• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • NU NE DUCEM DUPĂ FENTĂ: Vrăjeala cu MUTAREA SUPERMARKETURILOR DIN ORAȘ!

  Vlad Macovei Vlad Macovei -

  Cică unii specialiști din Ministerul Agriculturii, coordonați se pare de secretarul de stat Mihai Vișan, vor să arunce bomba cu care să taie trompa retailerilor. S-ar pregăti un proiect de lege care să fie trimis la Parlament și prin care, pe scurt, supermarketurile să nu își mai poată desfășura activitatea în buricul târgului.

  Bun, frumos, de impact, informație scursă în presa economică. Domnul Vișan lucrează deci să pună botniță supermarketurilor, nu e prietenul lor, cum zic răutăcioșii. Deci numirea sa în funcția de secretar de stat e justificată. Așa cum spuneam, noi cei de la Agrointeligența, nu ne ducem după fentă. Chiar și dacă, în cazul foarte puțin probabil, în care o asemenea propunere ia formă legislativă, prevederile nu au efect retroactiv. Adică aceste constrîngeri se referă doar la noi magazine, cele în funcțiune ducând-o bine mersi. Eventual poate vrea vreun investitor autohton, Doamne-ferește, să intre în concurență cu marii retaileri și să îl pună Necuratul să vrea să își deschidă magazine, eventual și cu produse romanești. Pac-pac, afară din oraș!

  Chiar dacă prin absurd, așa cum arată fenta acum, o asemenea lege ar avea și o prevedere retroactivă, adică să desființăm actualele hypermarketuri, păi de abia atunci să te ții de infringement, scandal și telefoane pe firul scurt. Circul cu impozitul pe cifra de afaceri ar părea o simplă plimbare în parc față de balamucul iscat de anunțul: ”Guvernul pune lacăt pe activitatea retailerilor multinaționali”. Această măsură ar fi una cu adevărat sinucigașă pentru orice Guvern și toți investitorii străini ar avea toate motivele să considere că în Romania se produce o nouă naționalizare. Pentru că, în linii mari, cam asta ar fi.

  Așa cum am mai spus, cea mai bună și eficientă soluție în relația cu retailerii multinaționali este să negociezi dur, dar să negociezi: ”Dragii mei, eu, stat, nu mă mai uit cum ați obținut autorizațiile de construcție și funcționare pentru imensitățile voastre de hypermarketuri în centrul orașelor. O lăsăm așa, dar în schimb eu, stat, vreau sprijin necondiționat, vreau discriminare pozitivă, pentru producătorii agro-alimentari autohtoni. Dacă nu, nu o lăsăm așa, știți, în Codul Penal se pedepește și darea de mită, nu doar luarea”.

  Apropo, măi băieți, cei care vă ocupați cu fentele și vrăjeala, nu vreți mai bine să faceți un colectiv de lucru condus de domnul Vișan, bineînțeles, și să rezolvați naibii odată aplicarea în literă și în spirit a Legii Supermarketurilor? Că asta e o lege votată, promulgată, în vigoare. Să faceți norme, să modificați ce e neapărat de modificat, și să vă puneți pe treabă? Dar chiar să vă puneți pe treabă cu adevărat și să sprijiniți producătorul agro-alimentar! N-ar fi mai bine, decît să vă țineți de coterii de doi bani, bune de aburit opinia publică? Mult succes, Agrointeligența este cu ochii pe dumneavoastră!

  Acest articol este un text de opinie semnat de Vlad Macovei, director general Agrointeligența

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante! Cupa Fermierului la Fotbal – Godmother și Agrointeligența anunță competiția sportivă a anului 2020 din sectorul agricol Beneficiile Isoclast™ activ pentru productivitatea și rentabilitatea lanțului alimentar!

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii anunță o nouă ORDONANȚĂ MILITARĂ care să ajute producătorii agricoli! Criză în industria laptelui! DANIEL BUDA: ”Unii procesatori au fost nevoiți să închidă porțile fabricilor!” Teodor Mihalcea, IBNA Balotești: Am luat legătura cu oierii rămași fără furaje! Vrem să îi sprijinim cu nutreț!

  Căutare în articole