• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • JUDEȚUL unde s-au înregistrat ZERO GRADE ȘI A CĂZUT BRUMĂ. CE ANUNȚ au făcut meteorologii PENTRU PERIOADA URMĂTOARE!

  Roxana Dobre -

  Minus 0,3 grade Celsius, au arătat astăzi de dimineață termometrele, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură din țară, în zonele locuite, la final de august. Temperatura a fost înregistrată la Miercurea Ciuc dar și în alte localități harghitene temperaturile au scăzut semnificativ. La Joseni, mercurul termometrelor a arătat 0,6 grade Celsius și a căzut brumă, la Toplița au fost 2,1 grade Celsius, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat 5,6 grade Celsius. Meterologii au emis o prognoză meteo pentru următoarele 2 săptămâni, valabil în toate regiunile! 

  „Inițial am avut o masă rece în zonă și peste masa rece a venit radiația nocturnă, cerul fiind senin și de aceea a scăzut temperatura atât de mult. Nu este ceva obișnuit. Vremea se va încălzi de la o zi la alta, dar la noapte încă ar mai putea să fie temperaturi scăzute”, a precizat Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu.

  Și în apartamentele din Miercurea Ciuc temperaturile au scăzut destul de mult, unii locatari pornind deja centralele proprii, chiar dacă este abia luna august. De altfel, în cursul zilei de miercuri, prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, le-a recomandat primarilor să înceapă deja pregătirile pentru iarnă, ținând cont că în județ sezonul rece se instalează mult mai repede decât în alte zone ale țării, iar licitațiile pentru deszăpezire durează destul de mult.

  Minima absolută a lunii august în Harghita, de minus 1,9 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1980, la Miercurea Ciuc, în vreme ce maxima absolută, de 34,9 grade, a fost consemnată de meteorologii din municipiu în anul 1957.

  Iată cum va fi vremea pe regiuni până pe 4 septembrie

  BANAT

  Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, apoi se va încălzi treptat, astfel încât de la o medie a temperaturilor maxime de 23 de grade în prima zi de prognoză, se va ajunge până la o medie de 35 de grade în data de 27 august. În a doua săptămână de prognoză, temperatura aerului va marca o scădere ușoară până la valori medii ale maximelor în jurul a 30 de grade. Mediile temperaturilor minime vor scădea de la 14 grade în prima zi, până la 11 grade în dimineața de 23 august, apoi vor marca o creștere și până la sfârșitul lunii august se vor menține în jurul a 16 grade. În primele zile ale lunii septembrie, minimele termice vor scădea ușor, până la o medie de 14 grade.

  Pe arii restrânse vor fi averse în prima zi a intervalului de prognoză. În a douasăptămână se mențin condițiile pentru ploi slabe, cu probabilitate mai mare în jurul datei de 30 august.

  CRIŞANA

  Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată  până la o medie de 33 de grade în data de 26 august, valoare ce se va menține și în următoarele două zile, apoi vor marca o scădere până în ultima zi a intervalului de prognoză, până la o medie de 29 de grade. Valorile nocturne vor scădea la începutul intervalului de la medii în jurul a 14 grade, la medii de 11…12 grade, valori ce se vor menține până în 24 august, apoi vor marca o creștere spre sfârșitul lunii august până în jurul a 16 grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile minime vor fi în scădere, ajungând, în medie, la 14…15 grade.

  În prima zi de prognoză izolat va ploua, apoi probabilitatea pentru averse slabe, izolate, va fi mai mare în intervalul 29 august – 2 septembrie.

  TRANSILVANIA

  Vremea va fi răcoroasă din prima zi de prognoză, când media maximelor va fi de 21 de grade, apoi se va încălzi până în data de 27 august, când se va înregistra o medie de 32 de grade. Din 28 august, valorile termice diurne vor marca o scădere treptată până la sfârșitul intervalului de prognoză, când mediile se vor situa în jurul a 28 de grade. Temperaturile minime vor scădea de la o medie de 14 grade în prima zi a intervalului, până la o medie de 8 grade în data de 23 august, iar până în data de 25 august variațiile vor fi nesemnificative. Va urma o creștere până la medii nocturne în jurul a 13 grade, în data de 28 august, valoare ce se va menține până la sfârșitul lunii august, apoi minimele termice vor fi în scădere până la valori medii de 11…12 grade, la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză.

