Ştiri agricole

CLĂDIREA MINISTERULUI AGRICULTURII, INCENDIATĂ ÎN BRAZILIA!

Manifestanții au incendiat sediul Ministerului Agriculturii din Brasilia Foto: Reuters

Scene dramatice la un protest din Brazilia. Protestatari mascați au incendiat clădirea Ministerului Agriculturii din capitala Brasilia, în unul din cele mai violente proteste din Țara Cafelei din ultimii ani, informează Reuters. Președintele Michel Temer, ținta principală a protestelor, a dispus trimiterea forțelor armate pentru ține în frâu protestatarii.

Peste 35.000 de persoane au participat, miercuri dimineață, la un protest anticorupție în capitala Brasilia, iar o parte dintre manifestanți au atacat forțele de ordine și mai multe clădiri guvernamentale.

Cele mai mari daune au fost consemnate la sediul Ministerului Agriculturii din Brazilia, în care protestatarii au pătruns în forță și au incendiat mai multe elemente de mobilă, precum și o parte dintr-o fațadă a clădirii. Toți angajații instituției au fost evacuați de urgență de forțele de ordine.

Foto: Twitter/BrasilWire

Poliția a răspuns cu gaze lacrimogine și gloanțe de cauciuc, înainte ca președintele Michel Temer să ordone forțelor armate asistarea poliției. Autoritățile din capitala braziliană au anunțat că 49 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor.

Protestatarii brazilieni cer demisia președintelui Michel Temer, care este investigat pentru fapte de corupție, ca urmare a publicării unor înregistrări în care acesta discută transferuri de bani ilicite către un fost coleg de partid aflat în închisoare. Temer a devenit președinte în urmă cu mai puțin de un an, după ce fostul președinte Dilma Rousseff a fost demisă, tot din cauza unei anchete privind fapte de corupție.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!