• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • IDEAL, noua gamă de COMBINE MASSEY FERGUSON: Numai BENEFICII PENTRU FERMIERI!

    agrointeligenta.ro -

    Cea mai mare suprafață de treier, cel mai mare buncăr de semințe și cea mai rapidă viteză de descărcare sunt caracteristicile cele mai importante ale noii game de combine ce reprezintă o schimbare semnificativă în dezvoltarea mașinilor de recoltat de la MF.

    Massey Ferguson, o marcă mondială a AGCO (NYSE: AGCO), dezvăluie o nouă generație de combine de recoltat cu flux axial, ce promite performanțe și productivitate excelente pentru fermierii orientați spre afaceri.

    Printre numeroasele caracteristici excepționale, modelele din gama IDEAL de la Massey Ferguson oferă cea mai mare capacitate a buncărelor integrale de semințe disponibile pe piața europeană, cea mai rapidă viteză de descărcare și cea mai mare suprafață de treier – toate contribuind la obținerea unor câștiguri semnificative în eficiență și productivitate.

    Construită la Centrul European de Excelență în Recoltare al AGCO din Breganze, gama MF IDEAL semnalează o nouă direcție radicală de dezvoltare a combinelor noastre”, spune Adam Sherriff, Manager de Dezvoltare a Pieței, Massey Ferguson Harvesting, pentru Europa și Orientul Mijlociu. ”Utilizând toată forța resurselor globale ale companiei mamă AGCO, acesta este cel mai mare proiect de dezvoltare de noi produse pentru recoltare pe care l-am întreprins vreodată. Include producția a 45 de prototipuri și șase ani de teste continue în laborator și globale pe teren, măsurând performanțele în toate condițiile și culturile. Totul este nou la aceste mașini – design nou, tehnologie nouă, caracteristici noi, stil nou, chiar și o nouă culoare uimitoare în grafit. În plus, MF IDEAL 9 de 647 CP reprezintă un segment de piață complet nou pentru Massey Ferguson.

    Impulsul din spatele programului de cercetare și dezvoltare, care se bazează pe studiile noastre extinse a ” Vocii clienților „, a fost acela de a ne asigura că am creat beneficii reale pentru afaceri pentru proprietarii de combine și operatori, aducând o contribuție pozitivă la rentabilitatea lor. Accentul nostru a fost pus pe găsirea de soluții complete pentru problemele principale ale fermierilor din domenii precum eficiența carburantului, performanțe, mentenanță, ușurința reparațiilor, calitatea semințelor, gestionarea reziduurilor, lățimea de transport, gestionarea datelor, lucrul pe pante și compactarea solului. Pe baza principiilor de proiectare ale Massey Ferguson privind eficiența, ușurința în utilizare, simplitatea și fiabilitatea, combinele IDEAL de la Massey Ferguson oferă beneficii majore în toate aceste domenii și chiar mai mult”, explică Adam.

    Combinele Ideal de la MF Recoltare – caracteristici de top

    – Trei modele de combine complet noi, caracterizate prin sisteme de treier cu flux axial cu unul sau două rotoare – MF IDEAL 7 de 451CP, MF IDEAL 8 de 538CP și MF IDEAL 9 de 647CP – plus versiunile ParaLevel.

    – Motoare eficiente pentru combustibil: AGCOPOWER 9.8 litri (MF IDEAL 7), MAN 12.4 litri (MF IDEAL 8) și MAN 15.2 litri (MF IDEAL 9).

    – Rotorul de 4.84m ‘Dual Helix’ montat pe MF IDEAL 8 și MF IDEAL 9 este cel mai lung din industrie. Acesta oferă cea mai mare suprafață de treierat din piață (31% * mai mare decât cea a celui mai apropiat concurent), beneficiind în același timp de cerințe foarte scăzute de putere și fiind insensibil față de diferitele condiții ale culturilor – pentru eficiența consumului de combustibil, pierderi reduse de semințe și manipulare delicată a semințelor și paielor.

    – Buncăre de semințe de 12,500 și 17,100 litri: opțiunea de 17,100 litri este cea mai mare disponibilă în prezent, cu aproximativ 18%* mai multă capacitate decât cea mai mare existentă azi – se reduce frecvența de descărcare pentru o eficiență îmbunătățită.

