Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SITUAȚIE critică ÎN AGRICULTURĂ: DECIZIA de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Avertisment pentru fermieri! Preşedintele României, Klaus Iohannis, a atras, marţi, atenţia fermierilor că ar putea rămâne, din 2018, fără subvenţii agricole, ca urmare a neintabulării terenului. Preşedintele a declarat, în cadrul unei întâlniri cu autorităţile publice locale din judeţul Suceava, că “acolo unde nu există cadastru, nu se va mai putea subvenţiona agricultura”, caracterizând problema ca fiind ”critică”.

“Dacă nu se rezolvă problema cadastrului, din 2018 nu veţi mai primi subvenţii, pur şi simplu. Acolo unde nu există cadastru, nu se va mai putea subvenţiona agricultura. Este păcat că s-a ajuns în acest punct, fiindcă problema este cunoscută de mult şi, după părerea mea, implicarea guvernelor succesive a fost suboptimală” , a precizat Klaus Iohannis.

El a spus că a discutat despre această problemă cu toate guvernele pe care le-a întâlnit ca preşedinte, toţi au promis că o vor rezolva, însă în realitate „toţi au făcut zero sau aproape de zero”. Iohannis le-a transmis primarilor să prezinte gravitatea situaţiei prin nerealizarea cadastrului general în toate şedinţele asociaţiilor de comune, oraşe sau municipii. ”Am discutat această chestiune cu guvernele pe care le-am întâlnit. Toţi au promis că se rezolvă, toţi au făcut zero. Acum mai avem foarte puţin timp şi sper să se fi înţeles urgenţa acestei chestiuni„, a subliniat preşedintele României, potrivit Agerpres.

Surse selective: www.monitorulsv.ro, www.agerpres.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Si cine semneaza documentatia inainte de a pleca la OCPI? De 4 ani incerc sa-mi intabul proprietatea(50 ha) si nu se poate ca primaria nu are timp de asa ceva deoarece dupa emiterea procesului de punere in posesie le mai trebuie 30 ani sa emita titlu de proprietate. Sigur intabularea chiar facuta pe banii mei nu le convine. Asa ca franarii sunt la primarii. Oare de ce?

  2. Trebuie stabilite sanctiuni drastice pentru demnitarii si functionarii publici care impiedica cadastrarea. Aceasta este impiedicata pentru a putea fi acaparat terenul la preturi derizorii, interesele personale ale angajatilor din primarii fiind acelea de a deveni mosieri.Ei le vor acapara si vor deveni noii mosieri iar obiectivele PAC european vor fi litera moarta.

    1. Vorbiti prostii! Or fi si din primarii care cumpără terenuri dar cadastrul se face de către firme autorizate ,oamenii trebuie sa scoată bani din buzunar. Cadastrul general gratuit, urgentat!!!

Scrie un comentariu