Ştiri agricole

Paul Stelică Mălăeştean – ciobanul cel mai bogat din Banat

Medic veterinar de profesie, Paul Stelică Mălăeştean este cunoscut drept unul dintre cei mai mari investitori agricoli din Banat. În Top 50 fermieri, ocupă locul 32 cu o avere estimată la 12-15 milioane de euro.

Potrivit datelor centralizate de către Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură (APIA), bănăţeanul cultivă peste 3.300 de hectare prin intermediul companiei Exim Aro Ovis MPS SRL. Mai mult de jumătate din suprafeţe sunt cultivate cu grâu. Agricultorul s-a tot plâns de-a lungul timpului că animalele sălbatice i-au distrus culturile.

”Animalele sălbatice au distrus peste 1.000 de hectare cu orz, rapiţă, grâu şi lucernă, din cadrul fermelor societăţilor comerciale Exim Agro – Ovis MPS SRL, Oveg MPS SRL şi Exploataţia Agricolă PMS, din zonele limitrofe ale pădurilor din Fibis şi Pischia, judeţul Timis”, spunea agricultorul în urmă cu câţiva ani.

Paul Stelică Mălăeştean se numără şi printre cei mai mari crescători de oi din ţară. Potriivt presei locale, Stelică Mălăeştean este un apropiat al controversatului om de afaceri Nicolae Mann.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!