• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • MINISTRUL PETRE DAEA: ”Mi s-a aprobat să măresc numărul funcționarilor din minister”. CE SPECIALIȘTI VOR FI ANGAJAȚI!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că ministerul va mări numărul funcționarilor angajați, cu scopul de a permite formarea unor echipe de specialiști în vederea negocierii noii Politici Agricole Comune, în cadrul Conferinței LAPAR 2017, desfășurată pe 23 mai la centrul de conferințe ”Auditorium Pallady” din București.

  Ministrul Petre Daea a precizat că va crea echipe de câte doi funcționari, câte unul la Bruxelles și București, care ar urma să asigure o comunicare eficientă în cadrul negocierilor privind Politica Agricolă Comună post-2020.

  Eforturile dumneavoastră sunt extraordinare, dar rezultatele au fost și sunt influențate în mare măsură de Politica Agricolă Comună. Vom avea a doua oară șansa de a sta la masa deciziei privind PAC; pentru cea de-a doua întâlnire privind PAC 2020 am socotit necesar să facem un colectiv de lucru pentru a comunica între noi și extrage soluții pe care să le putem ridica la nivel de decizii politice ale țării, astfel încât să ne fie respectată poziția în viitorul PAC. Peste câțiva ani vom deține președinția (Consiliului European – n.r.) și trebuie să ne pregătim, astfel că am solicitat și mi s-a aprobat să măresc numărul funcționarilor din minister, pentru a duce în minister specialiști cu suflet de român pentru problemele pe care le avem. Vom selecta prin proceduri legale acei specialiști care trebuie să se pregătească să comunice cu Bruxelles-ul, pe care îi vom pune să lucreze în echipe de câte doi: unul la Bruxelles, unul aici, astfel încât să avem o comunicare perfectă cu structurile UE”, a declarat ministrul Agriculturii.

  De altfel, Daea a apreciat faptul că Uniunea Europeană este pregătită să ia în seamă poziția României în domeniul agriculturii, punând eventualele sincope din trecut pe seama transpunerii slabe în ”limbaj tehnic” a nevoilor fermierilor români de către decidenții și negociatorii din precedentele mandate.

  ”Este esențial să leg Bucureștiul de Bruxelles, pentru că nu poate fi altfel. În discuțiile pe care le-am avut la Bruxelles am constatat un lucru extrem de important: că limbajul este comun și că pot fi tot timpul în măsura de a primi răspunsuri pentru interesul tău național. În programul de irigații se prevedea o anumită suprafață, cu etape de rulare, sume prevăzute în buget. Au fost discuții aprinse pe această temă. Unii care n-au putut să prezinte acest interes în limbaj tehnic au înotat dialogul cu Uniunea Europeană, ce a putut fi dezlegat doar printr-o comunicare eficientă, inclusiv cu comisarul Hogan”, a precizat Petre Daea.

  Ministrul Agriculturii a participat la Conferința Națională a Agricultorilor, eveniment organizat de Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR. Evenimentul, care s-a desfășurat pe data de 23 mai la centrul de Auditorium Pallady, a reunit peste 1.000 de fermieri din toate colțurile țării. Conferința din acest an s-a desfășurat sub deviza ”Agricultura României după zece ani de la aderarea în Uniunea Europeană!”.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Soluție la consumul rapid de azot din sol! NUTRINO PRO, primul produs Agro-Est pe bază de azot cu eliberare lentă! Fungicidul Systiva® 333 FS vă poate proteja culturile de grâu și orz de la răsărire până la al doilea tratament Forța porumbului românesc. Demonstrație în câmp, la Fundulea

  Ultimele știri

  Adrian Oros la Azomureș: ”Odată cu importul masiv de îngrășăminte va crește și prețul alimentelor la consumatori” Apicultorii din Ungaria primesc subvenție de 1.000 de forinți/stup și scutire la impozitul pe venit! Schemă de ajutor de stat pentru deţinătorii de terenuri! Cererile se depun la APIA!

  Căutare în articole