Comerţ alimentarŞtiri agricole

TRUMP dă de pământ cu MÂNCAREA DE IMPORT: Lege pentru SPRIJINUL PRODUSELOR AMERICANE. Pe când ȘI ÎN ROMÂNIA?

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat în urmă cu câteva ore ordinul executiv ”Buy American, hire American” (Cumpărați produse americane, angajați americani, trad.-n.r.) care are ca principal scop impunerea de măsuri, unele extrem de dure, pentru a proteja producția internă. Imediat ce anunțul a fost făcut, pe Facebook, o mulțime de fermieri americani au salutat decizia, declarând că, astfel, fermele din SUA au un viitor în fața a ceea ce consideră ei a fi concurența neloială a importurilor.

Cu toții, împreună, vom face tot ce stă în puterea noastră pentru a ne asigura că tot mai mult produse sunt imprimate cu logo-ul ”Made in USA”. Acest ordin executiv, această decizie istorică, se va asigura că vom promova agresiv și vom utiliza bunuri de consum fabricate în Statele Unite și că forța de muncă americană este cea care le va face. Ne luptăm pentru lucrătorii noștri și pentru companiile noastre și ne asigurăm că proiectele americane au la bază produse americane. Nu vom mai permite ca alte state să ne înșele producătorii și muncitorii, când este vorba de contracte federale. Fiecare om din Administrația Trump va trebui să pună în aplicare fiecare prevedere din acest ordin executiv. Vom investiga fiecare acord comercial care încalcă aceste prevederi”, a declarat președintele Trump.

Oare supermarketurile din SUA vor avea tupeul să protesteze și să tragă sfori pentru a nu respecta un ordin executiv prezidențial, care poate fi asimilat unei ordonanțe de urgență din România? Oare vom avea și noi în România un decident politic care să apere atât de puternic interesele producătorilor agro-alimentari din propria țară?


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. ce distribuiti numa tampeni, in primul rand consumatorul decide, ce ma rog ati vazut ingramadeala in piete de paste sa cumpere miei si oua ??? nu in market a fost asa ca las nationalismul puturos si sa fim mai realistii, iar cu trump America se duce in jos, din cate stiu orice iesire a acestui individ a fost invalidate de in judecator, asa ca …

  2. Asa cum am vazut cit am locuit in USA ,eu cred ca in America se va importa in continuare ,insa mai putin, dar prioritara va fi marfa produsa in USA.
    Cind spun aceasta , ma bazez pe faptul ca nimeni nu incalca legea in USA , indiferent cit este de buna sau rea aceasta lege , iar cine o incalca este sanctionat aspru.
    Ar fi excelent sa se respecte si in Romania legile si mai ales……. competentele.
    In continuare : sper ,sper,sper……. !

Scrie un comentariu