Ştiri agricoleVremea

PROGNOZA METEO pentru MAI, IUNIE ȘI IULIE! TABELUL PRECIPITAȚIILOR!

Tabelul precipitațiilor estimate pentru lunile de vară mai, iunie și iulie! O primă prognoză pentru vara lui 2017 a fost făcută public oficial, meteorologii români folosind date de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Informațiile centrului din Marea Britanie au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

PROGNOZA METEO MAI

Temperaturile medii lunare vor fi în general apropiate de normele climatologice, exceptând regiunile nordice și centrale, unde se vor situa, local, sub aceste norme. Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de media multianuală în sud și sud-est și vor putea fi excedentare în restul teritoriului.

PROGNOZA METEO IUNIE

Temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în apropierea mediei climatologice. Cantitățile totale de precipitații vor avea o tendința spre deficit, pe arii extinse în regiunile sudice și estice și local în restul teritoriului.

PROGNOZA METEO IULIE

Temperatura medie lunară a aerului va fi mai ridicată decât norma climatologică, îndeosebi în sudul și sud-estul țării. Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!