Locuri de muncăŞtiri agricoleViaţa la ţară

PROIECT DE LEGE: Cine refuză să muncească ÎȘI PIERDE AJUTORUL SOCIAL!

Foto: www.magazinsalajean.ro

Schimbare importantă în legislația privind plata ajutoarelor sociale a fost inițiată în Parlamentul României sub formă de proiect de lege. Dacă va fi adoptat, actul normativ îi va lăsa fără ajutor social pe cei care refuză un loc de muncă.

Deputatul PNL Florin Roman a depus la Parlament un proiect de modificare a Legii venitului minim garantat, astfel ca refuzul unui loc de muncă să ducă la anularea ajutorului social, scopul iniţiativei fiind diminuarea numărului de persoane care stau acasă pe banii statului, în loc să meargă să lucreze.

În actuala legislaţie, la alineatul 7 al articolului 15 din Legea privind venitul minim garantat, este prevăzut faptul că o persoană poate refuza de trei ori un loc de munca sau participarea la diferite acţiuni ale agenţiilor de şomaj în ceea ce priveşte stimularea ocupării forţei de muncă.

În proiectul depus de deputatul Roman şi susţinut de mai mulţi aleşi liberali, alineatul 7 al articolului 15 din legea menţionată va avea următoarea formă: „Refuzul unui loc de muncă oferit şi/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională conduce la încetarea dreptului la ajutorul social“.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să fie dezbătut și supus votului în Senat, apoi aceeași procedură trebuie îndeplinită și în Camera Deputaților. Dacă va fi adoptat, în forma sa finală, actul normativ va fi trimis Președintelui României pentru promulgare.

Sursa: adevarul.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


14 comentarii

 1. Ai fac pe astia cu ajutorul social puturosi sa se duca la munca dar deputati ce fac stau dorm stau cu mana antinsa iei puturosi muncesc trebuie toti bosorogi dati afara din parlament si sa intre tineretu la putere sa se faca ceva an tara asta astfel stam si muncim ca sclavi pensionari saracii au pensile mici alti au pensi de 3 lei si ei nesimtiti au pensi speciale

 2. De ce au distrus tara au vandut ceapeurile au venit francezi danezi italieni sa ne munceasca pamanturile aduc straini sa munceasca an agricultura cu salariul de 2000 de euro de aia nu se duce romanu sa munceasca pe salariu de mizerie puturosi stau si dorm parlament iei saraci muncesc mult stau o ora la munca

 3. Nu tată, fără ajutor social. Dacă vrem să ajutăm pe cineva atunci sa ajutăm bătrânii care au muncit la ias, cap etc și care au o pensie de mai mare râsul, bolnavii care nu pot munci sa se întrețină, copiii din familii sărace care pot și vor să învețe. Pentru mine asta înseamnă ajutor social nu ținutul putorilor prin baruri pe banii statului. Nu vor sa învețe și să muncească atunci nu au decat sa crape de foame!

  1. Draga Ionel (nume de sluga) vezi sa nu faci spume la gura sau sa faci un atac de cord. Ajutoarele sociale sunt in toata Europa (Vezi Ex. FRANTA) suntem in UE trebuie sa tinem pasul cu ei acum ca noi dam foarte putin asta e fiecare dupa posibilitati. Ia vezi matale ca ajutoarele sociale sunt date mare in parte in mediile rurale unde oferta locurilor de munca este sub ZERO. Acum daca oferim de munca trebuie sa vedem si ce bani iau oamenii , nu poti presta o munca foarte grea gen agricultura pe sume mizerabile. Munca omului trebuie platita . Daca fermierii nu au de forta de munca e strict problema lor , daca ar fi mai ofertanti cu plata catre oameni ar gasi forta de munca le la director, inginer, paznic pana la zilier, numai ca oamenii migreaza catre tari strine , lasand famiiliile acasa , acolo unde sunt platiti si respectati.

 4. 1000 euro social in europe minim necodtinat se poate .
  in toata europa e asa si 2500 de euro !!
  80% din bani se introc la buget creste pibu
  romani sunt prea prosti
  !!