    – Viteze de descărcare de 140 și 210 l/sec: Opțiunea ‘Streamer 210’ la 210 l/sec este cea mai rapidă disponibilă – aproximativ cu 32%* mai rapidă decât cea mai mare viteză actuală – pentru o productivitate crescută și logistică.

    – Auto-reglarea: Pentru ușurința în utilizare, opțiunea ‘IDEALharvest™’ App reglează automat combina în lucru. Utilizând camere pentru calitatea semințelor și 52 Senzori de Detecție Acustică Masă (MADS), se reglează automat rotorul combinei, turația ventilatorului și setările sitelor pentru a menține performanțele optime ale mașinii și eficiența în orice moment în conformitate cu setările alese de operator.

    – Designul tăvii pentru semințe ‘IDEALbalance™’: Fără părți în mișcare suplimentare, două tăvi colectoare semințe profilate sub rotor creează o distribuție uniformă a semințelor spre casa sitelor. Această acțiune poate asigura o compensare pe pante de până la 15% rezultând semințe de calitate mai bună și mai curate, indiferent de teren.

    – Distribuitorul centralizat al motorului ‘DriveCenter’ include transmisia pentru tocător, heder și procesor. Designul simplu rezultă într-un număr redus de curele și lanțuri, cerințe reduse de putere și foarte puține întrețineri.

    – Lățime redusă în transport – Chiar și combina cea mai mare MF IDEAL 9, cu anvelope de 800mm sau cu noile șenile de 26-inch (660mm) proiectate intern, se poate înscrie în cerințele de gabarit maxim de 3.3m, extinzându-i potențialul pentru fermierii a căror lățime maximă este impusă.

    – Amprentă redusă – prin opțiunea cu șenile cu suspensie TrakRide.

    – Conectivitate completă via Fuse Connectivity Gateway pentru transferul fără întreruperi și utilizarea datelor de recoltare precum hărțile cu recolte.

    – Noua cabină super-confortabilă și silențioasă ‘Vision’ cu vizibilitate panoramică.

    – Hederul MF PowerFlow cu lățimi de până la 12.2m – oferă colectarea impresionantă a culturilor prin transportorul cu benzi alimentând uniform elevatorul cu ‘spicele-înainte’.

    – AutoDock™ economizor de timp – cuplarea automată a acționării hederului, hidraulicii și electricii direct din cabină

    Multitudinea de avantaje pentru afaceri proiectate în noile combine IDEAL de la Massey Ferguson includ, de exemplu, un accent pus pe îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil.

    În acest domeniu, ne-am concentrat pentru a ne asigura că toate caracteristicile combinei vor avea cerințe reduse la putere ”, subliniază Adam Sherriff. ”Am proiectat transmisii simple și am încorporat un număr scăzut de curele – doar 13 în total. Sistemul de treier Dual Helix utilizează rotoare cu compresiune redusă care sunt proiectate pentru a permite un spațiu maxim în jurul fiecărui rotor pentru ca paiele să se extindă și să elibereze semințele. Lungimea deplasării și faptul că paiele cad prin gravitație direct în tocător mențin în mod real la un minim cerințele de putere prin faptul că nu rup paiele. Lungimea rotorului și suprafața de treier extinsă de 1.66m2 permite de asemenea o productivitate înaltă cu pierderi reduse de semințe.”

    Avantajul Calității semințelor este adus de rotoarele extra-lungi cu compresiune joasă de la combinele MF IDEAL, care sunt delicate cu paiele, evitând astfel contaminarea semințelor recoltate. Cu tăvile pentru semințe IDEALbalance de sub rotoare care fac pre-separarea mai lungă, se reduce încărcarea casei sitelor și a ventilatorului pentru a obține semințe curate la productivități înalte. Suplimentar, în buncăr și în sistemul de descărcare, în ciuda faptului că este cel mai rapid melc de descărcare din piață, pasul spirei este proiectat pentru a reduce vătămarea semințelor în timp ce optimizează fluxul. Toate aceste caracteristici vin împreună pentru a realiza un produs final curat și de înaltă calitate, pe cât posibil, conducând la o mai redusă afectare a semințelor și ajutând la obținerea de prețuri mai bune.

