidiului florii soarelui, etc.

    4. Albit ajută plantele să asimileze mai bine substanțele nutritive: +(24-25% la N), +(26-40% la P), + (9-20% la K)

    Datorită actiunii sale de reglementare a microorganismelor indigene, Albit creste numarul bacteriilor fixatoare de azot, iar fixarea azotului, solubilizarea fosfatului și furnizarea plantei cu elemente nutritive sunt îmbunătățite

    5. Albit potențează efectul pesticidelor și elimină efectul stresant al acestora

    Marea majoritate a pesticidelor chimice sunt substanţe toxice. De aceea, deseori, pe lângă funcţia sa principală (protejarea plantelor împotriva bolilor, dăunătorilor şi buruienilor), au un efect stresant asupra culturii de bază, pe care trebuie s-o protejeze. Efectul de stres se poate manifesta sub formă de încetinire a creşterii şi diverse procese metabolice, reducerea germinării, apariţia petelor, arsurilor, sucirea frunzelor, creşterea sensibilităţii la boli şi alte simptoame, iar, în final, se reflectă în pierderea semnificativă a recoltei – pana la 30-40%.

    Toate testările în câmp, efectuate pe parcursul a 10 ani, demonstrează că utilizarea ALBIT în asociere cu pesticidele chimice asigură in medie o creştere a productivităţii la hectar:
    la erbicide + 16,6%;
    la insecticide + 16,1%;
    la fungicide + 12,0%

    6. Albit crește toleranța plantelor la secetă sau exces de umiditate + ( 10-60%) 

    Efectul rezistenţei la secetă se realizează prin sensibilizarea plantelor împotriva stresului osmotic și de temperatură la seceta fizilogică a solului și cea atmosferică. S-a demonstrat că procesele fitoimunităţii se află în strânsă concordanţă cu activitatea fitoregulatorilor, astfel Albit acţionează prin reglarea activităţii auxinelor. De asemenea, un rol în creşterea rezistenţei la secetă îl are majorarea conţinutului principalilor pigmenţi fotosintetici – clorofilele și carotenoizii, creşterea intensităţii fotosintezei, sinteza ridicată a antioxidanţilor în celule, ceea ce asigură recuperarea rapidă a plantelor în urma acţiunii stresului.

    Albit declanşează un mecanism important în rezistenţa la secetă prin creşterea conţinutul de acid ascorbic din frunzele plantelor cu pana la 40 %. Acidul ascorbic (vitamina C) reprezintă un atenuator al radicalilor liberi și al formelor active de oxigen într-un organism în creştere. Concentraţiile mari de vitamina C pot spori rezistenţa plantelor la diverse stresuri.

    După cum au arătat rezultatele testelor în câmp, capacitatea ALBIT de a asigura o productivitate înaltă a plantelor în condiţii de secetă este condiţionată nu numai de inducţia mecanismelor biochimice de rezistenţă la secetă (rezistenţă termică, capacitatea de reţinere a apei), dar şi de capacitatea preparatului de a forma UN SISTEM RADICULAR MAI PUTERNIC. Sub acţiunea ALBIT are loc întărirea formării rădăcinii, formarea rădăcinilor secundare suplimentare, crescând, astfel, rezistenţa plantelor la secetă.

    7. Albit crește toleranța plantelor la temperaturi extreme

    Albit ajută plantele să facă față mai bine temperaturilor scăzute, fluctuaţiilor bruşte de temperatură. Preparatul creşte rezistenţa plantelor la îngheţ si îmbunătăţeşte iernarea culturilor de toamnă;

    8. Albit are efect fungicid și reduce cantitatea de fungicide aplicate 

    În afara stimulării creșterii plantelor, Albit protejează plantele prin suprimarea dezvoltarii unei gamei largi de boli principale de cultură. Albit nu este toxic pentru organismele patogene, dar poate crește imunitatea plantelor, capacitatea naturala a plantelor de a rezista la boli. Eficiența biologică a Albit împotriva bolilor plantelor este in medie de 40-80%.
    ALBIT poate reduce în mod semnificativ cantitatea pesticidelor la semănături şi poate reduce cu aproximativ cu 20-45% costul tratamentelor, menţinând efectul protector.