 5. Fermierii sa plateasca zilierii cu ora sau cu norma,la preturi
  rezonabile,cel putin 5 euro ora de munca. Munca in agricultura se face sub cerul liber in conditii deosebit de grele. Sau fermierii sa faca contract cu primariile pt folosirea celor cu ajutoare sociale apti de munca. Stabilirea programului de munca si plata pentru munca prestata. Ministerul muncii sa elaboreze o metodologie pentru angajarea zilierilor.Trebuie sa aiba dreptul la protectie sociala la fel ca toti angajatii.De altfel fermierii au tot felul de drepturi si ajutoare de miliarde de euro,pe cand zilierii sunt lasati la bunul lor plac.Ar fi bine ca zilierii sa formeze asociatii ale zilierilor,prin care fermierii sa angajeze zilieri,valoarea orei de munca si conditiile asigurate.Sunt foarte multe de spus despre organizarea agriculturii,
  dimensionarea propietatii funciare a fermelor cat si a nr.de animale. Nu este normal si economic ca un fermier sa detina mii de hectare si mii si mii de animale.Cum este acum o sa avem cateva mii de ferme si populatia rurala o sa devina iobagii lor cum a fost acum cateva sute de ani.Nici americanii nu au ferme de dimensiunea celor de la noi.Nimeni nu vede ca satele s-au golit de tineri care au fost nevoiti sa plece in strainatate. Sindicatele din agricultura se ocupa de drepturile fermierilor arendasi si marii mosieri.Cu parere de rau trebuie sa spun ca romanii au o somnolenta permanenta.
  Nu se implica de loc sa vada ce fac imbecilii de politicieni cu tara lor.Stau cu mana intinsa ca niste milogi in loc sa lupte pt minima etica si moralitate in administrarea statului.
  Ar trebui sa nu mai stea cu mana intinsa,sa lase comoditatea si lenea ca sa spunem drept si sa impuna reguli echitabile pt toata lumea.Prima regula in agricultura ar trebui sa fie limitarea propietatii funciare minim 50 ha si maxim 200 ha.
  La fel si la detinerea nr. de animale.Asa o sa apara sute de mii de ferme familiale si bunstarea la sate cat si venituri
  rezonabile la bugetul de stat.Avem ca model tarile Europene unde dimensiunea propietatii funciare este facuta prin lege. Rusine celor care isi bat joc de asistatii sociali din Romania.

  1. Adică dumneata propui ca mafia mondială finanţist bancară să piardă controlul maselor prin liberalizarea creşterii animalelor şi agricultură. Când ei se zbat ca unul de al lor să stăpânească tot pământul arabil şi să crească doar ei tot cu unul de al lor animalele din care se hrănesc sclavii, ca să îi poată controla, propui o societate democrată şi normală. Ar fi bine să începeţi să vă încercaţi norocul în a scrie povestiri SF. Că talent se pare că aveţi. 🙂

