Locuri de muncăŞtiri agricoleViaţa la ţară

PROIECT DE LEGE: Cine refuză să muncească ÎȘI PIERDE AJUTORUL SOCIAL!

Foto: www.magazinsalajean.ro

Schimbare importantă în legislația privind plata ajutoarelor sociale a fost inițiată în Parlamentul României sub formă de proiect de lege. Dacă va fi adoptat, actul normativ îi va lăsa fără ajutor social pe cei care refuză un loc de muncă.

Deputatul PNL Florin Roman a depus la Parlament un proiect de modificare a Legii venitului minim garantat, astfel ca refuzul unui loc de muncă să ducă la anularea ajutorului social, scopul iniţiativei fiind diminuarea numărului de persoane care stau acasă pe banii statului, în loc să meargă să lucreze.

În actuala legislaţie, la alineatul 7 al articolului 15 din Legea privind venitul minim garantat, este prevăzut faptul că o persoană poate refuza de trei ori un loc de munca sau participarea la diferite acţiuni ale agenţiilor de şomaj în ceea ce priveşte stimularea ocupării forţei de muncă.

În proiectul depus de deputatul Roman şi susţinut de mai mulţi aleşi liberali, alineatul 7 al articolului 15 din legea menţionată va avea următoarea formă: „Refuzul unui loc de muncă oferit şi/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională conduce la încetarea dreptului la ajutorul social“.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să fie dezbătut și supus votului în Senat, apoi aceeași procedură trebuie îndeplinită și în Camera Deputaților. Dacă va fi adoptat, în forma sa finală, actul normativ va fi trimis Președintelui României pentru promulgare.

Sursa: adevarul.ro


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!