• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PETRE DAEA – AVIZ FAVORABIL. PRIMA DECLARAȚIE A MINISTRULUI!

  Roxana Dobre -

  Petre Daea, propus de premierul Mihai Tudose pentru postul de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost audiat astăzi, 29 iunie, în Comisiile de resort ale Camerei Deputaților și Senatului începând cu ora 12.00. Daea a fost votat favorabil astfel că din 27 de parlamentari prezenți au votat 19 ”pro”, 5 ”contra” și 3 s-au abținut. 

  ”(…) A fost pentru prima dată în istorie când în Țara Românească la 31 martie s-au plătit subvențiile. Mai mult, cererile unice au fost depuse până la 31 mai iar acest proces a fost istovitor pentru cei care au lucrat (funcționarii APIA n.r) și vă informaz că suntem în plin proces, și pentru prima dată, eșantionarea pentru control se face la data de 30 iunie iar pe 1 iulie absolut tot aparatul de control al APIA pleacă pe teren în control. Astfel ca pe 15 octombrie fermierii să primească subvențiile”, le-a transmis Petre Daea deputaților și senatorilor reuniți pentru audierea ministrului agriculturii.

  Cine este Petre Daea

  Petre Daea s-a născut la 2 noiembrie 1949, la Șișești, județul Mehedinți. A absolvit Facultatea de Agronomie Timișoara (1973), specializarea inginer agronom și, ulterior, Institutul de Pregătire a Cadrelor de Conducere din Economie și Administrație (1982-1983). Este doctor în agronomie.

  Daea a fost inginer stagiar, șef fermă, inginer șef la CAP Șișești, jud. Mehedinți (1973-1980); inginer șef CUASC Șișești, Broșteni, jud. Mehedinți (1980-1986); director DGAIA, jud. Mehedinți (1986); șef secție adj. pentru Probleme de Agricultură, CJ Mehedinți (1987-1989); inginer principal la Stațiunea de Cercetare Producție Pomicolă, jud. Mehedinți (1989-1996); director general, DGAIA, jud. Mehedinți (1996-1997); șef. serv. DGAIA, jud. Mehedinți (1997-2000), director general, DGAIA, jud. Mehedinți (2001-2002).

  Membru PSD din 2001. Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, Alimentației și Pădurilor (mart. 2002-iul. 2004). Ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale (iul.-dec. 2004).

  Ales senator în legislatura 2004-2008, în circumscripția electorală nr.27 Mehedinți, pe listele Uniunii Naționale PSD+PUR. A făcut parte din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat. Membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală, membru în Comisia Interparlamentară București — Chișinău (partea româna). A făcut parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovenia, Grupul parlamentar de prietenie cu Australia, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Coreea (din apr. 2007), Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Spaniei, Grupul parlamentar de prietenie cu Ungaria, potrivit site-ului cdep.ro.

  Reales senator în 2008, în circumscripția electorală nr.27 Mehedinți, colegiul uninominal nr.2, pe listele Alianței Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator. În legislatura 2008-2012 a fost președinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală. Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză, membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Australia, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Austria.

  Ales deputat în 2012, în circumscripția electorală nr.27 Mehedinți, colegiul uninominal nr.2, pe listele USL. În legislatura 2012-2016 a fost membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice. Membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Africa de Sud.

  La 3 ianuarie 2017, a fost propus ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Guvernul Sorin Grindeanu, fiind învestit în funcție la 4 ianuarie 2017. La 14 iunie 2017, și-a înaintat demisia din funcție, alături de majoritatea membrilor Cabinetului Grindeanu. La 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin Moțiune de cenzură.

  A fost decorat în noiembrie 2002 cu Ordinul național ”Serviciul Credincios” în grad de cavaler.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  O cultură agricolă din România a fost puternic afectată de prăbușirea prețului la petrol! Explozia din Liban: Azotatul de amoniu – îngrășământ folosit în orice fermă. Când devine periculos? Și-a dat foc după ce a fost acuzat că a furat lucernă dintr-o fermă!

  Căutare în articole