• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • INOVAGRIA METEO: aplicația care îți dă PROGNOZA ȘI ALERTELE METEO DIRECT de la ANM!

    agrointeligenta.ro -

    Inovagria Meteo –  aplicația cu care aveți la îndemână nu doar prognoza meteo, dar și date în timp real despre temperatura aerului sau umiditatea din sol, precum și toate alertele de vreme rea. Este un instrument extrem de util pus la dispoziția fermierilor și a tuturor românilor de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și SIVECO România, dezvoltatorul softului inteligent pentru prognoza meteo.

    Aplicația INOVAGRIA Meteo este rodul inovației SIVECO și al tehnologiei ANM. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a cunoaște în orice moment starea vremii, presiunea atmosferică, umiditatea aerului și a solului, viteza vântului sau rezerva de apă din sol la nivel de localitate.

    INOVAGRIA Meteo este o aplicație sigură și ușor de folosit pentru toate categoriile de utilizatori interesați de date precise despre vreme pentru orice loc din România. Datele sunt furnizate de cea mai precisă și credibilă sursă din România, Administrația Națională de Meteorologie, iar informatizarea acestora este asigurată de SIVECO România.

    Aplicația  a fost lansată astăzi, miercuri – 6 septembrie, la sediul ANM din Capitală. Timp de o săptămână, aplicația este GRATUITĂ, apoi abonamentul lunar va fi de circa 4 lei. 

    Cu ajutorul INOVAGRIA Meteo fermierii vor putea să își planifice eficient activitatea agricolă și să ia deciziile corecte pentru protejarea producție agricole. Aceștia vor avea posibilitatea de a cunoaște în orice moment starea vremii, presiunea atmosferică, umiditatea aerului și a solului, viteza vântului sau rezerva de apă din sol la nivel de localitate. Având aceste informații la zi fermierii vor ști când să scoată utilajele pe câmp, când să irige, când să protejeze culturile de arșiță sau îngheț și când să-și planifice lucrările de semănat astfel încât să evite înghețul plantelor.

    În contextul schimbărilor climatice actuale și previzibile, cea mai bună modalitate de a găsi măsuri de adaptare specifice pentru agricultură și nu numai, se bazează pe activitatea de prognoză și avertizarea fenomenelor meteo periculoase, precum și pe informații specializate privind evoluția, intensitatea și aria de extindere a acestora. Fundamentarea procesului de adaptare la schimbările climatice pe date climatice și studii specializate va permite factorilor de decizie și practicienilor să ia cele mai bune măsuri de prevenire și diminuare a riscurilor climatice. De aceea, aplicația suport INOVAGRIA Meteo răspunde provocărilor generate de creșterea frecvenței și intensității fenomenelor meteo în corelație cu necesitatea de a îmbunătăți managementul resurselor în activitatea de producție”, afirmă dr. Elena Mateescu, Director General Administrația Națională de Meteorologie.

    Utilizatorii vor avea acces, de oriunde și oricând, la o serie de date meteo și agrometeo importante, precum:

    – condițiile meteo pentru orice loc din România;
    – prognoza meteo specializată pentru următoarele 24 de ore și pe 3 zile, pentru orice locație din România;
    – temperatura aerului și a solului, dar și minima și maxima zilei;
    – cantitatea de precipitații, umiditatea aerului și umiditatea solului;
    – presiunea atmosferică, viteza vântului și rafala maximă a vântului;
    – rezerva de apă din sol pentru cultura de grâu și porumb și buletin agrometeorologic;
    – avertizări imediate de vreme severă la nivel de localitate;
    – fenomene de risc;
    – istoric meteorologic pentru fiecare stație meteo.

