• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • LOZUL CÂȘTIGĂTOR: hibrizii de RAPIȚĂ DE LA SUMMIT AGRO SEEDS, marca semințelor DE CALITATE!

    agrointeligenta.ro -

    Hibrizi de rapiță cu care fermierii fac profit! Genetică atent selectată și testată, cu un potențial de producție ce nu coboară sub 5,4 tone la hectar – este portofoliul Summit Agro Seeds, care le propune agricultorilor ca în această toamnă să meargă la sigur cu hibrizi de rapiță care tolerează gerul, țin piept bolilor și nu se scutură. 

    Agrointeligența – www.agrointel.ro vă prezintă oferta de hibrizi de rapiță de toamnă din portofoliul Summit Agro Seeds!

    Garanția rapiței Summit Agro Seeds:
    – Selecție riguroasă
    – Genetică adecvată condițiilor din România.
    – Testăm ~ alegem ~ comercializăm
    – Performanță: genetică germană și franceză.
    – Potențial mare de producție.
    – Capacitate mare de ramificare și toleranță bună la scuturare.
    – Toleranță la stresul hidric și la stresurile din timpul iernii.

    Susținută de Summit Agro România în cei 20 de ani de experiență și tehnologie japoneză cu:
    – Soluții tehnologice complete: semințe, fertilizanți, produse pentru protecția plantelor.
    – Nivel de performanță ridicat mulțumită echipei bine pregătite.

    Rapița de toamnă are cerințe ridicate în ceea ce privește calitatea patului germinativ, care trebuie să fie perfect mărunțit pentru a asigura un contact bun între semințe și sol.

    Atenție la respectarea densităților specifice!

    Datorită capacității de ramificare excelente a hibrizilor de rapiță de toamnă Summit Agro Seeds, se recomandă ca densitatea  la semănat să nu depășească 450.000 de boabe germinabile la hectar.

    În acest fel, se asigură condiții optime de dezvoltare și ramificare a plantelor, fapt ce se reflectă pozitiv în obținerea unui profit excelent pentru fermieri.

    Pentru a maximiza performanțele genetice ale semințelor în timpul germinării și a grăbi creșterea plantulelor în primele faze de vegetație, până la trecerea la hrănirea autotrofă (pe propriile rădăcini), se recomandă folosirea produsului Sumistart P, fertilizant “starter” creat pentru aplicarea odată cu sămânța, la semănat, ținând cont de faptul că rapița are cel mai mare consum de fosfor dintre toate plantele de cultură.

    Portofoliul de hibrizi de rapiță Summit Agro Seeds pentru anul 2017 conține atât hibrizi timpurii cât și semitimpurii.

    Hibrizii de rapiță de origine Germania (Maxim, Milan și Mascara) sunt perfect adaptați condițiilor pedologice și climatice din țara noastră.

    Testările și observațiile anuale efectuate i-au evidențiat că având toleranțe excelente atât la principalele boli ale rapiței, cu randamente ridicate și constante, cât și toleranță extraordinară la ger, fapt extrem de important pentru condițiile din România. Hibrizii prezintă toleranță deosebit de bună la scuturare în caz de intemperii, dar și la recoltat.

    Hibrizii de rapiță de origine Franța (Hertz, Harcol și Hystar) se caracterizează printr-un potențial de producție foarte ridicat, confirmat de toate testările efectuate în România.

    Au o toleranță excelentă la bolile principale ale rapiței de toamnă (Phoma, Sclerotinia și Cylindrosporium) și toleranță sporită la frig în timpul iernii. De asemenea, conținutul ridicat de ulei este o altă caracteristică de bază care îi face foarte doriți.

    Hibrizii de rapiță de toamnă Summit Agro Seeds au capacitate excelentă de ramificare și lăstărire, sunt deosebit de toleranți la ger, au vigoare mare la răsărire, și sunt foarte toleranți la Sclerotinia.

    Potențialul mare de producție (peste 5.500 kg/ha) este susținut de numărul mare de silicve și semințe pe plantă, iar la maturitate, uscarea silicvelor este uniformă.

    Buna toleranță la ger și ramificarea puternică le conferă hibrizilor de rapiță Summit Agro Seeds avantaj în compensarea golurilor din cultură. Prin această putere mare de ramificare completează foarte bine spațiile dintre rânduri, lucru care constituie un avantaj în lupta cu buruienile.

