Ştiri agricole

PROMISIUNEA premierului GRINDEANU pentru FERMIERII ROMÂNI!

Premierul Sorin Grindeanu nu a mai ajuns la conferința LAPAR (foto: www.pressalert.ro)

Mesaj din partea premierului Grindeanu pentru fermierii români. Producătorii agricoli ce au luat parte ieri, 23 mai, la Conferința Națională a Agricultorilor organizată de LAPAR, au primit promisiunea reducerii birocrației pentru obținerea subvențiilor. Anunțul a venit din partea premierului Sorin Grindeanu prin intermediul consilierului său, Radu Antohe.

În mesajul premierului a fost reiterată reiterează susținerea pentru continuarea Politcii Agricole Comune a Uniunii Europene.

Discutăm astăzi (marți – 23 mai, n.r.) aici despre agricultura românească la 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Momentul pentru un bilanț al sectorului agricol român nu poate fi mai potrivit. Doresc să-i asigur pe toți agricultorii români că sectorul agricol este unul dintre cele prioritare pentru România. Tocmai de aceea, în cadrul UE, vom susține menținerea Politicii Agricole Comune ca fiind un element important pentru coeziunea statelor membre. Șanse egale pentru fermierii români față de cei europeni – acesta este motto-ul pe care ni l-am asumat. Mă bucur că în acest an plata subvențiilor agricole s-a făcut la timp și că procesul pentru subvenții s-a desfășurat în condiții foarte bune. Pentru asta, mulțumesc conducerii ministerului Agriculturii, angajaților APIA și, nu în ultimul rând, agricultorilor. Pe de altă parte, știu că vă este greu să faceți performanță când vă loviți de atâta birocrație, știu că uneori simțiți că nu seceta sufocă, ci plimbatul hârtiilor de la un ghișeu la altul. Acest subiect a fost discutat de multe ori cu ministrul Agriculturii, căruia i-am cerut să vină cu soluții pentru eliminarea birocrației, mai ales în privința subvențiilor”, a transmis premierul Sorin Grindeanu prin intermediul consilierului său.

Inițial, prim-ministrul României Sorin Grindeanu a fost anunțat ca participant la Conferința LAPAR 2017, însă ulterior a fost nevoit să-și anuleze sosirea la eveniment din cauza unor circumstanțe neprevăzute.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. D-le prim ministru Grindeanu , prezenta domniei voastre la conferinta LAPAR ar fi fost mult mai benefica pentru Romania decit sa asteptati un avion pe Otopeni.
    Spuneti in ce a-ti transmis conferintei LAPAR ,precum a spus si ministrul agriculturii , ca rezolvati subventiile , adica intrarea in normalitate este pentu guvern o mare “realizare”.
    Constat ca domniile voastre considera subventiile , drept rezolvarea finantarii agriculturii. Of doamne !!va inselati amarnic ; cu totul alta este rezolvarea finantarii agriculturii.
    Nu scoateti o vorba despre rezolvarea rapida a cadastrului , a pietei interne si implicarea in deschiderea pietelor externe , a armonizarii legilor agricole , urmarirea implementarii legilor,pregatirea profesionala a agricultorilor , de irigatii , de programe de investitii productive , de investitii in cercetare , de stoparea vinzarii pamintului la straini ,exportul de materii prime , importuri neconforme calitativ, etc. Acestea nu sunt prea populiste , precum subventiile.

  2. Dl ministru in agricultura trebuie venit cu legi clare egale pentru toti fermierii. La noi sunt fraierii care muncesc si baietii destepti din agricultura .Legile trebuiesc respectate de toata lumea.

Scrie un comentariu