• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ing. Vasile Iacob, TCE 3 Brazi: ”ATONIK – unul din secretele obținerii producțiilor ridicate la cultura de cereale”

  agrointeligenta.ro -

  Fiecare fermier are micile sale secrete care îl ajută să obțină producții ridicate an de an, indiferent de condițiile climatice. Puțini sunt, însă, acei fermieri dispuși să împartă cu alți colegi din breaslă acele secrete care fac diferența la recoltă. Inginerul Vasile Iacob, de la TCE 3 Brazi, obține performanță la el în fermă, la Zănești, acolo unde lucrează 5.400 de hectare și a fost întotdeauna extrem de deschis să împărtășească din experiența sa și altor fermieri, oferind detalii despre micile secrete tehnologice care îl ajută să obțină profit.

  Aplică ATONIK la cultura de grâu

  Potrivit inginerului de la TCE 3 Brazi, undeva la 10-15% din producția de cereale pe care o obține de mai bine de șase ani se datorează folosirii stimulatorului natural de creștere ATONIK® de la Aectra Agrochemicals. Cel mai vechi produs din această gamă a ajuns în ferma de la Zănești acum șase ani și rezultatele obținute l-au determinat pe inginer să-l folosească la cultura de grâu, la tratamentul la sămânță și pe solele problematice de porumb.

  Avem șase ani de când folosim produsul ATONIK® de la Aectra. Îl folosim în mod obligatoriu la cerealele păioase, îl aplicăm înainte de înspicare în doză de 0,6 litri/ha. Aplicarea acestui stimulator natural de creștere forțează toate florile din spiculeț să fie fertile. În loc de două, trei boabe în spic vom aveam 3-4 boabe în spic. Acest lucru se datorează în primul rând administrării acestui produs. Anul acesta aplicăm produsul pe întreaga suprafață, la cultura de grâu. Avem înființate în jur de 1.200 de hectare”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Vasile Iacob, administrator la TCE 3 Brazi, societate care lucrează 5.400 de hectare în județul Neamț.

  Citiți și:

  CÂND ȘI CUM SE APLICĂ ATONIK. Sfaturile specialiștilor pentru fermieri

  Aplică stimulatorul împreună cu un fertilizant foliar și la porumb

  În ferma de la Zănești, cele 5.400 de hectare nu sunt uniforme din punct de vedere al structurii, dar și al nivelului de fertilitate naturală. Tocmai de aceea, fermierul Iacob a luat decizia de a aplica produsul ATONIK® și pe solele de porumb mai problematice.

  Noi folosim ATONIK® și la cultura de porumb. Aplicăm produsul în amestec cu Nutri Vit sau un îngrășământ foliar pentru această cultură. Nu aplicăm niciodată singur acest produs, ci numai cu un îngrășământ foliar. În general, alegem să dăm acest produs pe solele unde considerăm că plantele nu sunt atât de bine dezvoltate. Prin aplicarea acestui produs se stimulează creșterea, se permite o asimilare mai bună în plantă a elementelor nutritive. Sunt numai beneficii prin aplicarea acestui stimulator de creștere”, a explicat fermierul nemțean.

  Folosește produsul și la tratamentul la sămânță la grâu

  Folosirea ATONIK®-ului la tratamentul la sămânța de grâu reprezintă una dintre întrebuințările descoperite recent. Potrivit fermierului, aplicat la sămânță stimulatorul natural de creștere asigură o răsărire mai rapidă și mai uniformă a culturii în toamnă.

  Am făcut și tratament la sămânță cu ATONIK® în ultima vreme, la cereale. Înainte de semănat, am aplicat stimulatorul de creștere odată cu fungicidul. Aplicat la sămânță, produsul forțează răsărirea uniformă și explozivă la plante”, ne-a spus inginerul Iacob, despre efectele aplicării ATONIK®-ului în tratamentul la sămânță.

  Citiți și: 

  DAN FARCAȘ, AECTRA: ADJUVANȚII – soluții simple, necostisitoare pentru CREȘTEREA EFICIENȚEI TRATAMENTELOR aplicate de fermieri!

  10-15% din producție se datorează aplicării ATONIK®-ului

  Potrivit producătorului agricol, costul pe hectar la aplicarea acestui stimulator de creștere nu este atât de mare, investiția ridicându-se la 57-60 lei/ha.

  Recomand tuturor colegilor mei folosirea ATONIK®-ului. Unul din secretele obținerii unor producții ridicate la cultura de cereale păioase o reprezintă și aplicarea acestui stimulator natural de creștere. Din rezultatele obținute la noi în fermă, eu zic că undeva între 10% și 15% din producție se datorează aplicării acestui produs” a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Vasile Iacob, administrator la TCE 3 Brazi, societate care lucrează 5.400 de hectare în județul Neamț.

  Acest articol face parte din cadrul campaniei Tehnologiile profitului, desfășurată de compania Aectra în parteneriat cu Agrointeligența – www.agrointel.ro.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  ”Două Valuri” – singurul soi românesc de lavandă ornamentală. Crește mai rapid și are o culoare intensă! Mirosul unei ferme de porci i-a terorizat pe vecini! Judecătorii au dispus demolarea microfermei! PLĂȚI APIA 2020: Lista pe județe cu fermierii care încasează ajutoarele pentru secetă!

  Ultimele știri

  Ambasadorul Elveției în România, în vizită la șantierul fabricii de etanol celulozic Clariant din Podari, județul Dolj Piața mondială a porumbului: Seceta din România face ca Uniunea Europeană să piardă teren Un fermier cu suflet donează baloți cu fân crescătorilor de animale rămaşi fără nutreţ din cauza secetei

  Căutare în articole