    Unul dintre aspectele cheie ale designului combinelor IDEAL este acela că ar trebui să fie ușor de utilizat. O bună demonstrație a acestui deziderat este opțiunea funcției de auto-reglare IDEALharvest. Folosind 52 de senzori MADS în jurul combinei, poate fi afișat un ecran foarte simplu pe terminalul Tech Touch sau pe un dispozitiv inteligent cu aplicația SmartConnect ™, care permite operatorului să aleagă o combinație de calitate, performanțe și grad de curățire a semințelor din recolta sa. Mașina singură apoi va regla fin turația rotorului, a ventilatorului și deschiderea sitelor pentru a crea setările ideale a parametrilor conform alegerii sale. În mod unic, această funcție poate asigura vizualizarea pe terminal sau pe aplicație a fluxului de recoltă în mașină astfel încât operatorul să poată vedea pentru el însuși distribuția recoltei în interiorul combinei.

    Pentru lucrul pe pante, combinele IDEAL sunt prevăzute cu sistemul unic IDEALbalance. Combinația dintre cele două tăvi profilate sub rotoare este insensibilă la pante până la 15% și plasează amestecul de semințe exact în poziția corectă față de tava de separare, casa sitelor și ventilator pentru a produce semințe curate cu o productivitate mare. În acest scop, pe terenuri cu pante mai abrupte, o versiune ParaLevel din fiecare model de combină poate compensa mai mult pe pante de până la 15%. Aceste modele sunt echipate cu melci Streamer 140 cu viteza de descărcare de 140 l/sec și buncăr de semințe de 12,500 litri. Renumitul sistem ParaLevel mișcă axele față în mod natural și lin, urmărind conturul terenului și menținând pe orizontală componentele majore ale combinei.

    În termeni de management al reziduurilor, combinele IDEAL de la Massey Ferguson fac mai ușoară încorporarea paielor tocate fiindcă materialul este capabil să fie împrăștiat mai uniform pe o suprafață mai extinsă. Aceasta se datorează faptului că distribuția materialului de la tocătorul ShortCut (tăiat scurt) corespunde cu întreaga lățime a hederului de până la 12m utilizând caracteristica unică ActiveSpread, cu cerințe reduse de putere.

    Pentru Gestionare Date, seria IDEAL de la Massey Ferguson se mândrește cu accesul direct la date și conectivitatea înaltă via Bluetooth cu tehnologie wireless și modul de gestionare mașină cu sistemul pe bază de telemetrie AgCommand. În sistemul de transfer fără întreruperi, ambele date privind performanțele și datele de la recoltare pot fi distribuite către oficiul fermei, dealerul MF sau fabricant pentru analizarea și optimizarea operațiilor. Toate nivelurile tehnologiei de ghidare MF Auto-Guide™ sunt disponibile și ușor de gestionat prin comenzile din noua cabină Vision.

    Compactarea solului datorat traficului din câmp este redus ca rezultat al buncărului mare al combinelor IDEAL de la Massey Ferguson și a opțiunii vitezei de descărcare super-rapide de 210 l/sec care reduce ciclurile de descărcare. Operarea automată inteligentă a porții pentru semințe permite pornirea ușoară a sistemului de descărcare dar de asemenea poate fi controlat manual pentru a obține un debit variabil pentru încărcarea cu vârf a remorcilor. Un sistem complet nou suspendat pe șenile denumit TrakRide a fost proiectat la centrul specializat pentru șenile de la AGCO. TrakRide este disponibil cu diferite lățimi pentru a se potrivi cu condiții și operații diferite, oferind maximum de confort pentru operator și aducând o contribuție importantă la reducerea compactării solului.

    Cotiera MF din noua cabină Vision va părea familiară, însă o inspecție mai atentă va arăta că s-au schimbat multe în zona operatorului. Noile completări care o fac mai confortabilă pentru operator includ un nou scaun ventilat, un frigider, un spațiu de stocare suplimentar, un tablou de bord nou și o posibilitate de a mișca terminalul Tech Touch la 90 de grade spre dreapta operatorului, ceea ce sporește vizibilitatea hederului. Multe dintre sarcinile operatorului au acum comenzi rapide pentru a face mașina mai ușoară de operat. Luminile cu LED-uri și pachetul de camere îmbunătățesc vizibilitatea de noapte pentru lungile ore de lucru.

    O altă caracteristică pentru ușurința operării, noua opțiune AutoDock ™ de conectare automată a hederului, economisește timp, promovează siguranța și minimizează efortul pentru operator. Când se cuplează hederul de pe un cărucior sau de pe sol, operatorul pur și simplu apasă un buton în cabină și toate conexiunile – mecanice, electrice și hidraulice – sunt realizate automat printr-un proces robotizat. Operatorul rămâne în cabina curată și sigură și este pregătit să înceapă lucrul.

    Noile combine IDEAL de la Massey Ferguson s-au nascut dintr-un program exhaustiv pe 6 ani de dezvoltare a produselor. “Ne-am întors la masă și am aruncat o privire nouă asupra fiecărui aspect al arhitecturii combinei”, explică Adam Sherriff. “Aceasta a fost șansa noastră de a face ceva complet diferit, să împingem în spate granițele și să rupem tiparul. A fost un efort cu adevărat global, valorificând expertiza și cunoștințele de specialitate ale departamentelor de proiectare, tehnologie, producție, calitate, achiziții, piese, service și marketing produse ale AGCO.

    O parte fundamentală a proiectului au fost o serie de interviuri personalizate, unu la unu, „Vocea Clientului”, cu 60 de proprietari de combine și operatori din 12 țări. Din Europa au fost incluse Franța, Germania, Marea Britanie și Polonia. Acesta a fost urmat de un sondaj în masă efectuat de clienți, care a generat peste 500 de răspunsuri. De aici a fost elaborată o listă de acțiuni în domenii critice. În timp ce prioritățile clienților variau în funcție de regiunea și segmentul de piață, principalele mesaje au rămas neschimbate. Feedback-ul din domeniu a evidențiat nevoia de fiabilitate, ușurința în reparare / disponibilitatea pieselor, controale intuitive și convenabile, eficiența și capacitatea mașinii de a se potrivi profilului operațional al clientului.

    Combinele IDEAL de la Massey Ferguson sunt construite la AGCO Breganze, unitatea de producție din nordul Italiei. Situl de 25 ha a făcut obiectul unor investiții majore în ultimii ani. Conforme cu standardele ISO, unele dintre cele mai recente dezvoltări ale uzinei de 65.000 de metri pătrati au fost vizate de o reorganizare completă a lanțului de aprovizionare și a procesului de producție, instalarea de mașini noi de roluire și lambrisare, sisteme automate de sudare cu roboți, o vopsitorie de ultimă oră și deschiderea magnificului centru pentru vizitatori AgriDome.

    Este planificată lansarea unei serii limitate de combine IDEAL de la Massey Ferguson pentru 2018 cu intrarea completă în producție în 2019.

    Despre AGCO

    AGCO (NYSE: AGCO) este un lider global în design, fabricația și distribuția de soluții pentru agricultura și sprijină fermele să fie mai productive prin linia sa completă de echipamente și servicii conexe.  Produsele AGCO sunt vândute prin cinci branduri principale, Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® și Valtra®, spijinite de tehnologiile de precizie Fuse® și de serviciile de optimizare ferme, și sunt distribuite global printr-o combinație de approximativ 3,000 de dealeri  independenți și distribuitori din mai mult de 140 de țări.  Înființată în 1990, AGCO are sediul central în Duluth, GA, USA. În 2016, AGCO a avut vânzări nete de $7.4 miliarde. Pentru mai multe informații, vizitați http://www.AGCOcorp.com. Pentru noutăți despre companie, informații și evenimente, vă rugăm să ne urmăriți pe Twitter: @AGCOCorp. Pentru noutăți financiare pe Twitter, vă rugăm să urmați hashtag-ul #AGCOIR


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”