    Vremea actuală ridică probleme deosebite pentru culturile agricole, iar fermierii trebuie să fie în permanență la curent cu sfaturile, recomandările și avertizările experților în meteorologie. Inovația pe care o aduce aplicația noastră constă în faptul că fermierii vor avea acces direct pe telefon la cele mai recente date meteo, vor primi notificări cu avertizările de vreme severă, iar prognoza pe trei zile îi va ajuta să ia măsurile necesare astfel încât să fie evitate eventualele pericole pentru producția agricolă”, declară Gabriel Lospa, director departament eAgriculture SIVECO România.

    Situații meteo complicate ajung acum, din timp, pe orice dispozitiv Android, aplicația fiind disponibilă pentru descărcare pe Google Play Store.

    INOVAGRIA Meteo este parte integrantă din aplicația INOVAGRIA, o platformă tehnologică dedicată managementului performant al fermelor dezvoltată de Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO România și lansată în 2016. Cu ajutorul aplicației INOVAGRIA procesele agricole și zootehnice sunt mai ușor de monitorizat și de gestionat, ceea ce conduce la performanțe ridicate.

    Despre Administrația Națională de Meteorologie

    Administrația Națională de Meteorologie R.A. este autoritatea tehnică națională în domeniul meteorologiei în România, funcționează sub autoritatea Ministerului Mediului și are ca principal obiectiv protecția vieții oamenilor și a bunurilor materiale prin transmiterea de prognoze și avertizări meteorologice, prognoze privind dispersia poluanților atmosferici pentru situații de producere a fenomenelor meteorologice periculoase și poluări accidentale, precum și prognoze agrometeorologice către utilizatorii de profil, conform activităților specifice stipulate în Legea nr. 139/2000 republicată, privind activitatea de meteorologie, Legea nr. 216/2004, cu modificările și completările ulterioare, privind înființarea Administrației Naționale de Meteorologie. Administrația Națională de Meteorologie R.A., în baza legislației în vigoare, este singura autoritate tehnică națională în domeniul meteorologiei care asigură informațiile de specialitate necesare pentru fundamentarea elaborării și implementării politicilor și strategiilor de prevenire a impactului fenomenelor meteo periculoase pe termen mediu sau lung din domenii cheie (mediu, agricultură, apărare și siguranță națională, transporturi, energie, etc), precum si pentru luarea deciziilor operaționale administrative, socio-economice sau tehnice, în situații de urgență generate de fenomenele meteo periculoase.

    Din 1884 și până în prezent, activitatea de meteorologie a asigurat observații sistematice și unitare la nivel național, precum și informații legate de evoluția vremii (prognoze meteorologice la scară națională și regională), cât și atenționări/avertizări meteorologice pentru fenomene meteo periculoase (ploi torențiale generatoare de viituri rapide și inundații la scară regională și locală sau alunecări de teren, precum și informări privind evoluția fenomenului de secetă în România la nivel național/regional/local) utilizate în scopul gestionării situațiilor de urgență sau pentru măsuri de prevenire și diminuare a efectelor pe termen scurt, mediu și lung.

    Despre SIVECO România

    SIVECO România dezvoltă și exportă soluții IT și proiecte de consultanță cu valoare adăugată ridicată către țări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spațiul Comunității Statelor Independente.

    Organizație reconstruită pe model european, cu centre de competență unice şi specialiști competitivi la nivel internațional, SIVECO România este singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene.

    Compania s-a specializat în execuția de proiecte informatice complexe și de mare amploare pentru educație, sănătate, agricultură, instituții vamale, organizații europene, firme private, instituții publice. În ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi soluții inovative, adaptate actualului model de business al organizației, vizând extinderea către noi piețe și categorii de beneficiari.

    Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO România are o vastă experiență în dezvoltarea și implementarea soluțiilor IT performante destinate sectorului agricol din România. Proiectele IT realizate de echipa eAgriculture au dus de-a lungul timpului la creșterea eficienței în gestionarea fondurilor europene pentru agricultura românească.

    De-a lungul celor 25 de ani de existență, compania a fost recompensată cu peste 200 de premii interne și internaționale.

    Mai multe informații despre companie și produsele sale puteți obține vizitând www.siveco.ro şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!