• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUCCES la Bruxelles pentru ULEIUL ROMÂNESC PRESAT LA RECE produs de FAMILIA TULAI!

  agrointeligenta.ro -

  Afacerea cu uleiuri presate la rece pornită de familia Tulai din localitatea Luna, județul Cluj, primește o nouă recunoaștere la Bruxelles. Pentru prima dată în ultimii doi ani, un ulei românesc devine singurul produs autohton evaluat cu trei stele de aur din maximul de trei, evaluare ce aparține unui un juriu format din cei mai renumiți chefi . 

  Mă bucur să pot împărtăși cu voi emoția unei noi recunoașteri: Luna Solai – uleiul presat la rece de floarea-soarelui este singurul produs alimentar românesc evaluat în ultimii 4 ani de către juriul ITQI cu 3 stele din maximul de 3”, ne-a transmis Felicia Tulai, tânăra care a lăsat Bucureștiul și un job bine plătit pentru a se întoarce acasă, la Luna, și a crea alături de familia sa, cel mai puternic brand de familie de pe piața uleiurilor românești presate la rece.

  Citiți și:

  Uleiuri presate la rece: Familia Tulai arată că nu e nevoie de o ditamai fabrica pentru a avea succes

  Anul acesta au fost evaluate ca Superior Taste Award 17 produse din România, dintre care 5 la secțiunea „Alimente” și 12 la cea de „Băuturi”. ”Premiul reflectă respectul pentru calitatea produsului și pentru consumator, păstrat necontenit pe primul loc de către familia mea și echipa Luna Solai”, mai spune Felicia Tulai.

  Povestea de succes a uleiurilor românești la Bruxelles a început în urmă cu 4 ani, când uleiul de floarea soarelui Luna Solai a ajuns la Bruxelles, în fața juraților de la Institutul de Calitate și Gust (iTQi) care l-au recunoscut ca un ulei de calitate superioară și l-au evaluat cu o stea de aur. Atunci s-a scris prima pagina din istoria uleiurilor premiate cu Stele Michelin și continua să se scrie:

  2014 – Juriul ITQI Bruxelles recunoaște uleiul de floarea soarelui Luna Solai ca un ulei de calitate superioară și țl evaluează cu o stea de aur

  2015 – Uleiul de dovleac Luna Solai este prezentat juraților care îi recunosc calitatea superioară și îi acordă 2 stele de aur

  2016 – Este rândul uleiului de nucă sa fie evaluat de către juriul ITQI Bruxelles cu 2 stele de aur

  2017 – Uleiul de rapiță este și el în premieră testat de către specialiști care îi acordă 2 stele de aur

  – O nouă evaluare a juriului ITQI Bruxelles aduce recunoașterea definitivă a uleiului de floarea soarelui, căruia i se acordă maximul de 3 stele de aur.

  Anul acesta au fost evaluate ca Superior Taste Award 17 produse din Romania, dintre care 5 la sectiunea „Alimente” si 12 la cea de „Bauturi”. Premiul reflecta respectul pentru calitatea produsului si pentru consumator, pastrat necontenit pe primul loc de catre familia mea si echipa Luna Solai.

  Citiți și:

  ULEIUL DE NUCĂ presat la rece LUNA SOLAI – premiat la Bruxelles! De unde îl poți cumpăra și cât costă

  Ce reprezintă Superior Taste Award?

  Premiul „Superior Taste Award” este o recunoaștere internațională unică, bazata pe testarea în orb (fără a se cunoaște identitatea produsului — denumire, producător, etichetă), efectuată de către bucătari și somelieri, experți în gust și calitate, cu stele Michelin și lideri de opinie din 15 state.

  În cadrul testelor, degustătorii sunt rugați să evalueze produsele ca și cum acestea ar fi în bucătaria lor, nu în conformitate cu standardele restaurantelor. Fiecare produs evaluat este analizat în forma unui raport de analiză senzorială pe baza unor criterii, cum ar fi miros, gust, impact vizual, textură. Toate acestea sunt luate în considerare de către fiecare membru al juriului.

  ”Obținerea acestei noi confirmări internaționale din partea specialiștilor vine să certifice încă o dată valoarea brandului Luna Solai ca brand de calitate superioară” – Felicia Tulai, Luna Solai


  Te-ar mai putea interesa

  Bunica îşi închide fabrica de untdelemn Stea de aur la ”Campionatul gustului”: Uleiul unui mic producător român a făcut furori printre chefii reuniți la Bruxelles Bunge a încheiat un joint-venture cu Martifer în România

  Ultimele știri

  Porturile Constanța Nord și Constanța Sud – închise din cauza vântului Ministrul Mediului: ”Fermierii pot pierde subvenția APIA dacă nu respectă acest reguli” Subvenții pentru achiziția de garduri electrice. Tanczos Barna despre programul ce va fi lansat în curând