• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  SOLUȚII de la CARMEUSE pentru GOSPODARI: un produs pentru LEGUME și POMI, al doilea pentru ÎNGRIJIREA PUILOR DE O ZI!

  Dr. Ing. Bogdan Costea -

  Soluții pentru gospodari din partea companiei Carmeuse. Cei care au o grădină de legume, pomi fructiferi, gazon sau își produc și își cresc singuri puii de o zi acum acum la îndemână două produse foarte utile pe care le pot cumpăra atât de la distribuitorii Carmeuse, cât și din rețeaua de magazine Dedeman. 

  Carmeuse reprezintă un simbol al inovaţiei continue în agricultură şi zootehnie, dezvoltând o multitudine de soluţii naturale pe bază de calciu, sub toate formele şi pentru toate aplicaţiile.

  În urma succesului înregistrat la scală largă cu soluţiile de amendare a solului – Terracalco® 95 si Terracalco® 55 şi de igienizare a aşternutului animalelor – Optilit®, Carmeuse a venit în întâmpinarea nevoilor personale ale tuturor celor pasionaţi de agricultură, creând gama de produse micro-ambalate pentru curţi şi gospodării personale:


  Terracalco®Garden

  Este un produs complex, ambalat la găleată de 2 kg, special pentru grădină. Produsul poate fi achiziţionat în reţelele de magazine Dedeman. Terracalco®Garden este o pulbere de culoare albă pe bază de Calciu pur, ce se poate folosi ca atare prin împrăştiere în gazon, în grădina de legume sau adăugând 4 litri de apă direct în găleată, obţinându-se un amestec lichid.

  Beneficii:
  – are rol în distrugerea muşchilor din gazon; aplicare ca atare împrăştiind pudra pe gazonul afectat de muşchi (apoi udare) sau aplicare de soluţie – prin amestecul cu apă;
  – este recomandată aplicarea pe sol, în grădina de legume, livadă şi flori, contribuind la afânarea terenului şi dezvoltarea optimă a sistemului radicular al plantelor cu rol direct în mobilitatea macro, mezo şi microelementelor nutritive din sol, acestea fiind total absorbabile plantelor;
  – aplicare pe tulpinile pomilor fructiferi, arbuştilor şi arborilor cu rol în maturarea scoarţei, făcând-o rezistentă la atacul de fungi şi dăunători; aprovizionarea peretelui celular cu Calciu, împotriva lichenilor şi fungilor de pe scoarţa;
  – acţiune împotriva afidelor şi dăunătorilor; prin aplicarea pe tulpinile pomilor, arborilor şi arbuştilor are rol în ţinerea la distanţă a unui număr mare de paraziţi care provoacă în mod normal probleme scoarţei; distruge oule de dăunători care se află în crăpăturile scoarţei;
  – aplicat pe tulpini, constituie un strat protector în faţa razelor solare nocive.

  Optilit® – 0,5 kg

  Optilit® este o pudră absorbantă şi dezinfectantă pentru aşternutul animalelor (puişorilor), utilizat pentru a asigura un mediu uscat şi sănătos. Produsul respectă reglementările privind producţia organică (834/2007 şi RCE 889/2008)- produs pentru agricultură ecologică, şi este de asemenea disponibil în reţelele de magazine Dedeman. Se aplică prin împrăştiere 50-200g/m2 la eclozarea puilor. Pentru întreţinerea regulată se împrăşte 100 g/m2 o dată pe săptămână, insistând pe zona din jurul adăpătoarelor.

  Beneficii:
  – Îmbunătăţeşte condiţiile de igienă;
  – Reduce mirosurile neplăcute;
  – Absoarbe umezeala;
  – Scade numărul de infecţii şi paraziţi (gândaci, păianjeni roşii);
  – Neutralizează aciditatea dejecţiilor;
  – Reducerea costurilor şi optimizarea operaţiunilor (mai puţin strat de aşternut; mai puţine boli şi o rata mai scăzută a mortalităţii).

  Pentru informaţii detaliate vizitaţi site-ul Carmeuse şi contactaţi specialiştii locali ai companiei:
  Dr. Ing. Bogdan Costea – 0757929157; bogdan.costea@carmeuse.ro
  Ing. Ionuţ Puscasu – 0736909902; ionut.puscasu@carmeuse.ro


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Culturi de toamnă în solar: 7 legume care se pot cultiva din septembrie! Cum prepari un îngrășământ natural pentru pomi fructiferi Pălămida, o buruiană aparte. Cum o combatem cu metode naturale

  Ultimele știri

  Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată! Valentin Popa: ”Oameni buni, treziți-vă! Ați dat pământul la străini pe 300 kg/ha redevență!”