    În medie pentru toate experimentele în câmp, combinaţia unei jumătăţi de doză de fungicid şi ALBIT în comparaţie cu doza totală de fungicid asigură:
    o eficienţa biologică :130%;
    o productivitate : 107%;
    o venit la hectar : 200%.

    9. Albit conține microelemente MgO, SO42 , K2O, P2O5, N care potențează de 10 ori efectul bacteriilor din continuțul Albit și asigură necesarul de elemente nutritive în momentele cheie ale dezvoltării plantelor

    10. Albit crește calitatea recoltelor

    Conform datelor din testările în câmp, ALBIT îmbunătăţeşte calitatea recoltei (conţinutul de gluten în grâu cu 0,5 – 5,1%, conţinutul de zahăr din sfecla de zahăr cu 0,3-2,5%, conţinutul de vitamine din legume cu 11-25%). La utilizarea ALBIT în amestec cu pesticidele chimice (fungicide, erbicide, insecticide), preparatul oferă o calitate înaltă a recoltei, datorită efectului propriu de stimulare şi reduce efectul de stres al pesticidelor.

    11. Albit reglează salinitatea solului și comunitatea microbiană din rizosferă

    Albit modifică comunitațea microbiană din rizosfera plantei. Ca urmare, ciupercile patogene sunt suprimate, iar în contrast proliferează ciupercile benefice care ajută plantele să asimileze mai bine substanțele nutritive din sol.

    12. Albit se poate folosi pe orice fel de culturi: culturi mari, legume, pomicultura, horticultura, viticultura, plante ornamentale, gazon etc. 

    13. Albit măreşte conţinutul de clorofilă și acid ascorbic din plante și le ajută să facă față mai bine factorilor de stres

    Creșterea nivelului enzimelor antioxidante în celulele plantelor aduce conținut mai mare de ascorbat și clorofilă (până la 100% creștere de control). Din moment ce practic orice stres în plante în cele din urmă duce la acumularea de ROS si deteriorarea de clorofilă, plantele tratate în prealabil cu Albit posedă o rezistență mult mai mare la stres. În condiții de teren, rezistenta la stres crescuta a fost detectată în special la secetă, căldură, inghet, tratament cu pesticide, contaminarea chimică a solurilor, la salinitatea solului etc. Ascorbatul se poate distribui cu ușurință în întreaga plantă, amplificand rezistenta la stres, chiar și în acele organe care nu au fost tratate cu Albit.

    14. Albit are o vechime de 18 ani și este folosit în peste 30 de țări din întreaga lume: SUA, Rusia, China, Brazilia, Turcia, Franța, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, etc

    15. Un tratament complet cu Albit (tratament semințe + 2 foliare) = 30 -60 de lei/ha în funcție de cultură 

    Un biostimulator care protejează culturile în fața tuturor factorilor de stres și care le stimulează să iși atingă potențialul maxim, disponibil la un cost de 30 – 60 lei/ha, nu trebuie să lipsească nici unui agricultor din România.

    Pentru mai multe informații intrați pe www.albit.ro sau luați legătura cu unul din reprezentanții Albit:

    Zona Sud – Vest (Muntenia Est) – N. Bălus – 0723.550.037
    Zona Sud – Est ( Muntenia Est + Dobrogea) – D. Vîlcu – 0741.322.272
    Zona N-E (Moldova) – C. Bordei – 0731.700.037
    Director Vânzări – Tudor Irimia – 0745.778.537

    Albit – Planta Vorbește!


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Când se plantează roșiile în grădină – calendar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA