Ştiri agricoleTractoare și combineUtilaje și tehnologii

RECORD MONDIAL la SEMĂNATUL PORUMBULUI. Performanță stabilită în Ungaria cu o SEMĂNĂTOARE VÄDERSTAD!

Foto: Facebook.com

Un nou record mondial la semănat. În 11-12 aprilie, într-un interval de 24 de ore, Väderstad a reușit să stabilească un nou record mondial la numărul de hectare semănate cu porumb într-un interval de 24 de ore. Au fost însămânțate 502,05 hectare, iar semănatul s-a făcut cu înaltă precizie, la o viteză medie de lucru de 20 km/h, un test ce a fost trecut cu brio de cultivatorul Väderstad Tempo.

Pentru stabilirea performanței s-a mizat pe semănătoarea de precizie Väderstad Tempo L 16, iar evenimentul a avut loc la ferma Agoston Puszta din apropierea orașului ungar Enying. Tractorul utilizat la lucrarea de semănat a fost un Case IH Magnum CVX 380, iar suprafața a fost însămânțată cu două tipuri de sămânță. Ce este interesant este că în intervalul de 24 de ore, implementul de la Väderstad nu doar că a semănat, dar odată cu sămânța, a fost aplicată și o fertilizare și pesticide.

Recordul mondial anterior era de 448,29 de hectare semănate într-un interval de 24 de ore. Acesta fusese însă realizat cu o semănătoare pe 24 de rânduri și buncăr unic pentru semințe. Acum, implementul Väderstad a avut 16 rânduri și buncăre individuale pentru sămânță și pesticide. În final, noua performanță atinsă a fost de 502,05 hectare.

Acest record mondial este un semnal clar cu privire la enorma capacitate și precizie a semănătorii Tempo. Foarte important, deși semănatul a fost efectuat la o viteză de 20 de kilometri la oră, lucrarea s-a făcut cu o precizie remarcabilă”, a declarat Mattias Hovnert, directorul de marketing și vânzări al Väderstad.

Performanța a putut fi atinsă cu ajutorul sistemului de dozare al semințelor PowerShoot. Acest sistem unic de dozare împuşcă seminţele în sol cu ajutorul aerului sub presiune. Roata de captare opreşte seminţele imediat ce au părăsit tubul de semănat şi asigură contactul perfect între seminţe şi sol.

Noul record mondial a fost monitorizat de către Universitatea Gödöllő care va supraveghea mai departe cultura de porumb însămânțată pe cele peste 500 de hectare din ferma Agoston Puszta.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu