Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

DECIZIE privind SUBVENȚIILE APIA – semnată DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

Decizie pentru fermierii care cer subvenții! Președintele Klaus Iohannis a semnat Legea care modifică articolul 8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial și este de astăzi în vigoare!

Modificare legislativă adoptată și publicată deja în Monitorul Oficial este menită să clarifice modul în care agricultorii pot dovedi că lucrează terenurile pentru care solicită subvenții. Astfel, până acum, conform OUG 3/2015, odată cu cererea, beneficiarii trebuiau ”să prezinte la depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conțin zone de interes ecologic, precum și a animalelor. Aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile cel puțin până la data de 1 decembrie a anului de cerere”.

Această parte din legislație a fost modificată astfel încât fermierii care vor să beneficieze de subvenții agricole, pe lângă condițiile care au fost valabile și în anul 2016, trebuiesă prezinte la depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc că terenul agricol, inclusiv zonele de interese ecologic, se află la dispoziția lor sau o copie a anexei nr. 24 de la starea civilă a unităților administrativ-teritoriale, dacă este cazul. Aceste documente care se află la dispoziția fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile la data depunerii cererii unice”.

De precizat că Anexa 24 se referă la succesiunea unei moșteniri.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!