Ştiri agricole

MINISTRUL PETRE DAEA: ”Mi s-a aprobat să măresc numărul funcționarilor din minister”. CE SPECIALIȘTI VOR FI ANGAJAȚI!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că ministerul va mări numărul funcționarilor angajați, cu scopul de a permite formarea unor echipe de specialiști în vederea negocierii noii Politici Agricole Comune, în cadrul Conferinței LAPAR 2017, desfășurată pe 23 mai la centrul de conferințe ”Auditorium Pallady” din București.

Ministrul Petre Daea a precizat că va crea echipe de câte doi funcționari, câte unul la Bruxelles și București, care ar urma să asigure o comunicare eficientă în cadrul negocierilor privind Politica Agricolă Comună post-2020.

Eforturile dumneavoastră sunt extraordinare, dar rezultatele au fost și sunt influențate în mare măsură de Politica Agricolă Comună. Vom avea a doua oară șansa de a sta la masa deciziei privind PAC; pentru cea de-a doua întâlnire privind PAC 2020 am socotit necesar să facem un colectiv de lucru pentru a comunica între noi și extrage soluții pe care să le putem ridica la nivel de decizii politice ale țării, astfel încât să ne fie respectată poziția în viitorul PAC. Peste câțiva ani vom deține președinția (Consiliului European – n.r.) și trebuie să ne pregătim, astfel că am solicitat și mi s-a aprobat să măresc numărul funcționarilor din minister, pentru a duce în minister specialiști cu suflet de român pentru problemele pe care le avem. Vom selecta prin proceduri legale acei specialiști care trebuie să se pregătească să comunice cu Bruxelles-ul, pe care îi vom pune să lucreze în echipe de câte doi: unul la Bruxelles, unul aici, astfel încât să avem o comunicare perfectă cu structurile UE”, a declarat ministrul Agriculturii.

De altfel, Daea a apreciat faptul că Uniunea Europeană este pregătită să ia în seamă poziția României în domeniul agriculturii, punând eventualele sincope din trecut pe seama transpunerii slabe în ”limbaj tehnic” a nevoilor fermierilor români de către decidenții și negociatorii din precedentele mandate.

”Este esențial să leg Bucureștiul de Bruxelles, pentru că nu poate fi altfel. În discuțiile pe care le-am avut la Bruxelles am constatat un lucru extrem de important: că limbajul este comun și că pot fi tot timpul în măsura de a primi răspunsuri pentru interesul tău național. În programul de irigații se prevedea o anumită suprafață, cu etape de rulare, sume prevăzute în buget. Au fost discuții aprinse pe această temă. Unii care n-au putut să prezinte acest interes în limbaj tehnic au înotat dialogul cu Uniunea Europeană, ce a putut fi dezlegat doar printr-o comunicare eficientă, inclusiv cu comisarul Hogan”, a precizat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a participat la Conferința Națională a Agricultorilor, eveniment organizat de Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR. Evenimentul, care s-a desfășurat pe data de 23 mai la centrul de Auditorium Pallady, a reunit peste 1.000 de fermieri din toate colțurile țării. Conferința din acest an s-a desfășurat sub deviza ”Agricultura României după zece ani de la aderarea în Uniunea Europeană!”.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Sper că nu se va merge în continuare pe aceeași politică de ocupare a posturilor așa cum se întâmplă în toate celelalte ministere (nepotismul). Avem nevoie de oameni competitivi, serioși, patrioți, dedicați 100 % reprezentării sectorului agricol.

  2. Daca cei doi functionari de care vorbiti vor fi impusi de d-l Presedinte Dragnea sau de premier sau cine stie cine, cum s-a intamplat in nenumarate cazuri din guvernarile anterioare pana acum, atunci rezultatul va fi devastator pentru fermieri dupa anul 2020.
    Imaginati-va vre-o “canapista” (n.r.: tanara frumoasa, blonda cu picioare lungi care si-a inceput cariera politica stand intinsa pe canapeaua vreunui lider politic), care nu are nimic de-aface cu agricultura (decat ca a dat la gaini in vacante la bunici), ca va merge la Bruxells sau la MADR la Bucuresti, sa negocieze viitorul fermierilor romani. Avem destule exemple din negocierile anterioare pentru aderarea la UE, cand sub (subalterni) d-l Puscas si d-l Orban au fost asfel de pipite care stiau o engleza sau franceza aproximative si nimic despre agricultura.

Scrie un comentariu