 6. Mentalitate demna de Dinu Păturică și Tănase Scatiu. Deh,ce sa-i faci,ciocoii vechi și noi!.Nu poți să le ceri viziune despre societate,tara,ființă națională.Totul se reduce la bucatile de pământ pe care le-au obtinut prin constrângere a economică a micului proprietar.Nu conteaza ca peste nu mulți ani,dacă se continuă cu aceiași lipsă de viziune,or să stăpânească peste cimitire pe care le-ar ara și pe acestea.Sunteti pe același drum cu așa zișii capitaliști romani de”dreapta”cu afaceri numai cu statul si în detrimentul statului desigur. Strângeți „tati”cât mai mult ca să să aibă străinul de unde să ia mai ușor,gata concentrat.Unde sânt acum majoritatea capitaliștilor de tranziție(de 27 ani tot intr-o tranzitie o tinem).Cine nu a cedat capitalului străin este (a fost)la răcoare sau D.N.A. este pus pe ei.Asa că dacă ,continuați tot așa ,nu veți fi decat un instrument în mâna păpușarilor ce conduc cu adevărat România. Cu voia sau fără voia voastră, acolo se va ajunge și cu pământul acestei țări (dacă se mai poate numi țară).Tot pe net văd ca va adulați liderul(spun ca îl ” adulați”ca să nu mă exprim în alți termeni)deși mai bine ați da cu „clanța” ca e democrație,nu-i așa?!Observ că îți miroase urît „izul” comunist”și atunci te intreb:tu de unde ai avut acel „U650” și brumă de capital cu care zici ca ai pornit la drum?Nu tot din sacul comunist!?din care se mai fură încă după 26 de ani de jaf.Continuă „să te zbați, să riști,sa dai faliment,să te ridici din nou și tot așa” spre a ajunge spre culmile civilizatiei capitaliste de junglă multilateral dezvoltate în care văd ca te simți foarte bine.Nu știu până când, căci sfârșitul capitalului românesc este aproape.Aș vrea sa ma înșel în această privința dar asta se vede și fără lupa (viziune).Ordinarilor.

 7. Cu agricultură voastră pe suprafețe mari ați făcut genocid în satele românești. Le-ați luat pământurile,adică obiectul muncii ,ce ați pus în loc?!Voi și statul care va sprijinit ! Ați depopulat satele gonind forța de muncă în afară ,tot în agricultură dar a altor țări. Micul producător neputand pătrunde pe piețe s-a decapitalizat .Fiind capusati la maxim de această clasă a peitarilor,acești asistați sociali pe muncă micilor producatori.Va credeți mai deștepți decât cercetătorii ,ca și cand voi ați fi descoperit apă caldă .Dacă vrea cineva altceva decât va e interesul îl descalificați ca adevărați”țărani”(vezi cazul Stroiescu versus „marele agricultor al omenirii Baciu L.” la postul Agro Tv).Va mai mirați ca ne cumpără străinii pământul pentru care s-a luptat și murit de secole!.Ce ați semănat aia culegeți.Vedeți și voi acum ce înseamnă competiție neloiala în lupta cu străinii pentru acaparare de pământ.Nu ați luat în calcul urmările faptelor voastre de a distruge micul producător .Reformele agrare făcute de-a lungul istoriei le-ați anihilat având în frunte chiar pe fostul „odios” președinte care el ,însuși si-a tras 360 ha la un loc .Reforma agrară după primul război mondial limita la 150 ha proprietatea ,deposedadu-i pe boieri cu despăgubiri de la statul român.Treceți prin satele românești și vedeți saracia lucie .

 8. Oare nu se intreaba nimeni de ce foarte multi din tara isi aleg sa isi desfasoare activitatea in alte tari . Problema este ca pleaca oameni pregatiti . De vina este salariul minim care este o rusine si conditiile de munca din tara care este de nivelul sclaviei, codul muncii este facut asa sa fie , ce program ce concedii de odihna. Daca refuzi aceste mizerii esti facut puturos betiv asistat etc . Noi vrem normalitate , angajatii din tara nu au protectie sidicatele sunt mana in mana cu patronii si au loc abuzuri la care oamenii nu mai suporta. Din cauza asta fermierii nu gasesc forta de munca. Fermierii vor oameni pregatiti la cele mai inalte standarde dar platiti romaneste.

 9. ce aveti a-ti inebunit? a-ti pus ochii pe banii saracilor din mediul rural in loc creeati locuri de munca voi le luati banii? cine primeste subventie de pe minim 50 de ha sa aiba neaparat un angajat ca are de munca ce sa i dea nu numai in campanii, toti fug de avarii de fermieri ca vor la negru sa le munceasca 15 ore pe zi pe o sticla de vin si un pachet de tigari . angajeaza domnule nu folosi zilieri platestei cu salariul minim si o sa ai angajati fara numar , dar fermierii nu vor se folosesc de zilieri ca pe hartie igienica numai in campanii si daca se poate in 2 zile sa termine toata treaba iar in timp ce fermierii se scalda cu miliardele isi iau “gipuri” concedii extravagante vile luxoase etc iar in mediile rurale saracie crunta
  sa va dau un ex de fermier are 350 de ha nu are niciunangajat primeste subventii pe toata suprafata la motorina la inverzirea 2a ramburs de tva se necorelarea ITM ANAF APIA copii lor au masini luxoase platesc arenda 40 litri de ulei sau 300-400 kg de cereale si nu platesc impozitele la oameni

 10. Stau si ma intreb ce hoti au condus Romania in ultmii 28 de ani si cum au fost asa de indiferenti liderii sindicatelor din agricultura si ai asociatilor de agricultori.De de ce se refuza sistamtic de a se da o lege care stipuleze clar suprafata funciara detinuta dce un fermier si o exploatatie agricola in arenda.Cine ii sprijina prin vot pe acesti hoti?
  Am vazut la votul din 11 decembrie. Hotii tradatori de tara
  ajutati de presa patronilor de presa tip SRL,NU s-au straduit sa ii informeze pe palestinieni ce au patit ca si-au vandut
  terenurile la evrei care dupa ce s-au vazut cu pamanturile cumparate i-au „exilat” in Palestina declarand ca terenurile cumparate fiind ale israiletilor apartin statului Israel.Auzi,nu-ti vine sa crezi ca un arab libanez dupa ce a acumulat 65000 de ha de la spagarii guvernamentali si politici,si-a cumparat port la Dunare, siloz in portul Constanta si propia flota din bareje si vapoare pentru a exporta productiile obtinute in Romania.Culmea hotiei ca acesti indivizi primesc si subventii platite de UE si statul Roman cat si facilitati la ingrasaminte si combustibil.Ar trebui sa cerem Ministerului Agriculturii sa ne comunice cat impozit platesc acesti proprietari de mosii?Cati angajati Romani au ?
  Am impresia ca acesti straini au in tarile lor de bastina propriile firme de import,care importa la un pret redus din Romania si il revand pe piata lor la un pret mult mai mare.
  Asta in timp ce agricultorii nostrii se ocupa mai mult cu carciuma si ajutoarele sociale in loc sa se ocupe de achizitia
  si cultivarea pamantului.Sindicatele agricole,alti spagari nu
  s-au catadicsit sa-i mobilizeze pe agricultori sa se revolte
  impotriva guvernantilor ca sa stopeze asemenea jafuri.
  Cardasia dintre hotii din parlament,guvern,organe locale si
  liderii de sindicat au vandut tara sii viitorul Romanilor.Stiu ca toti panglicarii o sa vocifereze.Agricultorii Romani nu au bani sa cumpere pamant.
  Se pute rezolva simplu daca era interes.Infiintare pt cetateniiRomani de fonduri de investitii care sa cumpere si sa exploateze pamant.Ia ganditi-va la Romanii care lucreaza in strainatate cat si la Romanii cu ceva posibilitati finaciare,cati ar fi preferat sa contribuie la aceste fonduri care le asigurau niste investitii sigure decat sa depuna banii in banci pe dobanzi de tot rasul.Solutii se gasesc.Nu sunt bani?In bancile din Romania depunerile populatiei comunicate da BNR insumeaza 124 miliarde lei,cca 28 miliarde euro.Bani cu care s-ar putea cumpara tot pamantul Europei de Est. RUSINE.

  1. daca vorbim de marii fermieri intradevar ei au bani si isi permit multe,dar ei sunt cativa.Dar daca ne uitam la cei multi cu 3,4,5 sau chiar 10 ha si vedeti cat de putin castiga iar de multe ori nu au ce face cu recolta lor.Cat despre forta de munca ce sa mai zicem,au ramas cei nepregatiti ca ceilalti au plecat din tara si intradevar f multi asistati social care nu prea au chef de munca.Daca nu se face ceva, ceva urgent pentru Romania va fi foarte greu sa recupereze decalajele.

Scrie un comentariu