    Summit Agro România recomandă respectarea verigilor tehnologice pentru creșterea potențialului genetic al hibrizilor de rapiță: asolamentul, arătura, pregătirea patului germinativ, perioada optimă de semănat, densitatea și adâncimea de semănat, distanța dintre rânduri, asigurarea unei tăvălugiri ușoare, utilizarea regulatorilor de creștere, fertilizarea, lucrările de întreținere (erbicidarea, combaterea bolilor și dăunătorilor) și recoltarea.

    Hibridul de rapiţă HYSTAR – Hyperstarul

    Este un hibrid timpuriu, productiv în orice situație, compact și scurt, lucru care facilitează intervențiile în cultură.

    Potențialul foarte mare de producție (peste 5.600 kg/ha) și randamentul de ulei sunt asigurate de către o bună toleranță împotriva Phoma. HYSTAR prezintă grad foarte bun de toleranță la cădere, ger și Cylindrosporium.

    Hibridul de rapiţă HARCOL – Exploziv de productiv

    Hibrid timpuriu, cu o dezvoltare rapidă în condiții normale, cu plante de înălțime medie și cu potențial mare de producție (peste 5.500 kg/ha).

    Primăvara, plantele reiau creșterea și lansează tulpinile florifere destul de repede.

    HARCOL prezintă un grad foarte bun de toleranță la Phoma, Verticillium, ger și cădere. Conținutul de ulei depășește 47% (~ 9,5% omega 3).

    Hibridul de rapiţă HERTZ – Mereu pe frecvență

    Hibrid cu genetică performantă, cu o vigoare foarte bună a plantelor și cu toleranță deosebită, confirmată la Phoma spp.

    HERTZ este un hibrid cu o maturitate timpurie, stabilitate bună și o tendință scăzută de cădere. Potențialul de producție este de peste 5.500 kg/ha.

    Are un grad foarte bun de toleranță la: Phoma, Sclerotinia, Verticillium, ger, cădere.

    Hibridul de rapiţă MILAN – Cel mai bun plan

    Este un hibrid semitimpuriu, compact, scurt, care înmagazinează mai multe componente de top ale culturii de rapiță, astfel: toleranță ridicată la cădere și la gerurile târzii din primăvară, sensibilitate redusă la boli, producție mare pe hectar și rezultate deosebite ale conținutului de ulei.

    MILAN potențial ridicat de producție, de peste 5.400 kg/ha, fiind un hibrid foarte apreciat de fermieri.

    Hibridul de rapiţă MASCARA – Crește pentru a câștiga

    Hibrid de rapiță timpuriu spre semitimpuriu, cu o dezvoltare rapidă în toamnă, cu plante de înălțime medie și cu potențial mare de producție (5.400 kg/ha).

    Plantele dezvoltate normal la intrarea în iarnă sunt destul de rar afectate de gerurile din timpul iernii. Rezistența bună la cădere, cu toleranța ridicată la Sclerotinia, Phoma și Verticillium plus rezistența foarte bună la ger, fac din hibridul MASCARA o alegere foarte bună pentru fermierii care fac tehnologii de calitate.

    Hibridul de rapiţă MAXIM – Maxim de productiv

    Este un hibrid semitimpuriu, cu o bună stabilitate a producției, o bună adaptabilitate la condițiile din primăvară, cu toleranță deosebită la gerurile din timpul iernii și cu o mare capacitatate de ramificare. Plantele au o creștere mai rapidă în toamnă, ceea ce reprezintă un real avantaj al acestui hibrid în comparație cu alte varietăți.

    Rezistența bună la cădere în combinație cu toleranța ridicată la Sclerotinia și Phoma fac din MAXIM alegerea cea mai bună pentru a avea producții ridicate și conținut ridicat de ulei în condiții intensive de creștere.

    Potențialul de producție este de peste 5.500 kg/ha.

    Pentru mai multe informații despre hibrizii de rapiță de la Summit Agro Seeds și pentru a afla numărul de telefon al reprezentantului de vânzări din zona dumneavoastră, accesați: www. sumi-agro.ro/contact


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Subvențiile care se achită fermierilor până la finalul anului Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”