Ştiri agricole

PRIMII FERMIERI care au încasat subvenția de stat din Programul TOMATA!

Primii fermieri care au încasat subvenția specială – ajutorul de minimis acordat din acest an pentru cultura de roșii în spații protejate, sere și solarii. Imaginile cu legumicultorii care au reușit să facă primii dovada nu doar că au produs roșii mai devreme, ci le-au și valorificat conform regulilor impuse pentru accesarea sprijinului, au fost postate pe Facebook cu un mesaj de mulțumire pentru sprijinul pe care l-au primit de la cel care conduce Direcția Agricolă din județul Constanța, Ioan Albu.

Serra-Ivas este afacerea din legumicultură care reușește să aibă deja în conturi cei 3.000 de euro, ajutorul de minimis pentru cultura de roșii în spații protejate.

Azi am încasat ajutorul de minimis pentru cultura de tomate în spatii protejate! Mulțumim pentru susținere domnului director DADR Ioan Albu”, a scris pe Facebook Andrei Ianțoc, administratorul Societății Serra- Ivas SRL.

Tânărul fermier este primul producător agricol care a depus dosarul pentru primirea sprijinului aferent pentru tomate cultivate în spaţii protejate. Andrei Ianțoc a cultivat tomate în seră pe o suprafață de 8.600 de metri pătrați, obținând o producție de 30 tone de roșii care au mers spre consumatorii din România.

Seră de roșii construită cu fonduri europene

Fost fotbalist, tânărul a construit și a utilat o seră pentru producția de roșii printr-un proiect în valoare totală de peste 1,7 milioane de euro, pentru care a primit fonduri nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Serra-Ivas SRL este o afacere de familie înființată în 2008, odată ce proprietarul, tânărul Andrei Ianțoc, a sesizat oportunitatea de a realiza o investiție printr-un proiect cu finanțare UE: o seră pentru cultivarea roșiilor, cu cele mai moderne dotări și cu utilizare de energie regenerabilă.

Roșii românești în supermarketuri

Producția este de circa 300-350 tone pe an și clienții principali sunt supermarketurile Auchan și Carrefour din Constanța.

Constănțeanul nu este singurul fermier care a încasat deja sprijinul prin Programul Tomata, ci alături de el mai sunt și alți șase fermieri din localitatea Izbiceni, județul Olt care au scos deja la vânzare primele roșii autohtone în Piața din Pucheni, dar și în marile rețele comerciale.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu