• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • BANI pentru APICULTORI prin PNA: Ce trebuie să faceți dacă DEPUNEȚI PENTRU PRIMA DATĂ CERERE LA APIA!

  Roxana Dobre -

  În Monitorul Oficial Partea I nr. 516 din 4 iulie 2017 a fost publicata Hotărârea nr. 443/2017 privind aprobarea Programului național apicol pentru perioada 2017-2019, a normelor de aplicare, precum și a valorii sprijinului financiar. Cererile de plată se depun la la APIA Centrul judeţean/Centrul Municipiului București, (la oricare centru județean mai apropiat de sediul social sau de vatra stupinei sau de locul de deplasare în pastoral al stupinei) până la data de 15 august 2017. Agrointeligența -www.agrointel.ro vă spune ce trebuie să faceți dacă depuneți în acest an pentru prima dată cererea de finanțare! 

  În cazul în care un solicitant depune pentru prima dată o cerere de plată la APIA acesta trebuie să solicite la APIA Centrul judeţean/Centrul Municipiului București,(la oricare centru județean mai apropiat de sediul social sau de vatra stupinei sau de locul de deplasare în pastoral al stupinei) acordarea codului unic de identificare care este generat de Registrul Unic de Identificare APIA. Acesta se acordă în urma completării formularului de atribuire a codului unic de identificare(care va fi pus la dispoziția solicitanților de către personalul APIA). În momentul depunerii formularului de atribuire a codului unic de identificare solicitantul trebuie să prezinte documentul de identificare financiară care trebuie să conţină următoarele date: denumirea, adresa băncii, codul IBAN al contului bancar activ pe teritoriul României, împreună cu copia actului de identitate – B.I./C.I..

  Important! Etape premergătoare depunerii cererii de plată de către solicitanții de sprijin

  Înainte de efectuarea achizițiilor apicultorii trebuie să solicite către ANZ – Oficiul Județean de Zootehnie eliberarea unei adeverințe din care să reiasă numărul familiilor de albine deţinute și să obțină o adeverință de la ANZ care trebuie să fie eliberată înainte de data oricăror achiziții. Apicultorul trebuie să dețină stupii identificați de
  către Agenția Națională pentru Zootehnie,,Prof. dr. G.K. Constantinescu.

  Atenție! Pentru acțiunea Achiziţionarea de cutii în vederea înlocuirii cutiilor uzate în urma deplasării în pastoral,
  apicultorul trebuie să solicite consiliului local avizarea și datarea ordinului de deplasare în pastoral și achiziţia să
  se facă după data apariției în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern pentru aprobarea PNA 2017-2019.

  Facturile de achiziție pentru acțiunile decontate prin PNA 2017 trebuie să fie emise doar începând cu
  data de 04.07.2017, data publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii deGuvern nr. 443/2017 pentru aprobarea
  PNA 2017-2019, cu condiția ca la data respectivă apicultorii să dețină adeverința eliberată de ANZ cu cu efectivul de albine deținute.

  Condiții obligatorii pentru solicitanții de sprijin PNA

  Pentru evitarea dublei finanțări, acţiunile sprijinite şi/sau planificate si propuse spre finanţare de apicultori
  prin PNDR 2014-2020 trebuie să nu fie solicitate prin Programul Naţional Apicol aprobat şi viceversa. Această condiţia se aplică de la momentul solicitării sprijinului prin PNDR 2014-2020, iar lista cheltuielilor stabilită de apicultor prin planul de afaceri depus la PNDR 2014-2020, devine neeligibilă prin Program pentru respectivul solicitant.

  Ca să cereți banii trebuie neapărat să aveți pregătire în domeniul apiculturii. Furnizorii de medicamente, mătci, familii de albine sau de stupi nu pot fi şi beneficiari ai produsului pentru care sunt furnizori în Programul naţional apicol pentru perioada 2017-2019. Mai mult, familiile de albine achiziţionate prin Program nu se unifică cu familiile de albine deţinute de apicultor.

  Pentru a fi eligibilă achiziţia de material biologic, apicultorul trebuie să achiziţioneze şi tratamentul antivarooa
  necesar întregului efectiv de familii de albine deţinut. Medicamentele pentru tratarea varoozei se achiziţionează
  obligatoriu pentru întreg efectivul de albine deţinut de apicultor. Medicamentele achiziţionate trebuie să fie autorizate prin procedură naţională sau proceduri comunitare de către ICPBMV sau prin procedura centralizată de către Agenţia Europeană a Medicamentelor „EMA”,  conform listei publicate pe pagina de website a APIA.

  Alte reguli: 

  Citiți mai multe informații despre programul Național Apicol PNA aici:

   SPRIJINUL pentru APICULTORI – APROBAT DE GUVERN! Când se depun CERERILE PENTRU STUPINE!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Un fermier a vândut cu 151.000 de euro o piatră uriașă găsită pe terenul său Prețul rapiței a spart bariera de 500 de euro pe tonă! Anunțul ministrului Adrian Oros despre subvențiile APIA!

  Ultimele știri

  Spune adio buruienilor dificil de combătut din culturile de cereale păioase, cu pachetul comercial de erbicide GRANSTAR® SUPER + DISCOVERY®, de la FMC Prognoza meteo de la ANM: Cum va fi vremea în următoarea săptămână! Câte găini trebuie la un cocoș. Raportul perfect între cocoși și găinile din ogradă!