  Vor fi averse pe arii extinse și însemnate cantitativ în prima zi de prognoză, apoi acestea vor diminua și se vor restrânge ca arie. În a doua săptămână se mențin condițiile pentru ploi slabe, iar probabilitatea mai mare de apariție a acestora va fi după data de 30 august.

  MARAMUREŞ

  Valorile termice vor caracteriza o vreme răcoroasă în primele zile, când mediile maximelor vor fi de 20…23 de grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere, până la medii ale valorilor diurne în jurul a 32 de grade în ziua de 27 august. În a doua săptămână temperatura aerului va marca o scădere treptată, ajungând spre sfârșitul intervalului la medii ale maximelor de 27…28 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la o medie de 15 grade în prima zi, până în jurul a 10 grade în data de 24 august, apoi va urma o creștere și, până la sfârșitul intervalului, media valorilor nocturne va fi de 12…14 grade.

  În prima zi a intervalului vor fi averse însemnate cantitativ, iar în a doua zi doar trecător va mai ploua slab. Condiții pentru ploi slabe, izolate, vor fi și în a doua jumătatea a intervalului, cu probabilitate mai mare în jurul datei de 31 august.

  MOLDOVA

  Până în ziua de 26 august, temperatura aerului va fi în creștere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 31 de grade. După această dată, până la sfârșitul intervalului, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată până spre medii de 27…28 de grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, acestea vor fi în scădere până în data de 24 august, de la medii în jurul a 16 grade, la medii de 11…12 grade. Apoi va exista o creștere ușoară și treptată până la medii de 15…16 grade, iar la sfârșitul intervalului va fi din nou o scădere spre medii de 13…14 grade.

  În prima zi a intervalului vor fi averse însemnate cantitativ. Pobabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată și în jurul datei de 31 august.

  DOBROGEA

  În primele două zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere, de la medii în jurul a 30 de grade, până la 24…25 de grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât mediile maximelor vor fi de 28…29 de grade. Spre sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară până spre medii ale valorilor diurne de 26…27 de grade. Minimele termice vor fi în scădere până în data de 23 august, de la medii
  în jurul a 19 grade, până spre 15…16 grade, apoi vor crește din nou, iar media se va situa în jurul valorii de 18 grade.

  În primele două zile ale intervalului vor fi averse slabe, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere în intervalul 30 august – 2 septembrie.

  MUNTENIA

  La începutul intervalului, vremea se va răci accentuat. În prima zi media maximelor va fi de 30…31 de grade, iar în a doua zi se va situa în jurul a 25 de grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat de la o zi la alta, astfel încât, spre mijlocul intervalului, media valorilor diurne va fi în jurul a 32 de grade. În ultimele zile media maximelor va coborî sub 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în data de 24 august, de la o medie în jurul a 17 grade, la o medie de 12…13 grade. Până spre mijlocul intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în creștere până la medii de 15…16 grade, apoi variațiile vor fi nesemnificative. În primele două zile ale intervalului vor fi averse, izolat însemnate cantitativ.

  Probabilitatea de ploaie va fi în creștere și în jurul datei de 31 august.

  OLTENIA

  Temperatura maximă va fi în scădere în prima zi a intervalului, când media va fi de 25…26 de grade, apoi va crește ușor și treptat de la o zi la alta până spre mijlocul intervalului, când media valorilor diurne va fi de 33…34 de grade. În ultimele zile temperatura va avea din nou tendința de scădere, până spre o medie de 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi în jurul a 17 grade la începutul intervalului, apoi temperaturile nocturne vor marca o scădere, iar la mijlocul primei săptămâni, media va fi de 11…12 grade. Treptat, minimele vor crește ușor, spre sfârșitul lunii august media acestora se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative.

  Local vor fi averse în prima zi a intervalului, iar condiții de ploaie vor mai fi în intervalul 30 august – 2 septembrie.

  Sursă selectivă: www.agerpres.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Ultima oră! Decizie majoră pentru prețul cerealelor la Marea Neagră! Curtea Constituțională, decizie cu impact major pentru toți proprietarii de terenuri din România Legea permiselor pentru tractoare ar putea fi prorogată. Anunțul senatorului George Scarlat la MoldAgro Expo!

  Ultimele știri

  Numire la Ministerul Agriculturii pentru un nou secretar de stat Producții mari la floarea-soarelui în Dâmbovița, cu tehnologia Chemark Rom Subvenții APIA 2024. Noi reguli pentru banii fermierilor