Ştiri agricole

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ: MOȚIUNE DE CENZURĂ ÎMPOTRIVA GUVERNULUI!

Situație fără precedent! PSD-ALDE vor depune luni în Parlament o moțiune de cenzură împotriva Guvernului pe care chiar ei l-au numit. Moțiunea ar urma să fie votată de parlamentari peste 3 zile de la depunere, cel mai probabil miercuri, iar premierul Sorin Grindeanu ar negocia deja cu parlamentari PSD pentru respingerea documentului!

UPDATE ora 16.30

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat astăzi, 15 iunie, că s-a decis ca luni, 19 iunie, să fie depusă șa Parlament o moțiune de cenzură împotriva Guvenrului Grindeanu. ”Ceea ce se întâmplă este de Cartea Recordurilor. De aceea am luat decizia ca luni să punem capăt crizei politice pe care o dorim scurtată cât mai mult psoibil. De aceea vom depune o moțiune de cenzură care cel mai probabil miercuri o să fie citită și votată”, a explicat Tăriceanu.

Potrivit Digi24, Comitetul Executiv al PSD a decis în unanimitate să îl elimine pe Sorin Grindeanu prin moțiunea de cenzură dar și să îl excludă din partid. În acest caz tot Cabinetul pică iar partidul de guvernământ poate face o nouă propunere de premier care la rândul său să își formeze echipa cu care va guverna. Momentan, televiziunile de știri dau pe surse că o astfel de propunere ar fi actualul ministru de interne, Carmen Dan.

Este o procedură nemaiîntâlnită ca un un partid să își demită în forță propriul cabinet. Se pare că la asta au ajuns șefii coaliției, după ce înlăturarea lui Sorin Grindeanu din fruntea Guvernului s-a dovedit o misiune imposibilă. Moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă luni. Victor Ponta a anunţat deja că va mobiliza o parte dintre parlamentarii PSD asupra cărora mai are influenţă pentru a nu vota împotriva lui Grindeanu. În plus, Daniel Constantin, dat afară de Tăriceanu din ALDE, controlează şi el câţiva parlamentari din fostul său partid, pe care îi va îndrepta tot pro-Grindeanu.

O moțiune de cenzură poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al parlamentarilor și trebuie comunicată Executivului la data depunerii sale. Moțiunile trebuie dezbătute și votate, prin vot secret cu bile, după trei zile de la data prezentării lor în ședința comună a Camerelor.

Vă reamintim că toţi miniştrii Guvernului Grindeanu şi-au depus şi înregistrat demisiile, joi dimineaţă, la Secretariatul General al Guvernului (SGG). Următorul pas este ca demisiile miniştrilor  să ajungă la premier, care trebuie să le semneze şi să le transmită Administraţiei Prezidenţiale.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că în cursul zilei de joi va convoca un nou CExN pentru a discuta împreună cu colegii de la ALDE despre noua propunere de prim-ministru pe care i-o vor înainta preşedintelui Klaus Iohannis.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!