• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • RAPOOL ANUNȚĂ: Competiția CAMPIONII RAPIȚEI continuă în OLTENIA, LA AGROMEC VIȘINA!

  agrointeligenta.ro -

  După succesul înregistrat cu prima ediția a competiției ”O 9 perspectivă: Campionii Rapiței – Învățăm de la cei mai buni”, Rapool Ring România anunță că va continua proiectul început alături de fermierii români și al cărui scop este de a se identifica cele mai mai profitabile tehnologii de cultură adaptate fiecărei regiuni din România. Astfel, dacă ediția 2016-2017 a fost găzduită de ferma JD Agro Cocora din județul Ialomița, concurenții care intră în cursă în această toamnă vor trebui să se lupte cu condițiile oferite de Oltenia, în ferma Agromec Vișina.

  Perspectiva competiției pentru cultura de rapiță se deschide în județul Olt, Vișina având gazdă ferma Agromec Vișina. Vă pregatim noi tehnologii într-o zonă agricolă diferită, cu un regim de precipitații mult mai scăzut. Pentru că noi, Rapool, cunoaștem foarte bine cultura de rapiță și, cu ajutorul fermierilor din România, performăm în cultivarea acesteia”, au anunțat reprezentanții companiei Rapool pe pagina de Facebook.

  Agromec Vișina este una dintre cele mai performante ferme din Oltenia. Cu o suprafață de circa 3.600 de hectare, exploatația din localitatea Vișina, județul olt, este și locul unde ”s-a născut” aplicația de management inteligent a fermelor AgriSo a verilor Ștefan și Mihai Stănescu. Ștefan Stănescu este co-proprietar al fermei și un tânăr implicat activ în tot ce înseamnă agricultura românească la acest moment.

  Câștigătorii primei ediții a competiției Rapool pentru fermieri (de la stânga la dreapta): Sorin Bădoi (Premiul al II-lea), Cornel Anton (Premiul I) și Aedin Celzin (Premiul al III-lea)

  Vă reamintim că la ediția din acest an a competiției pentru cea mai profitabilă cultură de rapiță s-au înscris 9 fermieri. Fiecare a primit libertatea ca e un lot de concurs să își pună la bătaie propria tehnologie pentru a obține nu cea mai mare producție la hectar, ci cea mai rentabilă recoltă.

  În final, dintre cei nouă agricultori intrați în competiția Rapool, fermierul care a reușit să aibă cel mai mare profit la hectar de la cultura de rapiță Rapool a fost Anton Cornel de la ferma Gropeneanu din județul Brăila. Tehnologia aplicată de el a avut ca rezultat o producție de 4.335 kg/ha la recoltare, cu o umiditate de 7,8%, adică, la stas, cu 9% umiditate 4.392,2 kg/ha, ceea ce a făcut ca profitul calculat la hectarul de rapiță să fie de 4.075 de lei. Anton Cornel a fost urmat pe podium de fermierul Sorin Bădoi de la Euro Company Group din Vedea, Giurgiu, care a avut un profit de 3.950 de lei pe hectar cu o producția de 4.244,3 kg/ha la umiditatea de 9%, iar, pe locul trei, s-a clasat Aedin Celzin de la ferma Micul Agricultor – Constanța, cu o profitabilitate de 3.926 de lei pe hectar și o producție de 4.412,8 kg/ha la umiditatea de 9%.

  Vă recomandăm și:

  Hibridul de rapiță RAPOOL și TEHNOLOGIA COMPLETĂ care i-au adus lui ANTON CORNEL un PROFIT DE PESTE 4.000 LEI/HA!

  PRODUCȚIILE obținute de fermierii din CONCURSUL RAPOOL pentru CEA MAI BUNĂ TEHNOLOGIE LA RAPIȚĂ!

  Cele NOUĂ TEHNOLOGII DE CULTURĂ A RAPIȚEI aplicate de fermierii care participă la CONCURSUL RAPOOL-BASF

  CONCURSUL Rapool-BASF pentru cea mai bună tehnologie la rapiță. Care este stadiul suprafețelor din concurs după răsărire și un val de ploi

  NOUĂ FERMERI au intrat în competiția RAPOOL pentru cea mai bună producție la cultura de rapiță de toamnă

  COMPETIȚIE ÎNTRE FERMIERI! Rapool România/Saaten-Union caută cel mai bun tehnolog pentru cultura de rapiță


  Te-ar mai putea interesa

  Cea mai bună semănătoare pentru rapiță: mergem pe clasic sau semănăm ”bob cu bob”? Gândacul lucios al rapiței – Meligethes aeneus. Combatere Producție de aproape 7 tone/ha la rapiță, obținută într-o fermă din Polonia Corteva a devenit lider pe cultura de rapiță din România și R. Moldova. Hibrizii Pioneer, cei mai vânduți Prețul rapiței a coborât sub 500 euro/tonă. Scădere accelerată de 70 euro/tonă într-o săptămână

  Ultimele știri

  Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată Ucraina cere ajutorul României în exportul de cereale. S-a propus o nouă rută pe Dunăre Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobat de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut