• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Popescu, AECTRA: Dezvoltăm un program de nutriție care să includă fertilizare foliară, corectori de carență și stimulatori de creștere și fructificare

    agrointeligenta.ro -

    Compania AECTRA Chemicals este lider de piață pe segmentul stimulatorilor de creștere, cu o cotă de piață de peste 30%. Fermierii români au deja încredere în produsele AECTRA care și-au dovedit rezultatele: Terra-Sorb, Atonik și, mai nou, sunt cuceriți și de BlackJak. Despre strategia companiei pentru acest an și nu numai, am avut ocazia să vorbim direct cu președintele AECTRA, Dan Popescu, un vizionar pentru ceea ce înseamnă soluțiile prezentului și viitorului în tehnologiile agricole.

    Terra-Sorb este deja un produs demonstrat. Dacă Atonik este primul stimulator de creștere din România la nivel de hectare acoperite, conform studiilor specializate, Terra-Sorb, cu cele trei forme ale sale – Foliar, Complex și Radicular, este cel mai important biostimulator din România. Este de sorginte bio și, de asemenea, în culturile de câmp este foarte eficient. La culturile de toamnă, asigură startul corect în vegetație. (…) Este un produs care a ajuns pe merit să fie numărul 1. Faptul că el este astăzi lider fără ca noi să îi dedicăm campanii mari de marketing, ci ne-am concentrat pe comunicarea directă cu fermierii, spune totul”, explică Dan Popescu.

    În privința rezultatelor obținute cu Terra-Sorb, media sporului de producție adus în cultura mare este de 10%, iar rata de profit este de măcar 3 lei profit ”curat” pentru fiecare leu investit în acest biostimulator. Iar exemple sunt multe: la Ferma Prundu, la rapiță, cu un hibrid Pioneer, la proba martor, s-a obținut o producție de 3.899 kg/ha, iar unde s-a aplicat biostimulatorul de la AECTRA s-au recoltat 4.196 kg/ha. La grâu, cu soiul Glosa, diferența la Ferma Gemenele a fost de circa 700 de kilograme în plus la hectar după folosirea Terra-Sorb.

    Fermierii trebuie să știe că Terra-Sorb se adresează tuturor culturilor agricole – inclusiv celor legumicole. ”Terra-Sorb Radicular se aplică și pe arii retrânse. La legumicultură, acest produs oferă rezultate extraordinare”, mai spune președintele AECTRA.

    Ceea ce puțină lume știe este că strategia companiei AECTRA se numește ”cercetare aplicată”, adică are la bază rezultatele din fermele românești, fiecare cu specificul zonei unde este poziționată. ”Echipa noastră de experți este esențială. Totul se face în echipă, prin valoare cumulativă. De exemplu, extinderea utilizării Terra-Sorb la culturile de câmp nu a fost o idee exclusivă a Departamentului Tehnic sau de Marketing. Un coleg inginer agronom a fost cel care a încercat pentru prima dată Terra-Sorb la rapița de toamnă pe cont propriu și apoi a venit către noi și ne-a spus: Știți ce? Am verificat produsul și este foarte bun, dă rezultate, este ceea ce fermierii au nevoie. Așadar, pentru noi, Aectra, expertiza oamenilor, a fermierilor, este pe primul loc, este ceea ce ne-a ajutat mereu foarte mult. Este o cercetare aplicată care completează cercetările realizate în colaborare cu institutele de specialitate”, spune Dan Popescu.

    În privința direcției spre care se îndreaptă AECTRA, președintele companiei se dovedește un vizionar. ”Nu a fost și nici nu este este scopul nostru să vindem fermierilor un simplu biostimulator, ci direcția noastră este să dezvoltăm un program care să includă fertilizare foliară, corectori de carență și biostimulare. Așa ajutăm fermierii să facă performanță, cu soluții integrate! Iar noutatea pentru 2017 este că vom lansa astfel de scheme de nutriție adaptate la condițiile specifice din România. Dacă un fermier din Franța poate face 4-5 tratamente de fertilizare foliară la cerealele păioase, la noi acest proces poate să nu își justifică investiția, adică să nu ai asigurate rezultatele financiare dorite. În schimb, două-trei tratamente de fertilizare foliară sunt esențiale dacă ai descoperit că ai carență de potasiu sau fosfor în momentele esențiale pentru creștere, pentru fructificare, pentru spicare. Iar aportul adus de stimulatorii de creștere și fructificare utilizați la momentele potrivite s-a dovedit esențial în asigurarea unor sporuri de producție importante. Aici intervine expertiza agronomului nostru, a cercetării noastre și a experienței pe care o avem cu fiecare fermier în parte”, mai spune Dan Popescu.

    Astăzi vorbim tot mai mult despre managementul integrat al culturilor și de agricultura de precizie. Și se pune întrebarea: unde mai poți face diferența în producție? Pentru un fermier care stăpânește bine tehnologia de protecția plantelor, de fertilizare de bază, de genetică, își controlează bine aportul de apă, are irigații, mai sunt câteva zone tehnologice azi, în lume, unde poți faci progres: fertilitatea solului, energia germinativă, mecanisme de punere în valoare a investiției în pesticide și partea de biostimulatori și biocontrol. În aceste zone suntem noi specializați. Mai mult, vom intra mai profund în zona de determinare a necesarului de nutriție a plantei prin măsurarea conținutului de micro-macro elemente în frunză. Să putem să determinăm în timpul vegetației carențele și să venim cu soluții țintite pentru problemele constatate la acel moment. Este noutatea majoră pe care o pregătim pentru acest an”, a concluzionat președintele AECTRA Agrochemicals.


    Te-ar mai putea interesa

    Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania!

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou Ninsori, ploi și vânt puternic – județele care au intrat sub alertă meteo până în a doua zi de Crăciun Atenție, se fură oi! Un cioban a rămas fără animale înainte de Crăciun