• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • EXCLUSIV! Directorul APIA – VESTE EXCELENTĂ pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

  Roxana Dobre -

  Veste excelentă pentru crescătorii de animale, anunțată de directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Adrian Pintea a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro, că în cele 4.043 de exploatații zootehnice controlate în Campania 2017 au  fost finalizate verificările!

  ”Dacă anul trecut controalele în domeniul zootehnic au mers, zic eu, destul de greoi, anul acesta, la momentul de față, este o măsură pe care am delegat-o celor de la Autoritatea Națională din Zootehnie. Controalele din zootehnie sunt finalizate în momentul de față. Au fost un număr de 4.043 de exploatații care au fost în eșantionul de control. Colegii mei de la serviciul control, de la Biroul de Inspecție, la Centrele Județene au extras deja eșantionul de supracontrol. Aceste verificări se vor efectua în cel mai scurt timp, dar un lucru îmbucurător este că la sfârșitul lunii august avem deja controalele în zootehnie finalizate”, a explicat șeful APIA.

  Agrointeligența-www.agrointel.ro vă spune în ceea ce urmează care au fost elementele verificate în exploatațiile crescătorilor de animale.

  OVINE

  Elemente controlate la faţa locului pentru ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) şi sprijinul cuplat în sector zootehnic (SCZ) la ovine şi caprine:

  – Respectarea locaţiei pentru control (comuna/oraşul), declarată de fermier, unde se găsesc ovinele/caprinele solicitate în cerere pe perioada de reţinere de 100 de zile şi pentru ANTZO/ANTZCSCZO/SCZC, de la data limită de depunerea cererii de plată – 15.05.2017.

  Pentru ovinele/caprinele solicitate în cerere şi existente la faţa locului, se verifică:

  -existenţa unei crotalii (pentru animalele născute înainte de 01.01.2008) sau a celor două crotalii (pentru animalele născute începând cu data de 01.01.2008) aplicate;
  -corespondenţa dintre numărul şi numerele de identificare ale animalelelor solicitate în cerere , înscrise în RNE şi cele prezente la control;
  -sexul animalului;
  -existența și corectitudinea înscrisurilor din Registrul individual al exploatației;
  -exactitatea înregistrărilor din Registrului individual alexploataţiei deţinut de către solicitant pentru cele 6 luni anterioare controlului/supracontrolului la faţa locului conform documentelor justificative (facturi de vânzare/
  cumpărare şi certificate veterinare, formulare de intrare -ieşire a animalelor);
  -extinderea verificărilor controlului asupra înregistrărilor din Registrul individual al exploataţiei deţinut de către solicitant pentru o perioadă de 12 luni anterioare controlului/supracontrolului la faţa locului, în situaţia constatării unor erori la verificarea celor 6 luni anterioare controlului/supracontrolului (după caz);

  Verificarea existenţei documentelor pentru animalele care nu se găsesc la faţa locului în :

  -cazurile de forţă majoră (dacă este cazul);
  -cazurile de circumstanţă naturală (dacă este cazul).
  -cazurile de deces beneficiar (dacă este cazul).

  BOVINE

  Elemente controlate la faţa locului pentru sprijinul cuplat în sector zootehnic la bovine, carne şi lapte (SCZ-TC/SCZ-VL):

  -Respectarea locaţiei declarate pentru control (comuna /oraşul) unde se găsesc vacile de lapte;

  Pentru vacile de lapte și carne solicitate în cerere şi existente la faţa locului se verifică:

  -existenţa celor două crotalii aplicate şi corespondenţa dintre numărul şi numerele de identificare ale animalelelor solicitate în cerere, înscrise în RNE şi cele prezente la control;
  -înregistrarea în RNE conform Raportului extras în ziua/preziua controlului;
  -paşaportul animalului în original;
  -înregistrarea corectă în Registrul individual al exploataţiei;
  -sexul animalului;
  -existenţa Registrului individual al exploataţiei
  -existența documentului justificativ pentru pierdere crotalii, formular F3 emis înaintea de înstiințarea controlului, dar nu mai mult de 30 zile înainte de data controlului. 

  Ce documente trebuie să prezinte crescătorii: 

  Crescătorii de animale trebuie să prezinte la solicitarea inspectorilor APIA adeverința de înscriere în registrul genealogic al rasei pe fiecare animal în parte,  contractul de furnizare a laptelului, încheiat pe o perioada de minim 6 luni, în cazul existenţei unei cotei de livrare.

  Alte documente:

  -documente fiscale de comercializare a laptelui sau carnetul de comercializare al laptelui, în cazul exisțentei unei cote de vânzare directă;
  -pentru schema de taurine de carne (SCZ-TC), vacile de carne nu trebuie să aibă o vârstă mai mare de 12 ani, iar la tauri de 6 ani, la data limită de depunere a cererii;
  -prezentarea documentului justificativ pentru pierdere crotalie/crotalii formular F3 emis înainte de înştiinţarea controlului dar nu mai mult de 30 de zile înainte de data controlului (dacă e cazul).

  Verificarea existenţei documentelor pentru animalele care nu se găsesc la faţa locului în:

  -cazurile de forţă majoră (dacă este cazul);
  -cazurile de circumstanţă naturală (dacă este cazul).
  -cazurile de deces beneficiar (dacă este cazul).

  Termenul limită de efectuate a controlului/supracontrolului pentru schemele de plată este următorul:

  -cod schemă ANT Ovine/ANT Caprine – 100 de zile de la data limită a depunerii cererii – 15.05.2017;
  -cod schemă SCZ Ovine/Caprine – 100 de zile de la data limită a depunerii cererii;
  -cod schemă SCZ Bovine,– 6 luni de la data limită a depunerii cererii.

  Vă reamintim că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început pe data de 1 iulie controalele în teren pentru partea de vegetal. Finalizarea verificărilor este programată să se încheie la 1 octombrie 2017, în conformitate cu Ordinul MADR nr. 18/03.02.2017 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor tranzitorii care se aplică în agricultură.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Bravo, Ludovic Orban! Presiunea mediatică Agrointeligența a dat roade: Guvernul asigură banii de despăgubiri! Subvenții APIA: Lista cu crescătorii de animale aflați la control în fiecare județ! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Ultimele știri

  Daniel Botănoiu, apel către ministrul Finanțelor: Nu puneți cruce sectorului agricol, dați banii pentru despăgubiri! Legea vânzării terenurilor agricole 2020 – PROMULGATĂ de Președintele Klaus Iohannis! APIA, ANSVSA, ANF și ANZ – controale la fermierii care au cerut subvenții!

  Căutare în articole